Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
A co ma V-tech do gwarancjiDamian napisał(a):W koncu cos tam podlubalem w moim bmnie. Wybor padl na VTECHa dlatego, ze tanio i dlatego ze nie trace gwarancji ktorej mam jeszcze 1.5 roku.
Tyle, ze takie ugadanie jest g.. warte bo w innym ASO mu zabiorąTonny S, z tą gwarancją to jest chyba tak że jak dane ASO jest dogadane z tunerem to nigdy z ASO nikt nie będzie się auta czepiał i sprawdzał pod tym względem... więc gwarancji kolega nie straci
Tego nie wiedziałem.Damian napisał(a):Tonny S, V-Tech ma umowe z SEATem na modyfikacje. Jestem teraz w bazie V-Techu, mam fakture V-Techu, tym samym jak mi sie ASO czepi ze chiptuning znaleziony, pokazuje fakture, ewentualnie zadzwonia oni sobie do Krakowa i po sprawie.
Damian napisał(a):No i najwazniejsze, soft moze sie teraz zmieniac, a potem pojawiac jaki wczesniej byl, a i tak gwarancja bedzie
Tonny S napisał(a):Damian napisał/a:
No i najwazniejsze, soft moze sie teraz zmieniac, a potem pojawiac jaki wczesniej byl, a i tak gwarancja bedziekumam baze
Arci9 napisał(a):Tonny S napisał(a):Damian napisał/a:
No i najwazniejsze, soft moze sie teraz zmieniac, a potem pojawiac jaki wczesniej byl, a i tak gwarancja bedziekumam baze
No tak, tylko zmiana i powrót do serii i tak są wykrywalne.Ale rozumiem, że masz jedno ASO i skoro oni mają umowę z Vtechem to luzik
Damian napisał(a): V-Tech ma umowe z SEATem na modyfikacje. Jestem teraz w bazie V-Techu, mam fakture V-Techu, tym samym jak mi sie ASO czepi ze chiptuning znaleziony, pokazuje fakture, ewentualnie zadzwonia oni sobie do Krakowa i po sprawie.
Andre napisał(a):z tego co slyszalem to zeby wykryli zmiane softu to trzeba rozbierac kompa ,przy zwyklym podlaczeniu pod kabel nie sa w stanie tego zrobic.
Tak było kiedyś w starych kiblach jak jeszcze zmieniali epromy potem w EDC 15 wsio szło po kablu i tego nie można było wykryć dopiero przy:Andre napisał(a):z tego co slyszalem to zeby wykryli zmiane softu to trzeba rozbierac kompa ,przy zwyklym podlaczeniu pod kabel nie sa w stanie tego zrobic.
można wsio odczytać po kablu czy było zmieniane i ile razy.Arci9 napisał(a):EDC16 już można z kompa odczytać, że były zmiany w sofcie...
wgi napisał(a):Dariuspolo,Damian napisał(a): V-Tech ma umowe z SEATem na modyfikacje. Jestem teraz w bazie V-Techu, mam fakture V-Techu, tym samym jak mi sie ASO czepi ze chiptuning znaleziony, pokazuje fakture, ewentualnie zadzwonia oni sobie do Krakowa i po sprawie.
Dariuspolo napisał(a):wgi napisał(a):Dariuspolo,Damian napisał(a): V-Tech ma umowe z SEATem na modyfikacje. Jestem teraz w bazie V-Techu, mam fakture V-Techu, tym samym jak mi sie ASO czepi ze chiptuning znaleziony, pokazuje fakture, ewentualnie zadzwonia oni sobie do Krakowa i po sprawie.
...tak tylko ciekawe czy to umowa z salonem czy z glownym importerem?
rob555 napisał(a):Narazie zostanie tak jak jest...pozniej juz z Damianem mam obgadane ze jak nic nie bedzie sie sypac to troche mu wzmocnie.
MiKruS napisał(a):Czy ja dobrze rozumiem, ze limitery temperatur pozostały na fabrycznym poziomie?
rob555 napisał(a):MiKruS napisał(a):Czy ja dobrze rozumiem, ze limitery temperatur pozostały na fabrycznym poziomie?
Tak ....
PatTDI napisał(a):Jezeli limitery temp. Spalin zostaly nietkniete to nie ma mozliwosci zeby samohcod pod obciazeniem mial chociaz 1km wiecej.
rob555 napisał(a):PatTDI napisał(a):Jezeli limitery temp. Spalin zostaly nietkniete to nie ma mozliwosci zeby samohcod pod obciazeniem mial chociaz 1km wiecej.
Pat ja nie przegladalem softu tylko Aligator. Tak twierdzi...
pozatym kazda proba wykrzesania wiecej km konczyla sie odwrotnym skutkiem.
PatTDI napisał(a):Ali wie gdzie jest limiter wiec skoro tak mowi to tak jest. Tak wlasnie bedzie ze kazda proba dolozenia czegokolwiek bedzie sie konczyla szarpaniem lub spadkiem mocy.
rob555 napisał(a):PatTDI napisał(a):Ali wie gdzie jest limiter wiec skoro tak mowi to tak jest. Tak wlasnie bedzie ze kazda proba dolozenia czegokolwiek bedzie sie konczyla szarpaniem lub spadkiem mocy.
No ja niestety nie mam sum do tego dziadostwa i dlatego Ali przeglal wypociny Vtechu.
Zdzwilo mnie Twoje pierwsze zdanie ze nawet 1Km nie przybiedzie....to wkoncu jak to jest?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości