Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez luck-81 » 14 kwietnia 2008, 19:05
mam pytanie. Czy u Was popukuje może coś w środku deski rozdzielczej nad nawiewami tak delikatnie jakby kostka albo kabelek. Jak sie trzyma ręke na tej "gumowej" nie wiem jak to nazwać powierzchni to przestaje. Kurcze i to jest raz przez 100 km nie puka a potem znowu. Na szczęście jest to jedyny niepożądany dźwięk jaki na razie zanotowałem. Może dlatego mnie tak denerwuje bo w aucie jest bardzo cicho. Był on właściwie jak wracałem autem z Bydgoszczy do domu. Jak u was jest z plastikami. Czy odzywają sie po w późniejszej eksploatacji i gdzie. Z góry dziękuje za odpowiedz pozr.
-
luck-81
- Stella

-
- Auto: Seat Leon II 1,4 l
przez Andre » 14 kwietnia 2008, 20:31
u mnie tyka chyba climatronik , na kostce denerwuje mnie szyberdach bo wpada w taki rezonans, pozatym nic innego nie skrzypi...
leon 2 FR TDi + 200KM/405NM
-

Andre
- Sport

-
- Auto: leon II TDi FR+
przez mapei » 14 kwietnia 2008, 21:12
Rozbierz panel srodkowy i pospinaj kabelki,ponatto można dac małe gumowe podkładki na wszystkie srubki u mnie też tak było i jest ok 1 godz pracy.pozd
-
mapei
- Stella

-
- Auto: seat leon
przez taktiken » 15 kwietnia 2008, 07:45
luck-81, u mnie ASO rozebralo caly panel srodkowy i po prostu go poprawnie zlozyli - nic nie skrzypi i nie stuka (no... prawie). Czasami - jak masz alarm niefirmowy - moga stukac kabelki od alarmu.
Z tylu stukac moze kanapa - to samo co w 1M - lub jakis silownik przy wlewie paliwa.
http://www.ecuproject.pl
-

taktiken
- Sympatyk LeonClub
-
- Auto: Najlepsze
-
przez luck-81 » 15 kwietnia 2008, 18:53
Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Faktycznie mam dołożony alarm który mi w ramach promocji dealer założył. Ale chyba nie to nie on no chyba że kabelki są w panelu środkowym tam gdzie nawiewy bo stamtąd dochodzą dźwięki. Boję się tam ruszać bo plastiki luba pękac sobie noi mam jeszcze na gwarancji. Ciekawe jest to że jak położę ręke na środkowej konsoli na podszybiu nad nawiewami i trochę docisnę stukanie ustaje. tak jakbym tym ta guma dociskała coś w środku i zapobiegała pukaniu - coś luźnego tam musi być i w zależności jak sie ułoży puka.
-
luck-81
- Stella

-
- Auto: Seat Leon II 1,4 l
przez respect_ » 11 maja 2008, 21:11
luck-81 mam dokładnie te same objawy ( odgłosy ze srodka deski rozdzielczej ).
Doszedłeś jaka była przyczyna ?
Pozdrawiam
Michał.
-
respect_
- Signo

-
- Auto: Leon II 1.6
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne