Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[1P] L II - Przeciwmgielne czy ciemne szyby ? Bear lock czy

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[1P] L II - Przeciwmgielne czy ciemne szyby ? Bear lock czy

Postprzez respect_ » 12 kwietnia 2008, 18:59

Witam, wybrałem już Leonika II w wersji Reference z silnikiem 1.6 i dodatkowo czujnikami parkowania i deaktywacją poduszki pasażera. Auto w kolorze czarny metalik :ok: i mogę wybrać jeszcze dodatkowo jedna pozycję z listy dodatkowego wyposażenia ( za około 500zl). Zastanawiam się nad przednimi światłami przeciwmgielnymi ( praktyczne, chociaż w obecnym aucie użyłem ich raz na 4 lata ;) ) lub nad przyciemnionymi szybami z tyłu. Co byście wybrali ?

Mam też dylemat w kwesti zabezpieczenia przeciw kradzieżowego. Diler pokrywa koszt albo blokady skrzyni biegów albo znakowania DNA. Co jest skuteczniejsze ?
Troche się obawiam że ta blokada oszpeci wnętrze auta, jak to wygląda u was ?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Michał.
respect_
Signo
Signo

Auto: Leon II 1.6

Reklama

Re: [1P] L II - Przeciwmgielne czy ciemne szyby ? Bear lock czy

Postprzez facet01 » 12 kwietnia 2008, 19:07

hmm

Mi nie oszpeciła a wręcz przeciwnie nawet jej nie widać :))
Ale z tego co wiem to montaż świateł przeciw mgielnych nie wynosi 500 zł do wersji Refrence tylko trochę więcej.
facet01
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez champion980 » 12 kwietnia 2008, 21:52

Kupiłem dokładnie taką wersje. Ja dołożyłem sobie misia (blokadę) i powiem za bardzo to jej nie widać kółeczko średnicy 3 cm (żonka nawet nie zauważyła). a przeciwmgielne kosztują do referenca 490 zł. Przyciemniane szyby sam nie wiem.
Jeśli bedziesz świntuszył na tylnim siedzeniu to jak najbardziej sie przydadzą osobiście uważam że mimo że przeciwmgielnych nie używałeś to jednak dodają uroku i tak ładnemu autku.

Pozdrawiam
champion980
Stella
Stella

Auto: Leon 1P BSE

Postprzez taktiken » 12 kwietnia 2008, 21:53

respect_, proponuje przeciwmgielne i blokade skrzyni. Firmowe przyciemniane szyby sa "malo ciemne" i ogolnie folia daje rade - oprocz malego, plastikowego okienka z ktorym kazdy ma problem. Blokada skrzyni - co tu oszpecac? I tak jest wystarczajaco brzydkie :D
http://www.ecuproject.pl
taktiken
Sympatyk LeonClub

Auto: Najlepsze

Postprzez aroslaw75 » 13 kwietnia 2008, 00:45

respect_, trudny wybór światła przeciwmgielne czy szybki przyciemniane. Z tego co wiem jeżeli bedziesz chciał skonfigurować fabrycznie światła przeciwmgielne to jest dłuzszy czas oczekiwania na odbiór a w salonie przeróbka kosztowała ponad 1000 zł. Ja mam fabrycznie przyciemniane szyby z tyłu i powiem Ci że fajnie to wygląda. A wziąłem to przez przypadek. Jak zamawiałem Leona, wybrałem wersje silnik i kolor, okazało sie że jest taki w Warszawie lecz ma jeszcze przyciemniane szyby i było pytanie czy dopłacać i brać czy czekać. Dopłaciłem i nie żałuje. Zapytaj sie w salonie czy te dodatki (szyby, światła) są fabryczne czy bedą Ci montować. Co do zabezpieczeń bierz blokade nic nie szpeci jest fajnie schowana. Co do dodatków jeszcze bym sie potargował. ;) Pozdrawiam
Seat Ibiza 6K FL 1.4 (2002-2004)
Seat Leon 1M 1.6 (2004-2006)
Seat Leon 1P 1.9 (2006-2017)
Seat Leon FR ST 1.4 ACT (2014-....)
Seat Ibiza KJ 1.0 TSI
Pozdrawiam Arek

Drukarnia http://www.risani.go3.pl
http://www.zksrow.rybnik.com.pl/
aroslaw75
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon FR ST
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez funcarver » 13 kwietnia 2008, 09:34

respect_, jeśli jeszcze szyby nie są przyciemnione to założę się, że zrobią Ci to bez małego trójkąta - efekt będzie conajmniej słaby

bear - dobry pomysł, dodatkowe zabezpieczenie przeciw tym skur :killer: :zly:

halogeny - najlepsza opcja, brałbym to, ze względu na image, mniej zastosowanie (ileż tych mygeł mamy rocznie ;) )
LEO->EVO
funcarver
TopSport
TopSport

Auto: evo X

Postprzez taktiken » 13 kwietnia 2008, 09:46

funcarver napisał(a):halogeny - najlepsza opcja, brałbym to, ze względu na image, mniej zastosowanie (ileż tych mygeł mamy rocznie ;) )
No, jak jezdzisz w nocy to od pazdziernika do grudnia prawie codziennie (A4 do Katowic i od Warszawy do Białego)
http://www.ecuproject.pl
taktiken
Sympatyk LeonClub

Auto: Najlepsze

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne