Najlepiej dam zdjęcia:

To nie jest zdjęcie mojego seata. A lepszego zdjęcia nie mogłem znaleźć.
Nie wiem jak to się nazywa, w swoim aucie mam tą część bardzo poniszczoną i chciałbym zakupić nowe.
Pomożecie?
Dzięki.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tsubocz napisał(a):
Oczyścił tzn. co? wziął papier ścierny i starł?
koti napisał(a):Bardzo byłem mile zaskoczony efektem końcowym.
Zobaczymy jak długo będzie się to trzymać.
Marcin_TDI napisał(a):to są farby w sprayu BOLLA. nie jest ona zbyt dobra, sam jestem ciekaw ile wytrzyma.
koti napisał(a):Witam.
Dzisiaj postanowiłem odnowić sobie wewnętrzne plastikowe uchwyty w drzwiach bo wyglądały tragicznie.
Najpierw zdarłem pozostałości gumowej warstwy papierem ściernym 240. Trochę roboty jest a najwięcej w tym wgłębieniu. Następnie całość umyłem, wysuszyłem i odtłuściłem zmywaczem. Do malowania użyłem strukturalnej farby do plastiku firmy BOLL (puszka 400ml za 23 zł w lakierniczym). Farba ładnie pokryła za pierwszym razem ale dla pewności nałożyłem jeszcze drugą warstwę.
A oto efekt końcowy mojej pracy.
Obrazek
Obrazek
Bardzo byłem mile zaskoczony efektem końcowym.
koti napisał(a):Witam.
Dzisiaj postanowiłem odnowić sobie wewnętrzne plastikowe uchwyty w drzwiach bo wyglądały tragicznie.
Najpierw zdarłem pozostałości gumowej warstwy papierem ściernym 240. Trochę roboty jest a najwięcej w tym wgłębieniu. Następnie całość umyłem, wysuszyłem i odtłuściłem zmywaczem. Do malowania użyłem strukturalnej farby do plastiku firmy BOLL (puszka 400ml za 23 zł w lakierniczym). Farba ładnie pokryła za pierwszym razem ale dla pewności nałożyłem jeszcze drugą warstwę.
A oto efekt końcowy mojej pracy.
Obrazek
Obrazek
Bardzo byłem mile zaskoczony efektem końcowym.
michal3m napisał(a):jest moze gdzies napisane jak to zrobić by niepołamac:)?
jagood napisał(a):Ja też jakiś czas temu robiłem swoje rączki.
Sam zdarłem resztki tego co tam na nich było, używałem w sumie wszystkiego od rozpuszczalnika po papier ścierny 600-800, potem kolego mi to trysnął pistoletem na mat i wyszło to tak:
Obrazek
czyli według mnie bardzo dobrze
wilq napisał(a):z 2000 rk
wilq napisał(a):a to przepraszm nie wiem czy sie różni 1M od 1P
wilq napisał(a):Witam,
znalazłem fotkę w innym dziale a mianowicie "Demontaż - drzwi " więc jeśli można to ją wykorzystam...
http://www.free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm
chodzi mi o to co widać na 2 fotografii... jeszcze raz informuję iż użyczam sobie fotkę bez złych zamiarów
marcin_tdi chyba.oczkolek napisał(a):gdzieś jest jak któryś z forumowiczy lub klubowiczy doprowadził uchwyty do bardzo dobrego stanu,
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości