Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Cos ci sie pokielbasilo - producent nie przewiduje wogole wymiany oleju w skrzyniach biegu - do skrzyni wchodzi niecale 2 l. oliwy.PiotrekS napisał(a):co 30 tys km, jejku nie pamietam ile wchodzi ale cos mi sie kojarzy ze 2 l, ale nie mam pewnosci, pamietam ze olej byl w pol litrowych opakowaniach i chyba cztery widzialem kolo autka, ale glowy nie dam urwac
Tonny S napisał(a):Cos ci sie pokielbasilo - producent nie przewiduje wogole wymiany oleju w skrzyniach biegu - do skrzyni wchodzi niecale 2 l. oliwy.
bacardi napisał(a):W innym topicu Tonny podal MOTUL MOTYLGEAR 75W-90, TECHNOSYNTHESE® SAE 75W-90
bacardi napisał(a):A jak zobaczylem jaka wode wylalem ze skrzyni (ori olej) to od razu sie lepiej poczulem...
jurkos wezme sobie to po uwagejurkos napisał(a):dobrze jest by olej zlac na dobrze rozgrzanej skrzyni zrob pare kilometrow przed wymiana
mjudu napisał(a):pytania i pytania z mojej strony no ale coz lepiej zapytac jak sie nie wiem niz samemu kombinowac.
Chodzimi mianowicie czy wymiana oleju w skrzyni biegow jest klopotliwa czy raczej nie (od wspomagania sam wymianialem i wiekszych problemow nie mialem) i gdzie ewentualnie znajduje sie to cos do odrecenoa i zlania starego, no i jak potem wlac nowy. Czy moze raczej sie nie cackac samemu o oddac to mechanikowi.
Niby sie nie zmiania oelju w skrzyni ale mi ona malo precyzyjnie chodzi i chce zmienic moze akurat cos to da, a ja jakos tak mam ze sam chce przy moim leonie pogrzebac i poznac co w nim siedzi
Chodzi o seata leon 1.9 TDI ASV
A jaka masz skrzynie biegow (symbol)?leem napisał(a):więc który i ile
A czy mozecie cos polecic do ARLa? Przebieg 108tys km i moze tez wypadaloby juz zmienic
leonik88 napisał(a):witam,a moglby mi ktos podac oznaczenie skrzyni biegow seat leon 1p 2006r 1.6 8v.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości