Witam!
Już jakiś czas jestem na tym forum. Z góry chciałem przeprosić moderatorów - znam regulamin, wielokrotnie używałem szukajki, ale temat jest dla mnie istotnyi chciałem, żeby został zauważony.
Sytuacje opisałem już tutaj: viewtopic.php?p=172639&sid=249455b25197f412c23021ff1cdc2af2#172639
jest ona dla mnie bardzo istotna. Nie chodzi mi o to turbo, które muszę wymienić, ale o cały przebieg zdarzeń.
W skrócie: znalazłem ofertę, pojechałem na kontrolę do ASO, kupiłem auto i jest chyba lipa.
W ASO powiedzieli, że samochód jest w porządku. Dali wydruk z vaga, ale ja nie znam się na tym, więc bardziej słuchałem tego co mówi pracownik. Już wiem, że popełniłem błąd, bo okazało się, że turbinę mam do wymiany. Mechanik, który mi to powiedział, jest zaufanym gościem i zakładam, że mówi prawdę. Zwątpiłem już we wszystko co mi w tym ASO Radom powiedzieli, więc zamieszczam wydruk, jeśli ktoś się zna, bardzo proszę o rozszyfrowanie przyczyn wyskakujących błędów (tych o których jeszcze nie wiem).
"2 Rozpoznano usterkę
17664 P1256 035
czujnik temp. płynu chłodzącego - G62
przerwa/zwarcie z potencjałem plus
brak obrazu na wyświetlaczu
usterka sporadyczna" - przy wymianie rozrządu okazało się, że pompa wody przecieka
"17965 P1557 035
Regulacja ciśnienia doładowania
przekroczona górna granica regulacji
brak obrazu na wyświetlaczu
usterka sporadyczna" - teraz już wiem, że to turbina nawaliła, pracownik ASO powiedział, że "turbina jest dobra"
"1 Rozpoznano usterkę
00283 012
G47 - czujnik obrotów PL koła
granica adaptacji (mul.) przekroczona w górę
sporadycznie" - nie mam pojęcia co to oznacza
0 Rozpoznano usterkę
Poduszka bezp., z boczną poduszką bezp.
1C0909605A
39 AIRBAG VW51 0A 0006
kodowanie 13113
Numer serwisu 06441" - mimo zapewnień pracownika ASO samochód był bity?
0 Rozpoznano usterkę
Blokada Zapłonu (immob. fabr.) / zestaw wskaźników
Numer serwisu 00000
0 Rozpoznano usterkę
System komfort - sterownik przednich drzwi
Nr serwisu 06402
0 Rozpoznano usterkę
Radio
Kodowanie 401
Numer serwisu 06402"
Nie wiem co to wszystko oznacza - co profesjonalista wie z tego tekstu? Trochę ominąłem w iimmo i sterowniku drzwi, bo nie wiem czy mozna to pisać.
Bardzo proszę o jakieś wskazówki.
Pozdrawiam
domaluj