Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
oczkolek napisał(a):Na tylnej szybie płyn prawidłowo powinien sikać prosto do góry.
oczkolek napisał(a):Cena w ASO Seata 570 zł
pilpi napisał(a):A może problem tkwi w przelączniku pod kierownicą.
Kiedyś znajomy mowił mi o czms taki, ale problemem byl przerywany bieg pracy.
Osobiście nie wiem jak tam z żywotnością tych przełączników.
luki napisał(a):Dzięki Oczkolek za wyczerpujące info. Szcerze mówiac to pobladlem jak przeczytalem ile to kosztuje
oczkolek napisał(a):DWitek, jak spryskiwacz kręcił Ci się razem z wycieraczka to raczej masz ukruszana rurke łącząca dysze spryskiwacza i króciec do którego podłączony jest wężyk. Za parę dni możesz spodziewać się wycieku płynu pod plastik który jest na wewnętrznej czesci kapy bagażnika.
DWitek napisał(a):oczkolek napisał(a):DWitek, jak spryskiwacz kręcił Ci się razem z wycieraczka to raczej masz ukruszana rurke łącząca dysze spryskiwacza i króciec do którego podłączony jest wężyk. Za parę dni możesz spodziewać się wycieku płynu pod plastik który jest na wewnętrznej czesci kapy bagażnika.
Ale to się będzie lało tylko w momencie pracy spryskiwacza![]()
Będę musiał się temu przyglądnąć i w wolnej chwili spróbować to rozebrać
Łuki napisał(a):Trochę to odświeże za przeproszeniem...![]()
Zauważyłem u siebie ( w leonie oczywiście) że zaczyna mi tylny spryskiwacz lekko się ruszać przy ruchach wycieraczki.
Rozumiem że to ta dysza spryskiwacza![]()
Oczkol powiedz co ja mam dokładnie wymienić - mam gwarancje ale nie ufam ASO i wole im sam palcem pokazać.
- dyszę spryskiwacza czy tą rurkę![]()
- i jak zdjąć ten plastik od środka - wolę zrobić to sam niż w ASO dać to komuś zepsuć![]()
[ Dodano: Wto 07 Mar, 2006 ]
EDIT Panowie nikt nie pomoże
Łuki napisał(a):Oczkolo a jak sammeu zdjąc ten plastik - robiłeś to już
Co do silnika to będę reklamował jak będą mi wymieniali tarcze, klocki i łożyska - taka mała wymiana po 24 tys hehe
marianlm7 napisał(a):Czy jest sposób na udrożnienie tej dyszy bez demontażu tylnej wycieraczki?.
marianlm7 napisał(a):Dysza jest częściowo przytkana
wgi napisał(a):ostatnio miałem podobnie - problemem był letni płyn, który sobie zamarzł
wgi napisał(a):Jaaaaa, pewnie wypiął się wężyk z kolanka w bagażniku.
Zobacz po stronie światełka czy nie masz mokrej wykładziny.
Jeśli tak to trzeba zdjąć plastik i poprawić połączenie kolanka.
konstant napisał(a):Da sie jakos ustawic dysze tylnego spryska
konstant napisał(a):tak jak przednie
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość