Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tatian napisał(a):Co prawda na allegro można znaleźć taniej np. po 199 zł, ale nie ta nośność, więc jak coś to uważaj
AutoElegance napisał(a):Jakie opony Was interesuja?
tatian napisał(a):AutoElegance napisał(a):Jakie opony Was interesuja?
Nokian WR G2 195/65R15 91T. Są takie? Po ile?
Bartix napisał(a):a ja chyba zdecyduję się na te - http://allegro.pl/item442082800_opony_z ... 3_91h.html wprawdzie z 2006r ale z indeksem H i w niezłej cenie
AutoElegance napisał(a):188zl.
Nokian WR G2 95 T XL
Przy platnosci z gory.
Sprawdz przelicznik do wzornika 195/65/15sebik napisał(a):Sprawdzałem już przelicznik opon i 205 w profilu 60 są dopuszczalne (różnica 3,2%), ale przed ostateczną decyzją wole się z Wami skonsultować. Czy do Leona 1M można założyć gumy 205/60R16...?
Axee napisał(a):Np. dla leona 1M 1.9TDI ASV ktorego max predkosc katalogowo wynosi 193km/h producent przewiduje opony z indexem H.
W przypadku opon zimowych raczej nie osiagamy predkosci maksymalnych, zatem warunkowo mozemy stosowac opone z indexem T, S, R pod warunkiem nie przekraczania maksymalnych predkosci dla danego indexu opony.
sebik napisał(a):Mały update do mojego ostatniego postu: opony zimowe o rozmiarze 205/60R16 wchodzą na styk do Leona z fabrycznie obniżony zawieszeniem (wersja SPORT), ale miajsca szczególnie z przodu zostaje na tyle mało, że wulkanizator założy je tylko na odpowiedzialność kupującego (nie ma miejsca na błoto pośniegowe co w najgorszym przypadku może skutkować wyrwaniem nadkoli).
Nie chciałem ryzykować i zakupiłem opony w rozmiarze 205/55R16.
grabarz18 napisał(a):AutoElegance, wczoraj dotarły do mnie 4 Nokian WR G2 95 T XL od ciebie i wszystko super, czekają teraz na pogodę, która pozwoli się im wykazać.
Z tego co patrzyłem na opony to jest na nich DOT 3308 więc jeszcze fabryką pachnął![]()
Wielkie dzięki.
Mam jeszcze pytanie czy w swojej ofercie masz tylko opony? Bo na przyszły sezon planuję zapodać na swojego leona jakieś 17" + opony (o ile dobrze pamiętam rozmiar pasujący) to 225/45/R17 więc jak masz jakieś alu i takie oponki to można pomyśleć o kolejnych zakupach. Oczywiście na tą chwilę to jest jeszcze pieśń przyszłości bo jeszcze cała zima przed nami
Dokładnie dlatego lepiej pozostać przy fabrycznym rozmiarze.pablo73 napisał(a):chyba ten rozmiar jest dość rzadki również u innych producentów...
cebulka napisał(a):może sie komus przyda:
http://najauto.motoricus.pl/continental ... 25615.html
harni napisał(a):Jaki rozmiar felgi
harni napisał(a):pod oponę
harni napisał(a):R15.
Sammael napisał(a):harni napisał(a):Jaki rozmiar felgiharni napisał(a):pod oponęharni napisał(a):R15.
usher napisał(a):Po pierwsze to zmień tematDrugie to że szeroka opona w śniegu to masakra - na autostradzie przy śnieżycy wyprzedza Cię każdy przedstawiciel handlowy w Yarisie itp. na węższych oponach...
Dokładnie, ja moge jedynie to potwierdzic bo sam smigam na identycznym rozmiarze.krz_p napisał(a):nie zgodzę się z tobą, jeżdżę na 225/45/17 w zimie i przyczepność na śniegu nie jest wcale mniejsza niż w autkach o znacznie węższych oponach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości