Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
leon_2002 napisał(a):2- przy odpalaniu po dpuszczeniu kluczyka slychac dziwny pisk- zgrzyt trudno to nazwac
leon_2002 napisał(a):3- bateria pilota trzyma ok 2tyg gora co prawda to tylko 6zl ale co jest chyba nie tak
leon_2002 napisał(a):1- jak sprawdzic elektrolit w ori aku i czy wogole trzeba to robic???
leon_2002 napisał(a):2- przy odpalaniu po dpuszczeniu kluczyka slychac dziwny pisk- zgrzyt trudno to nazwac
leon_2002 napisał(a):3- bateria pilota trzyma ok 2tyg gora co prawda to tylko 6zl ale co jest chyba nie tak
Grześ napisał(a):bez obsługowy
leon_2002 napisał(a):Po zdjeciu obudowy z aku jest taka jakby zielona kontrokla moze to ona wskazuje kiedy trzeba wody dolac
cebulka napisał(a):Producenci twierdzą , że bezobsługowe nie wymagają żadnego zainteresowania ze strony użytkownika. Jednak z własnego doświadczenia wiem że nie jest tak do końca. Mój leo pochodzi w Włoch. Jest w nim bezobsługowy aku. Krótko po sprowadzeniu auta okazało się że coś słabo kręci. Jak wyjąłem aku to byłem w szoku. Dwie cele były prawie suche![]()
Wlałem do niego około 0.7 litra wody destylowanej
Po naładowaniu jest niby OK, ale na zimę to trzeba bedzie nowy. Na ukumulatorze jest wyraźnie napisane, że bezobsługowy. Daje się jednak zdjąć górną zaźlepkę i odkręcić korki. pozdro
Lucjan napisał(a):To oczko to (hydrometr)
jeśli jest zielone to akumulator masz naładowany powyżej 65%. Taki akumulator i tak należy spr. szczególnie u elektryka gdyż on ma urządzenia odpowiednie do sprawdzenia mniej więcej co 3 miesiące.
michał kozak napisał(a):mnie ostatnio umarł akumulator na gwałtowną i natychmiastową śmierć i oczko nadal się świeciło na zielono
Prawdopodobnie zwarcie na celi ale konkretna opinia tylko i wyłącznie po spr. takiego cuda
cebulka napisał(a): Daje się jednak zdjąć górną zaźlepkę i odkręcić korki. pozdro
kalumet napisał(a):maryousz w styczniu kupowałem w ASO vw ori aku i wyszło mnie taniej niż w sklepie
trzeba sobie zawsze sprawdzać jakie mają ceny w ASO bo nieraz u nich wychodzi taniej niż w sklepie czy allegro
maryousz napisał(a):zatem jakiego rzędu jest to wydatek?
cebulka napisał(a):maryousz, napisz jeszcze jaki masz ten aku. W tym moim starym to wystarczyło podważyć nożęm/wkrętakiem klapkę i odskakiwała.
cebulka napisał(a):Nie wiem jakie oryginalnie były montowaneMoże choć firmę znasz
cebulka napisał(a):Nie wiem jakie oryginalnie były montowaneMoże choć firmę znasz
cebulka napisał(a):Jak na mój gust to tę zaślepkę powinno się dać zdjąć. Spróbuj może podważyć z dwóch stron jednocześnieTylko delikatnie z wyczuciem i najlepiej jakby postał trochę w domu. Plastyk będzie wtedy bardziej elastyczny. Zmrożony może pęknąć.
roosman napisał(a):w moim motocyklu jest podobnie - jak podważyłem nożem to zaczął się odkształcac i robic biały - bałem sie ze peknie ale nie pękł. ten plastik jest łącznie z zatyczkami odciągnij sobie brzeg i spróbuj podnieść jak najbliżej pierwszego korka jak juz ci pierwszy wyskoczy to garścia go i do góry - nie powinien sie urwać.. A swoja drogą jak mało jezdzisz to nie jest dobrze - dla aku lepiej jak sie jezdzi wiecej..
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości