jestem świeżo po czyszczeniu,odgrzybianiu i nabijaniu klimatyzacji w swoim aucie, ale te czynności nie rozwiązały mojego problemu,którym jest bardzo kiepsko działająca klimatyzacja

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
nitas napisał(a):Jaki może być kosz takiej części i gdzie się w nią najtaniej zaopatrzyć??
Axee napisał(a):... a moze nie odpadlo tylko "bylo potrzebne"
- nie ma czegos takiego.nitas napisał(a):klima potrzebuje czasu,żeby się "rozruszać"
nitas napisał(a):W związku z tym moje pytanie jak zidentyfikować jaki nr. powinno mieć to sprzęgiełko?? Jeżdze Leo 2002r, ASV...podać jakieś jeszcze dane?? Będę wdzięczny za pomoc
A w którym miejscu ta naklejka pominna być??Zawsze można sprawdzić jaki kompresor jest zamontowany. Sanden ma charakterystyczną zieloną naklejkę, i jest zdecydowanie bardziej awaryjny
nitas napisał(a):VIN leci tak: VSSZZZ1MZ2R075179
Wersja handlowa: 1M1 524
Może to pomożeA w którym miejscu ta naklejka pominna być??Zawsze można sprawdzić jaki kompresor jest zamontowany. Sanden ma charakterystyczną zieloną naklejkę, i jest zdecydowanie bardziej awaryjny
... zapewne nie ma tarczy sprzegielkowej, a kolo pasowe i elektromagnes jest. Czytaj ze zrozumieniem posty wyzej, byla juz o tym mowa.forsius napisał(a):zaraz zaraz - coś tu nie gra - nie ma sprzęgła - to jak pasek klinowy chodzi jak nie ma sprzęgła? Przecież sprzęgło jest razem z kołem pasowym - chyba ze zamontowano kompresor z załączaniem wewnątrz kompresora (jak w nowszych wersjach )
...tak, mowi wszystko. Nie masz nakretki i tarczy sprzegielkowej, trzpien jest z wieloklinem. Dzwon do goscia z aukcji http://moto.allegro.pl/item380161441_el ... _audi.html i zapytaj czy Ci sprzeda sama tarcze sprzegielkowa, taniej niz calosc, nakretke kupisz w ASO seat, skoda lub vw. Gdybys nie kupil samej tarczy, to musisz kupic calosc np.nitas napisał(a):A czy to jedno zdjęcie już coś mówi??
szpaczek napisał(a):Przekopałem z kolegą całą instalacje elektryczną i niestety nic, ale...kiedy podłącze klime na krótko to działa, jak rownież .
no problem ... tylko znajde chwile wolnego czasu, podaj mi na PW nr tel. do siebie.fredi97 napisał(a):....a moze ktos z okolic Gliwic by mi ja obejrzal
Axee napisał(a):Zasada dzialania jest prosta. Gdy na elektromagnes nie jest podany prad elektromagnes nie dziala, kolo pasowe napedzane przez pasek kreci sie luzno na wale/sprzegielku kompresora, wal kompresora i sprzegielko nie obracaja sie. Gdy na elektromagnes podany zostanie prad, wytwarza sie sila elektromagnetyczna dociskajaca kolo pasowe do sprzegielka, poprzez kolo pasowe i sprzegielko wal kompresora kreci sie zgodnie z paskiem wielorowkowym, kompresor dziala.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość