Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Kilka pytań do specjalistów

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Kilka pytań do specjalistów

Postprzez 666aniolow » 12 kwietnia 2008, 18:51

Witam ekipe.
uzbieralo mi sie ostatnio kilka pytan ktore chcialbym wam zadać. Szukałem na forum ale nie na wszystkie udalo mi sie znalezc konkretne odpowiedzi...

1) Kto mi powie jak zmienic czas w Leonie? Od kilku tygodni jezdze z czasem -1 h i sie zastanawiam gdzie jest ten magiczny przycisk ;) Dodam ze nie mam u siebie tego udogodnienia co na zdjeciu... (mam wersje Spirit)

Obrazek

2) Znacie moze i polecacie jakies specyfiki, ktorymi mozna potraktowac uchwyty i zawiasy przy drzwiach? Jak kupowalem swojego Leona to juz takim czyms byly potraktowane... dorzucam fotki w razie watpliwosci

Obrazek

Obrazek

3) Ostatnio jakis pacan przytarł mi lusterko... Nie jest to moze jakas wielka szkoda ale troche denerwujaca. Wiecie moze jak mozna to usunąć?

Obrazek

No i z przodu mam troche wiekszy odprysk... Ale to juz chyba grubasza sprawa?

Obrazek

PS. Z gory dzieki za odpowiedzi. Prosze tez o troche wyrozumialosc bo nie jestem specem w dziedzinie samochodow...
Kiedys dziewczyny gotowały jak ich matki, teraz piją jak ich ojcowie

Obrazek
666aniolow
Stella
Stella

Auto: LEON 1.9 TDI 110KM

Reklama

Re: Kilka pytań do specjalistów

Postprzez tatian » 12 kwietnia 2008, 19:04

ad. 1) ten magiczny przycisk o którym piszesz to przycisk do komputera pokładowego, któego wersja Spirit nie ma. A czas zegara zmieniasz kręcąc przyciskiem pod prędkościomierzem, który służy również to kasowania licznika.
ad. 2) zawiasy możesz potraktować białym smarem wg mnie pomoże. Polecam program Mechanik na TVN Turbo tam zawsze są dobre rady co i czym potraktować.
ad. 3) lusterko potraktować możesz pastą Tempo być może coś pomoże to zależy wszystko od uszkodzenia. Co do zderzaka to w mojej ocenie bez ew. zaprawki się nie obejdzie.
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez bono » 12 kwietnia 2008, 19:30

666aniolow napisał(a):Dodam ze nie mam u siebie tego udogodnienia co na zdjeciu... (mam wersje Spirit)
to udogodnienie nie ma nic wspólnego ze zmianą czasu na twoim zegarku ;-)
666aniolow napisał(a):Znacie moze i polecacie jakies specyfiki, ktorymi mozna potraktowac uchwyty i zawiasy przy drzwiach?
Smar silikonowy z teflonem

olej odpryski , bo za jakiś czas znowu jakiś palant ci przerysuje auto, ja po pół roku użytkowania auta na takie rzeczy nie zwracam uwagi :D
reszta jak napisał tatian
I znowu Leon :D

Pozdrawiam
Blazej (Bono)
Obrazek
bono
Sympatyk LeonClub

Region: zagranica
Auto: Skoda Superb
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez 666aniolow » 13 kwietnia 2008, 11:56