przez the_rahzel » 28 grudnia 2008, 00:27
Ja nie mam zamiaru więcej testować czy pasują czy nie... Poczekam aż ktoś będzie miał taką możliwość(może jakiś znajomy kolega-sprzedawca pozwoli przymierzyć)mój nie posiada lamp dwu soczewkowych,pozatym już do niego nie pójdę choćby z racji że nie chce mu robić problemów jak się okaże że znowu coś nie gra...
A wracając do SONARA to ten "znajomy" u którego kupiłem lampy(brat mojego kumpla) twierdzi że na kilkaset sprzedanych sztuk nie miał jeszcze żadnej TAKIEJ reklamacji i że ogólnie to było moja wina podczas montażu:
-że parowały to wina źle założonego kierunku(bo brak śladu na obudowie lampy która powinna być po prawidłowym mocnym,do końca dociśnięciu/dokręceniu kierunku),
-że silniczek od elektr. nie działał to wina że trzeba jakieś śruby poluzować(a ja o tym nie widziałem,a mechanik by wiedział - a jak się lampą potrząsło to cały środek latał jak chciał),
-że soczewka się trzęsła to wina że trzeba ja wyregulować,a jak mówiłem że soczewka nie nadaje się pod xenon(a piszę to nawet na obudowie-co zobaczylem dopiero po rozpakowaniu w domu),to że się nadaję tylko pod żarówki H1 firmy D2S,a nie H7 byle jakiej firmy...
Ja mu mówię że H7,H1 to jak rodzaj gwintu żarówki(ja tak to rozumiem,może się mylę) a on mi mówi,że to całkiem inne są żarówki(tak to przynajmniej zrozumiałem bo ogólnie to nie wiedziałem o czym on mówi z tymi soczewkami i żarnikami pod xenon-ja o chlebie,on o niebie...o).Coś tam że soczewka jest taka sama pod xenon i zwykłą żarówkę i żebym otworzył sobie książkę do fizyki na pierwszej stronie to o tym piszą).
(dla mnie jak kupuję taką lampę to jest gotowa do założenia,ewe.wymiany żarówek na inne i wycieczkę na stacje diag.na ich ustawienie..A na aukcjach też nigdzie się nie spotkałem żeby o tym pisali i żeby była info.że nie nadaję się pod xenon...)
I teraz nasuwają się dwa pytania:
-po co klauspolo miałby zmieniać soczewki od Audi A4,jak tamte ponoć się nadają?
-czemu na lampach SONAR piszę "No H.I.D. allowed"?
I kolejna rzecz.
Nawet jeśli nie mam doświadczenia w czymś takim jak montaż lamp,to skoro umieszczam nowe lampy na miejsce starych i uchwyty mocowania lampy mijają mi się z otworami w pasie przednim(jak dopchnę to się mijają,a jak ustawie tak że da się przykręcić to mam szparę jak na zdjęciu), to jest chyba coś nie tak?? Specjalnych umiejętności do stwierdzenia tego chyba nie potrzeba?!