Dobra przeczytałam co i jak...
dziś rano zapaliła mi się dodatkowo kontrolka nie mrugająca od wydechu, tzw kranik.
zrrobilam tak jak napisaliście: 3 bieg, 60KM/h i obroty 2500. niestety nie poskutkowało... auto ledwo toczy się pod górkę
jutro spróbuje z vagiem to co napisal kolega powyżej i wstawie auto na rolki na 20 min. jeśli to nie poskutkuje to pojade na autostradę i zrobie to po mojemu: czyli pojezdzę troszkę szybciej
a jeśli to nie pomoże? czyści się filtr w leniwcu? czy niestety trzeba wymienic? a co sądzicie o chipie? znalazłam firmę, która odłancza odrazu elektronicznie ten filtr. ale obawiam się,czy samo odłaczenie pomoże... myślę,że powinno się go odrazu usunąć, gdyż dalej będzie w tym samym miejscu i nadal będzie się zapychał ale wtedy żadna kontrolka tego nie zasygnalizuje.
ale powiem Wam,że wkurzający jest ten filtr... to chyba moje pierwsze auto z takim wynalazkiem i ostatnie... chwila zapchania i 3 dni bez auta
a staram się nie robić krótkich tras po mieście, czekam aż temp się podniesie i aż się schłodzi trochę... tragedia