Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

V-max

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: V-max

Postprzez da3 » 10 listopada 2004, 22:30

BART_osz napisał(a):
przemas napisał(a):
diesel jaki by nie był zawsze bedzie dieselem. Mozesz nim jechac 240km/h ale jak długo? to super silniki, oszczedne i dynamiczne ale nie moze równac sie z silnikem benzynowym przy "mocnej jezdzie"

i tu się bracie mylisz :-D jako przykład mogę podać Lupo COMPSPORT.Chłopaki wracali z Wrocławia i przez 50 kilometrów jechali 250 km/h za merolem s600 poczym znudziła im się ta wolna jazda więc Pana wyprzedzili a temperatura na IC była cały czas taka sama.

pozdrawiam

Buhahaha dal bym wiele zeby zobaczyc mine tego kierownika z mesia w momencie jak go wyprzedzali :-D :-D :-D

Co do Punciaka - jezdzilem kropka ALE z silnikiem :-) 1.1 hehe zrobil ten samochodzi dobrze ponad 100 tys od nowosci i NIGDY - nie bylo z nim zadnych problemow . Na A4 w kierunku krakowa z duuuuuzej gorki - wyjac niemilosiernie - jechal licznikowe 190 - to byla dobra ,solidna furmanka :brawo:[/quote]

Przemas cos wie o tym bo sam sie poruszal takim parchem ze skorpionami :-D :-D
powered by compsport
da3
Sport
Sport

Auto: a3

Reklama

Postprzez Szefu » 10 listopada 2004, 23:07

To po co zmieniales punciaka na coupe jak nim robiles copue o maske?

Juz ci mówie. Tamto Coupoe bylo seryjne a ja mialem fanja "wyscigówke". Przyszedł czas by miec to samo a nawet lepiej przy wiekszym komforcie. Każdemu z czasem jest mało. Punto bylo szybkie na mieście ale trasa i duze szybkości nie wchodzily w gre. Teraz mam to i to :wink:

[ Dodano: Sro 10 Lis, 2004 ]
No tak i zapomnialem te 143 konie w punciaku to na kazde bmw napewno wystarczy

Pamietaj o wadze. Jedyny model BMW z jakim nie miałem szans to był M3. Wszystkie poniżej łykałem bez problemów.
Były kiedys zawody na 400m w Rudnikach. Obok mnie stoja puchary za 1 miejsca. Wygrałem klase 2000cm3; 2500cm3 oraz kila z 3000cm3(poza zawodami)
Mam pamiatke w postaci kaset video niestety z uwagi ze to jakis czas temu to tylko VHS a nie cyfrówka. Np w klasie 2500cm3- na 23 auta 20 to BMW.Jedna kalibra z wyscigów 2.5 V6, Mondeo 2.5 V6 i ja Fiacikiem 1.4 ;-)
Szkoda ze nie widzieliscie ich min... Frajda jest podwójna. Malo ze wygralem to jeszcze czym, Fiatem a to dla gości z BMW bylo najgorsze (wczesniej sie naśmiewali ze pomykiłem klasy)

Mam Fiata ponieważ Fiat miał zawsze najlepsze osiągi w swojej klasie a i wyżej. Czasem spotykając wybujanych kolesi z bladynami w Golfie czy BMW widzialem ich prostackie idiotyczne spojrzenia. Naszczeście ja sie smiałem ostatni a oni przez kumplami i laskami palili cegłe ze fiat bawi sie z nim i robi sobie jaja z tych kul;towych marek

A wy?
Nie macie frajdy siedząc w leonie "bocianie" po chipie na 200KM widzac jak bujak z mesia wasz "popycha" nie macie ochoty pokazac mu ze 10razy droszy Mes jest posmiewiskiem dla Ropniaka?
Szefu

Postprzez oczkolek » 11 listopada 2004, 09:35

b0g0b0jny napisał(a):Barth, choc w sumie spotkalem sie pare razy z opiniami ze coupe to jeden z najbardziej udanych modeli fiata co jednak nie zmienia ogolnego stanu rzeczy.

Najbardziej udanym modelem Fiata jest Fiat Panda!!!!
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Szefu » 11 listopada 2004, 10:20

Panda to wstyd dla koncernu Fiata, juz wole Tico :D
Szefu

Postprzez Obi » 11 listopada 2004, 12:01

Darujcie sobie panowie to zaczyna być nie tyle głupie co nudne :?
Masz problem ze swoim urządzeniem ?? lub chcesz go naprawić !!
8) SZYBKO / TANIO /SOLIDNIE 8)
ZAPRASZAMY. http://www.banpost.com.pl
Obi
Sport
Sport

Auto: Ave .. D4D

Postprzez Richi_TDI » 11 listopada 2004, 12:02

Szefu napisał(a):Nie macie frajdy siedząc w leonie "bocianie" po chipie na 200KM widzac jak bujak z mesia wasz "popycha" nie macie ochoty pokazac mu ze 10razy droszy Mes jest posmiewiskiem dla Ropniaka?

Co to jest leon "bocian" :?: :?: :?: :roll:
Richi_TDI
Signo
Signo

Auto: Seat Leon TS TDI...

Postprzez Gotti » 11 listopada 2004, 14:04

nawet tutaj Szefu zawitał...
e-va
Gotti
Sport
Sport

Auto: EVO 9

Postprzez Szefu » 11 listopada 2004, 14:38

_Richi_ napisał(a):
Szefu napisał(a):Nie macie frajdy siedząc w leonie "bocianie" po chipie na 200KM widzac jak bujak z mesia wasz "popycha" nie macie ochoty pokazac mu ze 10razy droszy Mes jest posmiewiskiem dla Ropniaka?

Bocian robi kle kle tak jak diesel :D :wink:
Szefu

Postprzez b0g0b0jny » 11 listopada 2004, 19:08

oczkolek, nom poprzednia Panda fakt musze ci z przykroscia ale jednak przyznac racje :-D
b0g0b0jny

Postprzez Gotti » 11 listopada 2004, 21:15

Szefu napisał(a):
_Richi_ napisał(a):

Bocian 150PS robi Cię jak chce (i nie mów że Punto GT to szybkie auto bo pół roku tym pokemonem jeździłem...)
Gotti
Sport
Sport

Postprzez Rogal » 12 listopada 2004, 12:53

Gotti napisał(a):
Szefu napisał(a):
_Richi_ napisał(a):

Bocian 150PS robi Cię jak chce (i nie mów że Punto GT to szybkie auto bo pół roku tym pokemonem jeździłem...)

wg danych tech. Leon 150PD (ośka) przejeżdza 1km w 30s a Punto GT w 28,9s :roll:
Rogal
Sympatyk LeonClub

Postprzez Gotti » 12 listopada 2004, 16:49

pod warunkiem że punto trzyma moc, moje które było pedantycznie zadbane z nową sprężarką i orurowaniem wymienianym w CH serwisie miało 123PS. (Dane od nowego właściciela, a po tym jak założył dolot i wydech supersprinta wypluło bodajże 139PS)
e-va
Gotti
Sport
Sport

Postprzez Szefu » 13 listopada 2004, 15:12

Gotti napisał(a):pod warunkiem że punto trzyma moc, moje które było pedantycznie zadbane z nową sprężarką i orurowaniem wymienianym w CH serwisie miało 123PS. (Dane od nowego właściciela, a po tym jak założył dolot i wydech supersprinta wypluło bodajże 139PS)

Szanowny kolego. Ja przejechal nim 80000kma mam CIĘŻKĄ nogę. Nie wymieniałem w nim nic, zadnych turbin i tego typu rzeczy. do dzis mam kontakt w osoba ktora nim jezdzi i od roku nic sie nie dzieje a autko lata :aniol:
Chlopak jest zadowoliny...
Znam kilka osób z polski majacych Punto Gt (gdańska, moja wioska,i kilka z południowej cześci) nikt nie narzeka i nie ma zamiaru szybko sie go pozbyc
To tani, podatny na tuning, z tanimi częsciami samochodzic dajacy frajde z jazdy z silniczkiem tylko 1.4L
Sprawdz ile tyrzeba wydac na auto innej marki i jaka musi miec pojemność by dawalo tyle frajdy? a wersja wyposażenia?
Szefu

Postprzez Gotti » 13 listopada 2004, 18:04

Nie jestem Twoim kolegą...
e-va
Gotti
Sport
Sport

Postprzez leoTDI » 13 listopada 2004, 20:05

..czas chyba to zamknąć :idea: p.moderatorze :-D :?:
leoTDI
+++ ASV/Ali&MG Motorsport ... i kaliny ni ma ;) Moc ciut 180kM
0.230/cust.FMIC/turbo ARL/pompa 11mm/MG-płuca/śruby ARP
wiosna ... jest JM/SACHS i > moment :) + hamulce cupra R
leoTDI
Sympatyk LeonClub

Region: śląskie
Auto: Bback ASV Sport
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Szefu » 14 listopada 2004, 01:30

Gotti napisał(a):Nie jestem Twoim kolegą...

Napisałem "Twoim"? :hahaha:

Zamykamy :brawo:
Szefu

Postprzez Gotti » 14 listopada 2004, 17:04

Łorewer... robisz burdel na każdym forum, zobaczymy jak długo na tym posiedzisz...
e-va
Gotti
Sport
Sport

Poprzednia strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel