Ostatnio pierwszy raz zajrzałem do skrzynki z bezpiecznikami (ta po lewej od kierownicy) w moim Leonie (2001r.). Oprócz bezpieczników na dole znajduję się tam przełącznik metalowy, z oznaczeniami czarne off i czerwone on. Może ktoś pomoże bo ciekawy jestem do czego on może służyć?
Ja myślałem, że to może jakaś odcinka albo coś podobnego, ale poprzedni właściciel nic mi na ten temat nie mówił. Przełącznik jest w pozycji off, a wygląda tak (sorry za jakość zdjęć, robione wieczorem i to telefonem).
Dziq, nie jest to nic seryjnego , więc raczej nikt nie odpowie Ci na 100 % do czego to służy .
spróbuj przełączyć na ON i spróbuj zapalić auto na jakiś czas , jak nie zapali to znaczy że jest to jakieś prowizoryczne odcięcie
Szukasz ubezpieczenia Oferta każdego TU
- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe - Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S. - Ubezpieczenia Na Życie NNW
aras4 napisał(a):A może jest to wyłacznik jakiegoś automatycznego włącznika świateł??
A moze odciecie gniazda diagnostycznego... najlepiej odkrecic oslone pod kierownica, dobrac sie do skrzynki bezpiecznikow i zobaczec gdzie kabelki leca od tego wylacznika.
Dziq i jak, dowiedziałeś się co to za przełącznik? Ja wczoraj w Leonie mojej Panny też zauważyłem takowy i oboje nie mamy pojęcia do czego służy. Przycisk serwisowy do alarmu odpada bo jest w innym miejscu Dodam jeszcze, że są z nim połączone dwa przewody, brązowy i żółty.