Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bgguns napisał(a):Qrde zastanowila mnie jeszcze jedna rzecz. Wracalem dzisiaj nad ranem do domu 0 stopni staralem sie nie uzywac wogole hamulcow bo wiem ze tarcze juz mam troche krzywe i kwalifikuja sie do wymiany
nixu napisał(a):Po pierwsze zobacz czy masz wszystkie sruby!! (no nie DANO ? )
dudekv napisał(a):Co zrobił? Wymontował z kierownicy eliminator drgań i zmienił szkielet poduszki na nowy-nie zużyty. W 15 minut wszystko było w porządku.
tatian napisał(a):Podczepię się do tematu. Co może być przyczyną przenoszenia drgań na kierownicę przy hamowaniu z prędkości powyżej 100km/h? Jeszcze dokładnie nie zbadałem czy to może być stan nawierzchni naszych dróg czy też coś z autem nie teges.
stebi napisał(a):Przerabiałem to parę dni temu. Objawy takie same. Powodem były przednie opony. Wulkanizator zdjął je i "zakręcił" nimi i gołym okiem było widać jak falują (powodem mogło być ostre hamowanie). Zamienił przód z tyłem i problemu już nie ma (wiadomo, że to czasowe rozwiązanie). Generalnie twierdził on, że jak bicie czuć na pedale hamulca, to winą są prawdopodobnie tarcze/klocki, jeśli czuć na kierownicy, to będą to opony. W moim przypadku jego przypuszczenia się sprawdziły.
Marcin_TDI napisał(a):zawieszenie trzeba sprawdzić, masz luz gdzies może na końcówkach
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości