Problem pojawił się po wyważeniu i zamianie kół (z przodu na tył).
Sam zmieniałem koła zimowe na letnie (i wszystko było ok) a następnie po jakim czasie pojechałem na wyważenie i przy okazji ponieważ kółka mają drugi sezon zamieniłem przód z tyłem.
No i od tego czasu czuć takie drżenie.Według mnie możliwe są dwie przyczyny:
1.Jednak złe wyważenie kółek - były problemu i dosyć długo gość je wyważał
2.Zamiana kół z przodu na tył i odwrotnie - być moze już się ukształtowały opony, kóre jeździły na przodzie i teraz powodują tę przypadłość.
Oczywiście byłem u wulkanizatora, ale gość prawie na mnie obrażony że przyłażę do niego z jakimś problemem - zmusiłem go do wyznaczenia terminu ponownego wyważania ale nie jestem do końca przekonany czy napewno pkt.1 czy może jednak pkt.2?!
Miał ktoś do czynienia z takim problemem>dodam, że czuć drżenie bardziej z tyłu.
Wiem, że trochę dziwna spraw co do złego wyważenia skoro niedawno (tydzień temu) je wyważałem ale:Już w tamtym roku przy zakupie ten sam gość źle je wyważył bo auto drżało przy 140 i musiał je jeszcze raz wyważać (choć po wielkich moich naciskach bo oczywiście mówił, że jeste oki) i dwa, że długo się męczyli z tymi kółkami zanim je wyważyli bo ciągle maszyna mówiłe, że jest źle