Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[1M] Zamek w tylnich drzwiach

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[1M] Zamek w tylnich drzwiach

Postprzez jarcik » 24 czerwca 2008, 18:51

Witam
Ostatnio szukałem informacji jak się dostać do zamka w tylnich drzwiach. Przeszukalem forum leonclub.pl i bliźniaczym toledoclub.pl i niestety nie udało się nic znaleźć. Znalazłem tylko do informację o przednich drzwiach. Wszystko zaczęło się od tego że chciałem sprawić aby lampki w drzwiach zaczeły świecić, znalazłem informacje o mikrowłączniku w zamku więc ruszyłem do walki z drzwiami. Dziś zabrałem się za rozbieranie tylnich drzwi a tu :o nie mogłem znaleźć śrub które mocują szybę do mechanizmu, zauważyłem że szyba jest umieszczona w plastikowym uchwycie z którego nie chciała wyjść.
Jeżeli ktoś ma informację jak można się dostać do kasety zamka serdecznie proszę o informację.
Z góry dziękuje za wszelkie informacje :mruga:
jarcik
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1,9TDi

Reklama

Re: [1M] Zamek w tylnich drzwiach

Postprzez wojciechu » 24 czerwca 2008, 21:54

Po zdjęciu tapicerki pojawi się blacha w której są z tego co pamiętam otwory z gumowymi zaślepkami. Musisz tak opuścić/podnieść szybę by śruby mocujące ją w prowadnicy pokazały się w tych właśnie otworach. Nie jest to trudne - musisz te śruby poluzować na tyle aby można było szybę przechylić i wyciągnąć z mocowań. Rozbierałem drzwi przednie w ten właśnie sposób - z tylnymi powinno być tak samo.
Obrazek
wojciechu
Signo
Signo

Auto: Seat Leon FR

Postprzez jarcik » 25 czerwca 2008, 06:03

rzeczywiscie jest tylko jedna zaslepka, ale brak jakichkolwiek srub mocujacych szybe do mechanizmu w tylnich drzwiach.
jarcik
Stella
Stella

Postprzez wojciechu » 25 czerwca 2008, 11:06

jarcik, musisz szybę opuszczać do czasu aż ta śruba pokaże się w otworze - zaślepka powinna być gumowa o średnicy ok 2-3 cm
Obrazek
wojciechu
Signo
Signo

Auto: Seat Leon FR

Postprzez jarcik » 27 czerwca 2008, 08:48

wojciechu, tam niestety nie ma zamka z tego co widać to chyba są jakieś plastikowe otwory przypominające jakąś tulejkę.
jarcik
Stella
Stella

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne