Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Bieżnik ten sam jednak opona ma zastosowane inne mieszanki, które znacząco poprawiły parametry trakcyjne opony. Według moich informacji zmiana bardzo na pluscypreess napisał(a):A ten UG7+ czyms sie rozni od UG7 czy tylko chwyt marketingowy bullshit?
AutoElegance napisał(a):Nawet w deszczu na mokrym asfalcie ta opona swietnie jezdzi.
piotrp napisał(a):lepiej dać lepsze na tył
wgi napisał(a):Panowie kierujcie się bezpieczeństwem a nie ekonomią.
aroslaw75 napisał(a):Przy normalnej jeździe na sniegu na zakrętach raczej zawsze przód wyjeźdza a nie tył. Co innego w tylno napędowcach ponieważ te samochody są nadsterowne i lepiej zakładać lepsze opony na tył. Bede dalej sie upierał aby zmieniać co sezon opony na ośkach i to wystarczy.Przy założeniu że kupiliśmy nowy komplet opon i użytkujemy go kilka sezonów.
wgi napisał(a):aroslaw75, a ja mam koło siebie takie zwykłe rondo, na którym już nie raz esp mnie ratowało bo mi tył chciał wyjechać. Wystarczy, jadąc ciut szybciej odpuścić w zakręcie gaz i heyah. I to na suchym asfalcie.
Może leo2 ma tak dużo lepsze zawieszenie, że tak się nie da
cypreess napisał(a):Tylem zarzucic to nie jest zaden problem nawet na 4 nowych gumach więc nie widze zwiazku do czego zmierzasz
brochas napisał(a):Witam
Jakie nalozyc zimowki do FR 16stki czy 17stki, w tej chwili mam 18stki letnie, i nie wygladaja na duze, wiec pewnie 16stki beda za male
jaki polecacie rozmiar opon zimowych ?
martig napisał(a):ja załozyłem 17 na zime , oponki 225/45/17 przejechałem 500 km i jest ok
noktoto napisał(a):Warto pamiętać, że masz ciut bardziej komfortowe zawieszenie niż FR.
Kozak napisał(a):noktoto napisał(a):Warto pamiętać, że masz ciut bardziej komfortowe zawieszenie niż FR.
jeżeli martig, ma ori Cuprę to ma twardsze i niższe zawieszenie niż FR
cypreess napisał(a):Dzieki wszystkim za porade, kupilem i obecnie zalozylem UG7+ i pierwsze wrazenie jest rewelacyjne. Absolutnie cicha i mimo +10 stopni wcale nie plywa jak np. Dunlopy zimowe jak jest "cieplo". Czekam na mrozy i snieg ale juz spodziewam sie tylko dalszej rewelacji. Aha, na asfalcia ta zimowka 205/ jest zdecydowanie cichsza od moich letnich opon 225/ bridgestone potenza RE050 wiec jestem w ciezkim szoku. Tak wiec jeszcze raz dziekuje za porade.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości