Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

regeneracja reflektorów przednich

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

regeneracja reflektorów przednich

Postprzez tatian » 3 czerwca 2008, 16:56

Ktoś ma jakiś sposób na klosze od strony zewnętrznej? Można ich stan w ogóle jakoś poprawić? Bo 8-letnie klosze już trochę przeszły a chce poprawić widoczność lamp przede wszystkim w nocy, xenon ze względów finansowych nie wchodzi na razie w grę.
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Reklama

Re: regeneracja reflektorów przednich

Postprzez Tomciu » 3 czerwca 2008, 21:04

podłanczam się do tematu, bo u mnie się lekko sypią, parują czasem: latem po myciu i zimą gdy temp. oscyluje w okolicach zera stopni.
wie ktoś czy da się w ogóle naprawiać te reflektory, czy w gre wchodzi tylko wymiana ?
Podpis zgodny z regulaminem.
Tomciu
Sport
Sport

Auto: SAABinka
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez tatian » 3 czerwca 2008, 21:22

Ja znalazłem coś takiego, ale to bardzo pracochłonne i trzeba mieć do tego smykałkę. http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=12400 Zresztą u mnie lampy wewnątrz ideał, nic nie paruje i lustra ok (wcześniej w innym aucie maiłem problemy niczym Ty ale to efekt dzwonika i klejonych reflektorów).
Mi chodzi tylko o klosze na zewnątrz. Bo dzisiaj wymieniłem żarówki wyczyściłem klosze i jednak są nadal zamulone. Próbowałem trochę pastą tempo ale efektów nie było. Papieru ściernego póki co nie tykam dopóki ktoś nie potwierdzi, że to dobry pomysł, bo nie chciałbym ich "załatwić" a że zdolny jestem to tak może być :).
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez Tomciu » 3 czerwca 2008, 23:37

tatian napisał(a):to efekt dzwonika i klejonych reflektorów

Nawet mnie nie strasz, auto było sprawdzanie i podobno na 100% przód nie bity.
BTW już widze miny domowników, jak przychodze z reflektorem i wkładam go do piekarnika :mrgreen: , choć widziałem na jakimś forum Audi, że rozklejali w mikrofalówce. Sklejali również silikonem.

A orientuje się ktoś, czy powiedzmy delikatne uderzenie w zderzak tuż pod reflektorem (tak że pękł i się przesunoł :/ ) mogło go lekko rozszczelnić ?
Podpis zgodny z regulaminem.
Tomciu
Sport
Sport

Auto: SAABinka
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez loozik » 4 czerwca 2008, 00:08

ja bym osobiście reflektora z odbłyśnikiem do mikrofali nie wsadzał :)
loozik
Sport
Sport

Auto: lełon 1.9 TDi ASV+

Postprzez Marcin_TDI » 6 czerwca 2008, 14:18

jak coś mam 2 lampy ori Valeo z niezłymi szkłami - mają uchwyty powyłamywane ale klosze można sobie zamienić - cenię 200zl za 2szt P+L
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez johny » 18 listopada 2008, 12:30

tatian napisał(a):Ja znalazłem coś takiego, ale to bardzo pracochłonne i trzeba mieć do tego smykałkę. http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=12400 Zresztą u mnie lampy wewnątrz ideał, nic nie paruje i lustra ok (wcześniej w innym aucie maiłem problemy niczym Ty ale to efekt dzwonika i klejonych reflektorów).
Mi chodzi tylko o klosze na zewnątrz. Bo dzisiaj wymieniłem żarówki wyczyściłem klosze i jednak są nadal zamulone. Próbowałem trochę pastą tempo ale efektów nie było. Papieru ściernego póki co nie tykam dopóki ktoś nie potwierdzi, że to dobry pomysł, bo nie chciałbym ich "załatwić" a że zdolny jestem to tak może być :).

podłączam się do tematu- banalnie to zabrzmi ale widzę że mam zakurzone /chyba/ od środka reflektory iz tego co czytałem to pewnie trzeba je jakimś wyciorem od srodka - przez normalne wejście żarówek przeczyścić i będzie git
moze zna koś z Was jakiś inny sposób - podkreślam że nie parują i są ok tylko jakieś w srodku zakurzone -
leon sprzedany jest octavia
johny
Stella
Stella

Auto: leon tdi - 110

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne