Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Streat napisał(a):Mam przejechane 70 tys a rozrząd robię bo ma ponad 5 lat (błagam niech nikt tego nie komentuje).

Streat napisał(a):Mam dodatkowe pytanie zadzwoniłem do MR-Motors, aby umówić się na wymianę rozrządu i usłyszałem, że przy wymianie rozrządu trzeba wymienić dodatkowe rzeczy. Mianowicie: pasek wieloklinowy + napinacz i uszczelniacze dolne i górne.
I co to są te uszczelniacze bo pierwszy raz o nich słyszę<- OK to już wiem

oczkolek napisał(a):Napinacz i rolki ale od rozrządu wskazane jest wymienić.

Streat napisał(a):oczkolek napisał(a):Napinacz i rolki ale od rozrządu wskazane jest wymienić.
oczkolek napisz mi na pw gdzie robiłeś w Izie rozrząd - wszyscy mają jakieś dziwnie długie terminyAha 400 za wymianę rozrządu w Wawie to dużo

arius napisał(a):rossi, a części miałeś swoje ? ile Cię wyniósł całkowity koszt ?

Ale jakie konkrety cię interesująkatz napisał(a):Błądzę po zawiłościach forum i nie znalazłem konkretów na temat wymiany rozrządu przy 90,000 w ASZ 130 KM
Patrz wyżej jakie konkrety cię interesująkatz napisał(a):który post dotyczy ASZ???

Nie są.katz napisał(a):nie wiem też czy te elementy są takie same jak dla silników 90 i 110 KM z klimą?
Ja ostatnio kupowałem oryginał kpl. z pompą wody za 460 zł od Bartha - zapytaj moze ma jeszcze w tej cenie.katz napisał(a):Znajomy mechanik zasugerował mi SKF-a. Widzę, że i tu wielu Forumowiczów jest zgodnych. a pompa chyba HEPA... tylko ile to jest warte?

sumowalem to co na rachunkach z ICgrzybek napisał(a):btw pojechales z kosztami czesci ostro...

Sebekk napisał(a):no a ja sie chyba przejechałem...w mk4 ASZ zmieniłem kompletny rozrząd, rolki, pasek, pompe, regulator drgań...czesci nie z ASO, ale Contitech, SKF. No i mam zonk...chuczy mi niemiłosiernie, na zimnym jest cisza, ale przy 90st to juz jest szczekanie, passek raczej nie jest za mocno napięty bo był regulowany i nic nie pomogło. Teraz pracuje w salonie VW (wczesniej nie) za czesci w InterCars zaplacilem 1035zl, w ASO wyszlo by mnie teraz 1017 z robocizna. mądry polak po szkodzie...zostaje mi tylko wszystko znowu rozbierac i dochodzic co tak huczy :/ ehhh...

marcinnsr napisał(a):koledzy a co myslicie o tym komplecie cena wydaje sie bardzo atrakcyjna http://www.allegro.pl/item329833950_kom ... i_sdi.html

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość