Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mtz napisał(a):belzi, 312 nie byly w cuprach benzynowych?
Grześ napisał(a):brembo oro + Ferodo dsperformance zestaw dla wymagajacych
Marcin_TDI napisał(a):TOMMI, 110tki mialy na 100% 280mm
288 wystepowaly ale dopiero w pd'kach no i pozniej cupra miala 312mm oraz 1.8T
Sammael napisał(a):jeśli cena mnie powali to chyba wezme MAX
TOMMI napisał(a):2. opcja ZIMMERMANN (co myslicie o nich?):
http://moto.allegro.pl/it...on_vw_golf.html
Z tymi tarczami lepiej spisuje się Ferodo Premier1. opcja tak jak radziliscie ATE PD+klocki ATE (zmax)
Tonny S napisał(a):TOMMI napisał(a):2. opcja ZIMMERMANN (co myslicie o nich?):
http://moto.allegro.pl/it...on_vw_golf.html
Co do tych Zimmermanów licz się z tym, ze klocki będą drogie - tarcza wymaga miekkiej mieszanki inaczej sie mogą powyginać, jak zastosujesz odpowiedni klocek są b. dobre. min. Ferodo DS2000/Performance, EBC RedStuff, Mintex (licz się z tym że miekka mieszanka bardziej pyli)Z tymi tarczami lepiej spisuje się Ferodo Premier1. opcja tak jak radziliscie ATE PD+klocki ATE (zmax)
EBC jak juz to z RedStuff inaczej piszcza - będą ciut wibrowały na dohamowaniu.
BTW dlaczego nie założysz kompletu z jednej firmy
Pisząc jednej chodziło mi o to, czemu przed zakupem tyłu nie pomyślałeś o przodziePiszac jednj firmy miałes na mysli ATE, skoro z tylu mam taki komplet?
Dobry stosunek ceny do jakości - zle nie będzie, tylko pomyśl o klockach Ferodo zamiast ATE.TOMMI napisał(a):ATE PD bedzie najlepsze na przod?
TOMMI napisał(a):myslałem ze na tyl 232mm nie wystepuja w wersji PD![]()
to mnie zmartwiles, zebym wiedzial ze sa to na pewno z tylu byloby PD![]()
Wnioskujac: z moich trzech wyborow jednak ATE PD bedzie najlepsze na przod?
ATE trzeba rozgrzac przez 2 pierwsze hamowania i jakiś taki twardy jest w porównaniu do Ferodo.TOMMI napisał(a):a czemu ferodo premiere klocek a nie ate, jaka jest roznica?
Możliwe, powaliłem z 256 mm bo te są na 100%TOMMI napisał(a):sprawdzilem PD nie wystepuje w wersji 232mm
232mm na tyle i tak nie hamujeTOMMI napisał(a):To zle zrobilem ze z tylu zalozylem klocki ATE a nie ferodo, czy jezeli chodzi o tyl to nie ma wiekszej roznicy?
Wszystkie 232mm na tyleTOMMI napisał(a):Tonny to podsumowales moje heble
Tonny S napisał(a):232mm na tyle i tak nie hamuje nie ma problemu
Marcin_TDI napisał(a):256mm na tyl jest taka sama jak do 1.4 na przod ? obie sa wentylowane ? czy taka sama grubosc maja ?
janek napisał(a):Panowie a co myślicie na temat tarcz Ferodo?
czy taki zestaw Tarcze FERODO DDF 928 + Klocki FERODO FDB 1094 do niesportowej jazdy wystarczy? ważne żeby nie były głośne i w miare trwałe
lukaszenka napisał(a):Co myslicie o tym zestawie??Warty zakupu http://moto.allegro.pl/item329236176_ta ... aniej.html
zajcu napisał(a):żeby sam wszystko załatwił bo ja nie bardzo mam czas na szukanie jarzm itp w internecie... Proszę Was o jakieś wskazówki. Leon tak jaki jak w podpisie
TOMMI napisał(a):wszystko mam juz kupione
z tyłu lata ate komplecik
na przod mam kupione juz ate pd+ferodo, przewody godridge
A jaki płyn mam do tego wszystkiego nabyc, co polecacie?
Lucjan napisał(a):
z tego co wiem te tarcze wchodzą na rynek Polski wiec ciężko sie wypowiedziec ogólnie wolałbym ATE lub Brembo
ponadto widziałem wykonanie Ferodo i ja ich bym nie zamontował do swojego samochodu
paramedic71 napisał(a):wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazeniem beda zimmermanny cena + jakosc
blondi napisał(a):leem napisał/a:
Musze kupić teraz jakieś tarcze
Wow! jesteś rycerzem?
paramedic71 napisał(a):wydaje mi sie ze zimmermanny spokojnie dadza sobie rade jakosciowo chyba ze niewiadomo jakie hamowania sie szykuja ;p;p
leem napisał(a):paramedic71 napisał/a:
wydaje mi sie ze zimmermanny spokojnie dadza sobie rade jakosciowo chyba ze niewiadomo jakie hamowania sie szykuja ;p;p
paramedic71, widzę że jesteś za zimmermannem hmm
ale jeszcze chętnie usłyszałbym opinie kogoś kto ma taroxa
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość