Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

brak komunikacji z VAG-COM

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

brak komunikacji z VAG-COM

Postprzez rossi » 5 września 2008, 11:20

Panowie,

zostawiłem auto w ASO i na moje pytanie czy są jakieś błedy na kompie otrzymałem info ze nie mogli połaczyć się przez gniazdo diagnostyczne z autem.
Jak to nazwali występuje błąd komunikacji VAG-COM z moim samochodem :( Dodam ze nie dalej jak 10tys km wstecz na przegladzie ASO połączyli sie bezproblemowo - w międzyczasie nikt nie grzebał w aucie.

Czy ktos sie z czyms taki spotkał - moze są jakieś bezpieczniki odpowiedzialne za to gniazdo i sie spałiły albo wtyczki się rozpieły - wszelka pomoc i ewnetualne pomysły gdzie szukać przyczyny mile widziane :ok:
rossi
Sport
Sport

Auto: LEON ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: brak komunikacji z VAG-COM

Postprzez mm.max » 5 września 2008, 11:38

rossi, czasami jest problem z komunikacji wynikający z braku dobrego połączenia elektrycznego w złączu diagnostycznym.

A często jest tak że VAS (urządzenie diagnostyczne w ASO) nie chce się komunikować z niewiadomego powodu - należy wtedy próbowac do bólu.

Sam ostatnio miałem taki przypadek ze VAS się buntował a po podpięciu mojego VAGa z laptopem nie było problemów. Z kolei VAS po kilkukrotnych próbach załapał i połączył się.
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Re: brak komunikacji z VAG-COM

Postprzez rossi » 5 września 2008, 12:49

mm.max napisał(a):rossi, czasami jest problem z komunikacji wynikający z braku dobrego połączenia elektrycznego w złączu diagnostycznym.

A często jest tak że VAS (urządzenie diagnostyczne w ASO) nie chce się komunikować z niewiadomego powodu - należy wtedy próbowac do bólu.

Sam ostatnio miałem taki przypadek ze VAS się buntował a po podpięciu mojego VAGa z laptopem nie było problemów. Z kolei VAS po kilkukrotnych próbach załapał i połączył się.

dzięki za typ - mam nadzieje ze będzie prawidłowy i u mnie ;) podjade na ponowne próby.
Ale z tego co pamiętam któryś z bezp. w skrzynce jest tez odpowiedzialny za to złącze diagnostyczne
rossi
Sport
Sport

Auto: LEON ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel