Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
red virus napisał(a):powinienem wlac MOTUL 8100 X-CESS
red virus napisał(a):moglby to ktos potwierdzic
sebik napisał(a):160tys... 2001 rok ASV 1.9 TDi 110KM
sebik napisał(a):Czy ktoś z Was miał okazje kupować Motula z tego źródła?
http://www.allegro.pl/ite...wa_dostawa.html
jarper napisał(a):Mam pytanko: na początku maja zakupiłem "leosia" TDI 110KM ASV, sprowadzonego z Holandii i od razu wymieniłem w nim olej na Motul X-cess 8100 5w40. Jaki był poprzednio lany olej - tego niestety nie wiem. Do dziś, po wymianie oleju przejechałem nim 13,5 tys km, i dziś wieczorem zapaliła mi się żółta lampka informująca o niskim poziomie oleju, i faktycznie muszę go dolać trochę. Czy nie rozszczelniłem silnika lejąc syntetyka niewiedząc jaki był poprzednio lany olej? A drugie pytanko: co ile km powinienem zmieniać olej?
Ja też się podepnę do tematu mam w Leosiu zrobione 175 tys. został sprowadzony ale niema żadnej wlepki żadnej informacji na temat jaki olej był wlany przez poprzedniego właściciela więc mam pytanie jaki olej najlepiej zalać przy wymianie?
Cindel napisał(a):Czy przy szybkiej jeździe (150-190) przez długi długi okres (autostrada - parę godzin) czasu bierze wam olej ? Czy ma prawo brać olej, jeżeli tak to ile, czy to zależy od prędkości ?
Cindel napisał(a):Przy normalnej jeździe w Polsce żadnych odchyleń od normy nie ma.
jarper napisał(a):czyli w moim przypadku wychodzi nawet wymiana dwa razy w roku, bo miesięcznie robię około 2tys km... :/
macieksocho napisał(a):Piszą o nim tak.... powstał aby sprostać wymaganiom samochodów
Chroni silniki wysokoprężne z bezpośrednim wtryskiem paliwa i wyposażone w pompowtryskiwacze (PD). Może być stosowany w samochodach innych producentów wyposażonych w silniki Diesla (bez filtrów DPF).
Specyfikacja jest zgodna z silnikiem VW.
tomzi napisał(a):Witam
Wymieniłem ostatnio u siebie olej poczytałem trochę na forum i wybór padł na Motul 6100 Synergie Plus i powiem szczerze jestem rozczarowany
Nie to że coś nie tak ale efektów opisywanych na forum typu ciszej pracujacy silnik lub innych nie ma
niosark napisał(a):krytyka castrola jak dla mnie zupełnie bezpodstawna
kamil_n napisał(a):Poza tym nie tylko olej się liczy, filtr ma takie samo znaczenie - do TDI powinien to być Knecht. Jeśli chodzi o Castrol to niestety produkt ten jest chyba najczęściej podrabianym olejem w naszym kraju. Dostać oryginalny jest dość trudno.
piotrp napisał(a):kamil_n napisał(a):Poza tym nie tylko olej się liczy, filtr ma takie samo znaczenie - do TDI powinien to być Knecht. Jeśli chodzi o Castrol to niestety produkt ten jest chyba najczęściej podrabianym olejem w naszym kraju. Dostać oryginalny jest dość trudno.
A filtry Knecht dużo lepsze niż MANN??
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości