Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wgi napisał(a):16v jest lepszy - 8v w leo2 to jakieś nieporozumienie i coś czego nie potrafię zrozumieć.
To nie jest ten sam silnik.Karus napisał(a):ale z tego co się dowiedziałem to w Leonie II go montują.... czyżby byl lepszy od 16-zaworowej jednostki??
Wszystko zalezy od rocznika auta bo jakos do 2002/2003 montowano 8v potem do końca produkcji 16vKarus napisał(a):jeszcze jedno pytanie dot. Leona I mianowicie czy częsciej monotowali do niego 16V czy 8V??? trudno trafić na rynku na 16V??
cebulka napisał(a):Naj większym jego minusem jest to że pali sporo
cebulka napisał(a):A w mieście to przy korkach dochodzi do 10l/100km.
Karus napisał(a):cięzko bedzie znaleźć dobrego leona a co dopiero jeszcze z 1.6 16V....
chyba ciężej będzie znaleźć z 8V, jak szukałem auta to ani razu nie trafiłem na ogłoszenie z taką jednostką
aroslaw75 napisał(a):Do 3tys obr. to zadnych rewelacji natomiast powyżej 3,5tys -4tys zabiera sie do pracy dosyć żwawo.
Najwięcej łyknął mi 9.2l
roosman napisał(a):ja w trasie schodze do 5,8
na 100 - odsyłam do google i inf na temat poradnika oszczędnej jazdy. (nie zakręcanie szyb, czy wyjmowanie bzetów z bagarznika - to sa pierdoły - chodzi mi o techniki jazdy)Kozak napisał(a):roosman napisał(a):ja w trasie schodze do 5,8
na 50 Km
STYRO napisał(a):Witam
Nie wiem jak Wy to robicie - ale mi sie nie udaje zejsc ponizej 10l/100 km. Jazda glownie na trasie, jesli w miescie to nocami kiedy korkow nie ma. Teren gorzysty. Najmniej udalo mi sie spalic 9.5 l/100km Jazda normalna - ani przesadnie nie szaleje w jedna ani w druga strone.
STYRO napisał(a):Sam licze - nie mam komputera. Juz sie z tym pogodzilem - generalnie mowiac to bardziej zadowlony jestem z mojej starej Ibizy z 1996 niz z Leona. Ostatnio np. zaczely skrzypiec sprezyny fotelu kierowcy - jak w starym tapczanie, ech... trafil mi sie poniedzialkowy model.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości