Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Warszawa - jaki serwis polecacie ? (niekoniecznie ASO)

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Warszawa - jaki serwis polecacie ? (niekoniecznie ASO)

Postprzez iwo » 7 grudnia 2008, 12:27

KoLoS napisał(a):
iwo napisał(a):
KoLoS napisał(a):
iwo napisał(a):
kaczy napisał(a):@Gato ja natomiast serwis na bokserskiej wszystkim odradzam, wymieniali mi wysprzęglik i przy okazji połamali zbiorniczek wyrównawczy płynu hamulcowego nie informując mnie o tym(zaczął przeciekać kilka dni później i okazało się, że jest świeżo klejony).

to nie fajnie bo ja właśnie się umówiłem tam na wymianę jarzm, tarcz, klockow, przewodow hamulcowych oraz plynu :whoeva:

ile Cię za to skasowali, dokładnie to samo robie w ASO Maran, to porównamy ceny :)

260zl. a ty ile placisz? w sumie ta cena to nie tak bardzo ważna patrząc na to czy robota będzie dobrze wykonana czy nie, okaże się...

Wymiana tarcz - 126,27
Wymiana zacisków z odpowietrzeniem - 134,81

płyn hamulcowy mój

BTW też masz taki twardy pedał hamulca po tym modzie? Bo u mnie jest zdecydowanie twardszy niż przy 288 :whoeva:

jest twardszy ale dla mnie ok. Hamuje również dużo lepiej. Jestem bardzo zadowolony z tego moda.

Po co wymieniałeś zaciski?
iwo
Signo
Signo

Auto: VI GTI

Reklama

Postprzez KoLoS » 7 grudnia 2008, 17:06

iwo napisał(a):Po co wymieniałeś zaciski?

kupiłem cały komplet więc wszystko zostało przełożone, 288 pójdą całe na sprzedaż
EX-klubowicz na własną prośbę 8)
KoLoS
TopSport
TopSport

Auto: ARL+

Postprzez Lucas » 9 grudnia 2008, 09:06

tez nie polecam bokserskiej kiedys jak zakupilem Leona bylem u nich pare razy po tym jak zrobili rozrzad i wapdla jakas srubka do ukladu i rozwalila turbo powiedzialem ze juz tam auta nie oddam. Ciesze sie ze wiecej osob zauwaza to co ja zauwazylem pare lat temu widac nic sie nie zmienilo.

Polecam jak najbardziej ASO MARANA.
Lucas
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Scirocco 2.0 TSI
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Lucjan » 9 grudnia 2008, 12:47

Ja zaś Marana nie polecam gdyż trzy osoby ze mną miały problemy w tym serwisie
np., w jaki sposób do silnika DIESLA wlali "5l oleju" jesli do niego max. 3,8l-3,9l wlewa sie :o mi zaś nie ten rozrząd sprzedali nawet jesli podałem VIN i numer dokładnie silnika koszt dodatkowa jazda do MARANA, czyli 40km i czas zaś jednej osobie po naprawie blacharsko-lakierniczej spieprzyli samochód :zdziwko: i to jest autoryzowana stacja obsługi Seata !!! rozumiem mogą sie zdarzać pomyłki lecz trzeba sie do nich przyznawac i nie brać tyle kasy :nonono: Teraz serwisuję dwa Leony niedaleko mojej pracy i jestem bardzo zadowolony z napraw :ok: Zapomniałem dopisać że Panowie mechanicy-blacharze nie znają sie na samochodach marki Seat model Leon gdyż źle ocenili stan techniczny samochodu lub myśleli że złapali kretyna i uda im sie go naciągnąć na kasę :nonono: ;[ Dodatkowo powiedzieli że samochód jest w dobrym stanie i tylko drobna inwestycja jest potrzebna :zly: Po sprawdzeniu u znajomego wyszło że musiałbym zainwestować jakieś 5 tyś bez robocizny u znajomego a co w Maranie pewnie z 10 tys. Co wy na to ?? Mam dowody :okulary:
Pozdrawiam
Lucjan
Lucjan
Sport
Sport

Auto: Seat

Postprzez Arci9 » 9 grudnia 2008, 13:30

Lucjan napisał(a):Teraz serwisuję dwa Leony niedaleko mojej pracy i jestem bardzo zadowolony z napraw :ok:

a gdzie...? :)

Marana chwalił, były właściciel mojej jajury - raz do nich kiedyś dzwoniłem żeby się umówić na przegląd, ale mieli termin prawie 2 tygodniowy, więc dałem na luz i pojechałem do swojego magika :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Auto: SuperB Kombi

Postprzez KoLoS » 10 grudnia 2008, 21:52

Lucjan, od 2 lat śmigam do Marana, w zeszłym tygodniu robili mi tam sprzęgło i heble. Odebrałem auto, dojechałem pod fabrykę... wychodzę z fabryki, auto nie odpala (jest piątek koło 17), otwieram maskę, patrzę połamana obudowa aku :killer:
auto po konsultacjach tel zostało pod fabryką przez weekend, w poniedziałek linka i odpaliło, pojechałem do Marana... Okazało się że gdzieś tam masa uciekła.
Panowie z serwisu nie próbowali się wykpić, że to nie ich wina, wręcz jawnym tekstem było powiedziane, że po prostu jeden z mechaników dał dupy, obudowa została wymieniona na nową bez słowa narzekania. Jako rekompensata obietnica upustu na przyszłość.

Zdarzyło mi się też w Maranie, że miałem przelaną oliwe, teraz muszę sprawdzić bo nie zerknąłem ;/

Refleksja jaka mi się nasuwa po tej wizycie jest taka, że trudno winić całą "markę/zakład", po prostu zależy w czyje konkretnie ręce trafi auto, a z tym to jak z loterią...

Maran chyba jako jedyne ASO jest w stanie podjąć się rzeźby typu montaż innego niż ori sprzęgła, przy czym ceny za robociznę wcale nie odbiegają od cen w innych zakładach (patrz przekładka hebli Maran vs. zakład gdzie iwo to robił). W Maranie dość poważnie ekipa podeszła do tego moda, jeździli autem, później sprawdzenie czy nic nie cieknie, pomiar siły hamowania i dopiero zwrot auta, takie podejście mi osobiście się podoba, a wpadki się zdarzają wszędzie... chociaż przyznaję że ta która mi się przydarzyła wk...ła mnie dość solidnie
EX-klubowicz na własną prośbę 8)
KoLoS
TopSport
TopSport

Auto: ARL+

Postprzez olus » 10 grudnia 2008, 22:18

W Maranie serwisuje autka juz ponad 2 lata. Najpierw byla to Ibiza (ASZ) teraz Leon. Jesli mialbym wystawic ocene temu serwisowi jest ona jak najbardziej pozytywna jak nie wzorowa.

po przygodzie z Ibiza musialem oddac auto na blacharnie. wyrobili sie o 3 dni wczesniej niz bylo ustalone, zastrzezen brak, a nawet poprawili jedna rzecz o ktora nie prosilem. (robione z OC sprawcy)

mechanika w ciagu tych dwoch lat bylem naprawde sporo razy u nich (przede wszystkim poczatki mojego posiadania ibi) i rzeczywiscie tak jak pisze Kolos wszystko zalezy na kogo sie trafi.

Po pewnym czasie staralem sie unikac osob ktore mialy slabsza wiedze o samochodach. Nie chce pisac kto zeby nie bylo potem niedomowien i problemow. (ale te osoby to naprawde sa w mniejszosci) trzeba pamietac ze czesto w maranie sa uczniowie z technikum/zawodowki (czy jak to to sie teraz nazywa)

w przypadku leona i gwarancji to tylko w samych pozytywach jesli chodzi o uslugi ASO Maran.

Leona tez oddalem na chwile do lakiernikow co by zderzak pomalowali, podjechalem w zasadzie z marszu na mechanike i musialem zostawic do rana bo czesci nie bylo, musiala dojechac z piastowa i na popoludnie dnia nastepnego wszsytko gotowe bylo lacznie z malowaniem

tyle ode mnie ;)
have no fear BMN is here :D

Seat Napinator
olus
Sport
Sport

Auto: leo bmn

jaki serwis po kolizji

Postprzez macieksocho » 15 grudnia 2008, 20:46

Witam, byc moze bede robil leona z AC w jakims serwisie, po kolizji ktora opisywalem w innym poscie, a interesuje mnie teraz jaki byscie polecili naprawde dobry serwis w woj. Mazowieckim, moze byc najlepiej Warszawa, gdzie by dobrze i sumiennie spasowali przod jak nalezy i zrobili to nie na jakis zamiennikach tylko w miare oryginalnie.
macieksocho
Signo
Signo

Auto: Audi QUATTRO
Silnik: AVF 1.9

Postprzez roosman » 16 grudnia 2008, 12:41

viewtopic.php?t=1443 - patrzyłeś??
A tymczasem w garażu - 8,5l, 757KM, 16 cylindrów\
roosman
Cupra
Cupra

Auto: Mustang
Silnik: benzyna inny

Postprzez sleeper » 16 grudnia 2008, 13:21

macieksocho, na pierwszej stronie podforum w którym umieściłeś posta masz odpowiedź !! To już nawet nie jest nieszukanie tylko zwykłe lenistwo :evil: :nonono:
Scalam
SKODA Octavia RS TSI
Obrazek
sleeper
Ex LeonClub Team

Region: wielkopolskie
Auto: Octavia RS
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez macieksocho » 16 grudnia 2008, 18:09

wiem przepraszam bo jeszcze mnie nerwy trzymaly:( i nawet nie spojrzalem, a chcialbym zeby byl taki sam ladnie zrobiony i tak walnolem odrazu nowy temat z pytaniem. Sorki jeszcze raz.
macieksocho
Signo
Signo

Auto: Audi QUATTRO
Silnik: AVF 1.9

Postprzez stefdeath » 19 grudnia 2008, 10:52

Ja po pochlebnych wypowiedziach też skusiłem sie na Marana. Pojechałem tam bo miałem jakąś nieszczelność w drzwiach kierowcy i woda stała mi na progu. Wymienili jakąś masę uszczelniającą i niby wszystko cacy. Jednak odbieram auto i kurde drzwi nie mogę otworzyć- jak przyklejone- coś tam pokombinowali i jakoś sie otworzyłe ale musiałem następnego dnia znowu rano dymać do nich na ponowną rozbiórke bo coś tam z zamkiem sie skopało przy zakładaniu tej masy. OK odebrałem drzwi działają ale otwieram drzwi rano i woda leje mi sie na buty ;/ Wqrwiony dzwonie że znowu coś skopali. Na szczęście Pan który odebrał był miły przepraszał mnie hehe ze 100razy i musiałem się pofatygować 3 raz... No i do 3 razy sztuka- udało się -zamek działa drzwi nie ciekną. PLUS dla nich że nie wciskali mi ściemy, że zamek miałem wcześniej popsuty i że skoro drzwi ciekną to trzeba jakieś inne uszcelki itp. Przyznali się do błędu i zażegnali wszystkie problemy. MINUS jednak dla mnie że musiałem 3 RAZY wstawać o 5 rano i dymać do nich (a mieszkam na nowodworach za Tarchominem) i odbierać auto następnego dnia bo czynni tylko do 18...
stefdeath
Sport
Sport

Auto: CJSA
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez roosman » 19 grudnia 2008, 11:42

a temat o cieknących drzwiach poruszony i sposoby na poprawę tego skuteczne przedstawiono :)
A tymczasem w garażu - 8,5l, 757KM, 16 cylindrów\
roosman
Cupra
Cupra

Auto: Mustang
Silnik: benzyna inny

Postprzez stefdeath » 20 grudnia 2008, 18:03

roosman napisał(a):a temat o cieknących drzwiach poruszony i sposoby na poprawę tego skuteczne przedstawiono :)

Wiem czytałem cały. Jednak nie mam garażu - auto stoi pod chmurką więc zależało mi żeby to szybko zrobić bo na parkingu przed blokiem nie mam takiej możliwości. Wymienili jakaś masę uszczelniającą za 150zł i jest spokój ;]
stefdeath
Sport
Sport

Auto: CJSA
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Helm » 1 lipca 2009, 19:03

__radmak__ napisał(a):Ja polecam osobiście zakład K&K service. Jego właściciel to były pracownik Seata i wszystkie hiszpańskie furki z stajni Seata zna od podszewki. Ja robiłem tam belkę zawieszenia bo mi się odkręciła i odpukać jest cacy malyna :) Mój znajomy serwisował też tutaj Omegę i też jest full zadowolony. Auto firmowe tez tam serwisuje :)

Polecam serdecznie, jeśli chcecie nie zostań oszukani przy naprawie i mile obsłużeni.

Podaje namiary:
ul. Puławska 266 wjazd od ul. Wyścigowej ( na terenie wyścigów konnych )
tel.: 22 424 99 88, 603 666 006

Również ich polecam. Jeździłem po wielu serwisach i dopiero im udało się zdiagnozować w czym jest problem.
Ponadto zrobili mi kompletną zmianę tylnych hamulców, wymienili wszystkie filtry i poprawili wszystkie pierdułki które im zgłosiłem.
Ceny bardzo ok! Jeśli będziecie tam się wybierać radze spojrzeć na poniższą mapkę, bo dosyć trudno tam trafić:)

Obrazek
Helm
Sport
Sport

Auto: Bawarka

Megacar vs K&K

Postprzez ethanpl » 2 lutego 2010, 20:06

To i ja się wtrącę w temacie warsztatów. Wcześniej robiłem kilka rzeczy w Megacar na Przsanyka ale po ostatniej naprawie nie jestem zadowolony a chodzi o wymianę tylnego mostu w Leonie 4.

Panowie spędzili nad tym dwa dni. Samochód dostałem z powrotem ale stwierdzili że sterownik Haldex się nie dogaduje z komputerem itp. Wszystko możliwe, kiedy dostarczałem im cały tylny most był on w stanie dobrym. W K&K wszystko posprawdzali i okazało się że sterownik wisiał na jednej (z dwóch) śrub a na dodatek wycieka olej. Panowie w Megacar albo coś zepsuli albo zrobili fuszerkę. Nawet nei próbowali przekładać starego sterownika do nowego mostu.

W K&K naprawili mi całość. Wymienili sterownik ze starego tylnego mostu i posprawdzali wszystko.

K&K, mimo że warsztat wewnątrz nie powala pracują lepsi fachowcy i szczerze mogę ich polecić. Poza tym gość pracował w Seacie i sczerze doradzi i podpowie w razie problemów.

Oczywiście zdaję sobie sprawę że mogę mieć złe wrażenia ale tak to już jest że każdy uczy się na błędach.
ethanpl
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8VT 4x4

Postprzez olus » 3 lutego 2010, 03:01

moze podaj jakies adresy bo nie kazdy zna kazdy warsztat w miescie
have no fear BMN is here :D

Seat Napinator
olus
Sport
Sport

Auto: leo bmn

Postprzez biedron » 3 lutego 2010, 09:25

Również zdecydowanie polecam K&K z Puławskiej 266.
Polecam również przy kontaktowaniu się z właścicielem powołanie na forum Leona. Można liczyć na zniżkę i priorytetowe wykonanie :)
biedron
Stella
Stella

Auto: leon

Postprzez ethanpl » 3 lutego 2010, 16:29

Powołałem się na forum Leona i zostałem fachowo obsłużony. No i cena była lepsza :)
ethanpl
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.8VT 4x4

Postprzez miszkowiec » 7 kwietnia 2011, 12:33

Odświeżam temat - czy wciąż polecacie ASO na Malowniczej? W ciągu paru lat warsztat mógł się zepsuć... ;)

Potrzebuję podjechać z Leonkiem, któego planuję kupić coby go profesjonalne oczy obejrzały. Może jakiś inny rekomendujecie? Generalnie muszę obejrzeć wszystko - mechanicznie, blacharski o lakierniczo.

Z góry dzięki za info!
miszkowiec
Stella
Stella

Auto: Leon Cupra 1P
Silnik: BWJ 2.0

Postprzez __radmak__ » 7 kwietnia 2011, 15:58

biedron napisał(a):Również zdecydowanie polecam K&K z Puławskiej 266.
Polecam również przy kontaktowaniu się z właścicielem powołanie na forum Leona. Można liczyć na zniżkę i priorytetowe wykonanie :)

a ja polecam powoływać się na mnie, jak będziecie dzwonić to mówcie, że od Radka :)
__radmak__
Sport
Sport

Auto: Leon

diagnostyka tdi-warszawa

Postprzez rafaltswwa » 2 lutego 2013, 23:18

Witam

Tak jak w tytule , potrzebuje przeprowadzic pełną diagnostyke silnka arl . Ma ktoś do polecenia pewny warsztat w Warszawie ?
rafaltswwa
Stella +
Stella +

Auto: ts

Re: diagnostyka tdi-warszawa

Postprzez ksl » 2 lutego 2013, 23:40

Diagtronik , Janki ,ulica wspólna
pozdr ksl
Obrazek
CupraR333 1P MY12 TRACK TOY
CupraR 4drive 5F ST Family car

Obrazek

http://www.youtube.com/user/MultiKsl
ksl
Sympatyk LeonClub

Auto: LCR++
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez trustworthy » 13 kwietnia 2013, 22:53

Koledzy,
mam do Was pytanie - co polecacie w takiej sytuacji: kupiłem Leona z 2007 r. Serwisowany był do tej pory w ASO w Warszawie przy ul. Płowieckiej. Czy lepiej nadal kontynuować tam wszelkie naprawy, przeglądy, etc., bo zrobią to dobrze (choć drogo i będzie mnie to mocno bolało po kieszeni), czy lepiej wybrać warsztat/mechanika? Jeśli mechanika poza ASO, to co? Nadal K&K przy ul. Puławskiej polecacie?
Nie wiem za bardzo, co zrobić, co będzie lepsze? Gdzie naprawią lepiej i taniej? W wielu wątkach widzę, jak ludzie narzekają na ASO. A poza tym, jeśli ASO ma być droższe (a z reguły tak jest), a poziom usług/napraw u mechanika (np. K&K) będę miał na tym samym poziomie, to chyba lepiej zrezygnować z ASO? Będę wdzięczny za wskazówki. Gwarancja minęła, czy jest jakiś sens prowadzenia dalej napraw w ASO? Jeśli robiliby dobrze i tanio, to jasne, ale... ale jest raczej drożej, a czy dobrze, tego nie wiem. Ktoś się wypowie i doradzi świeżemu posiadaczowi leona? :)
Czy w takim K&K jest znacznie taniej niż w ASO?

P.S.
Jak wygląda cenowo ASO Maran w porównaniu do np. K&K? Czy jest różnica?
trustworthy
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1P
Silnik: benzyna 1.6 8V

[1M] Naprawa skrzyni Warszawa - warsztat i laweta?

Postprzez skalar » 15 kwietnia 2013, 19:54

Witam,
Pacjent to LEON 1,6 8v (AKL) 2000r 235kkm ze skrzynią DUU wymienioną w 2008 roku (założyłem nówkę sztukę) :-) - w pierwszej obcięły sie nity :-x a i obudowa poważnie dostała więc miałem do wyboru nówke lub regenerowaną. Wówczas wymianę robiłem w ASO SEAT Maran (Wrocławska) i nie było zastrzeżeń do jakości prac.

Teraz prawdopodobnie ponownie rozsypała mi się skrzynia biegów :evil: i poszukuje warsztatu który solidnie podejdzie do jej diagnozy i naprawy a jednocześnie nie oskubie mnie do ostatniego grosza. :-P Wolałbym naprawiać swoją młodą skrzynię (przebieg tylko 50-60kkm) zamiast wstawiać nieznanego stanu używki.
Namiarem na tanią lawetę w rejonie Targówka też nie pogardzę, bo nie chciałbym jechać samochodem w takim stanie żeby nie pogłębić usterki.

Obstawiam obciętą część nitów w mechaniźmie różnicowym, bo w przedziale predkości 80-90km/h przy ciągnieciu silnikiem szarpie mi całym nadwoziem, po odpuszczeniu gazu nastaje cisza a przy hamowaniu silnikiem zaczynam słyszec szuranie i stuki, po wciśnieciu sprzegła bez wzgledu na prędkość nastaje cisza. W takim stanie musiałem przejechać około 80km. Obudowa skrzyni wygląda na szczelną ale pewnie dopiero po demontażu będzie wiadomo jaki jest jej stan.
Przed usterka miewałem problemy z wrzuceniem 1 w trakcie powolnego toczenia się, a dodatkowo zaobserwowałem także że po nocnym postoju po odpaleniu i wrzuceniu 1 lub wstecznego pierwsze zasprzeglenie było z szarpnieciem i stukiem - aby tego uniknąć wystarczyło po odpaleniu na luzie wcisnąć sprzegło i puscić a nastepnie dopiero wcisnąć i wrzucić bieg. Silnik odpalam oczywiście na wciśnietym pedale sprzegła i na luzie.

Szukam tańszego warsztatu bo cały samochód jest już niewiele wart w stosunku do całkowitych kosztow naprawy w ASO. :cfaniak:
skalar
Stella
Stella

Auto: SEAT LEON 1.6 + LPG
Silnik: AKL 1.6

Poprzednia strona

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne