Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Kts napisał(a):Witam
Pan mówi ze byl wymieniony tylko lewy przedni błotnik i leflektor.
Jesli jest to prawda to bylo by dobrze, ale czy sprzedawca nie kłamie....
Z tym Vagiem, to moze nie pojsc tak latwo... Spotkalem sie z tym, ze sprzedajacy jak tylko uslyszal, ze chcemy podpiac auto do kompa to spanikowal, zburzyl sie i spienil... Zaczal cos mocno poddenerwowany o czytaniu kodow, zlodziejach itp. Do tej pory nie wiem jak to jest? Moze ktos mnie oswieci: podpinanie Vaga moze byc potecjalne niebezpieczne? Moze ulatwic komus skrojenie auta? W tym przypadku kolo krecil - auto bylo zle poskladane i bylo co najmniej powazne podejrzenie, ze stukniete znacznie bardziej niz zapowiadal kolo - po podlaczeniu moglo wyjsc jeszcze wiecej jego kretactw, ale jestem ciekaw, na ile rzeczywiscie niebezpieczne moze byc podpiecie Vaga dla nieufnego wlasciciela samochodu.da3 napisał(a):podpiac Vaga , dobry blacharz i jakis mechanik z pasja bo w Aso to przewaznie ,a szkoda nawet mowic
rudal napisał(a):Barth - Czyli znajac polskie realia, slusznie sie boja![]()
PS: Dzieki za info
...no na tym, to ja sie juz nie znam komletnie...da3 napisał(a):(...) poza tym ktory zlodziej sie przejmuje w dzisiejszych czasach immobilajzerem
saszi napisał(a):auto OC musi miec zawsze bez tego po zakupie auta moga byc problemy
Pytanie moze glupiebacardi napisał(a):saszi napisał(a):auto OC musi miec zawsze bez tego po zakupie auta moga byc problemy
Bez OC się auta nie zarejestruje,...(ciach)
Kupując nówke z salony nie wydadza ci auta jesli nie zarejestrujesz go i nie opłacisz ubezpieczenia - auto rejestrujesz na podstawie wystawionej przez ASO faktury. Jesli kupujesz z 2 reki auto nie musi byc zarejestrowane ale wtedy masz kupe dodatkowej roboty papierkowej - znajac zycie auto nie ma opłaconej akcyzy itp itd to tak jak bys sam sobie auto z zachodu przyprowadził i miał te wszystkie papiery załatwić a jest tego spororudal napisał(a):Pytanie moze glupiebacardi napisał(a):saszi napisał(a):auto OC musi miec zawsze bez tego po zakupie auta moga byc problemy
Bez OC się auta nie zarejestruje,...(ciach), ale usprawiedliwiam sie faktem, ze jeszcze nigdy nie bylem wlascicielem auta... Czy musimy kupowac zarejestrowane auto? A kupujac z salonu nowke - one chyba raczej nie sa jeszcze zarejestrowane?
Jesli kupujesz z zachodu nigdy nie jest ubezpieczone - jedynie takie ktore jest juz zarejestrowane powinno miec chociaz to podstawowe ubezpieczenie OC choć tez nie musi bo akurat sie skonczyło - tyle ze takim autem nie mozna poruszać sie w ruchu publicznym i nalezy je bezzwłocznie ubezpieczyc by moc korzystac z dróg publicznych.rudal napisał(a):Tonny S, czyli auto ktore kupujesz wcale nie musi byc ubezpieczone - C.B.D.U.
(Co Bylo Do Udowodnienia;)
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość