Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jakie lampy soczewkowe kupić ??Jaka firma ,czy sonar .....?

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jakie lampy soczewkowe kupić ??Jaka firma ,czy sonar .....?

Postprzez leonaerel » 17 grudnia 2008, 15:25

Witam chciałem zakupić lampy soczewkowe i chciałbym sie was zapytać jakie polecacie .Oczywiście odrazu w nie idze xenon hid . Czy sonar bedzie ok ?? Nie chciał bym żeby ringi świeciły mi na żółto. Prosił bym o wasze zdanie.
Załączniki
abc.JPG
leonaerel
Zbanowany

Auto: Leon TDI ARL

Reklama

Re: Jakie lampy soczewkowe kupić ??Jaka firma ,czy sonar .....?

Postprzez lukaszenka » 17 grudnia 2008, 21:09

leonaerel, tu masz troche o lampach viewtopic.php?t=9961&postdays=0&postorder=asc&highlight=lampy&start=0 poczytaj,to moze znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie pozdro.
Fiat Punto 1.1 2000r.-2005.
Seat Leon 1M 1.6 2005r.-2010.
Seat Leon 1P 1.9 2010r.-2015
Seat Leon 5F 1.4 2015-2017.
Seat Leon 5F ST 1.4 tsi-2017...
lukaszenka
Sport
Sport

Auto: Leon 5F
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez zielo » 17 grudnia 2008, 22:53

Siemka. Tak samo jestem zainteresowany lampami przednimi na niebieskich ringach ala xenon. Kolego wez pod uwage, ze nie we wszystkich lampach sa stosowane takie zarowki jak w ori lampach. Czesto jest to H1 H1 a nie wszedzie H7 H1 tak wiec zwroc uwage na to co napisane w aukcji. Otworz link ponizej:

http://www.allegro.pl/item497121237_lam ... xsocz.html

tu sa bardzo fajne lampy na podwojnej soczewce. Jeszcze 1 rada: popatrz na aukcje i jesli widzisz, ze sa ludzie ktorzy kupuja to odrazu pisz maila z pytaniem jak to sie sprawuje, jaka jakosc itp. Ja wlasnie czekam na fotki od drugiego kolegi, jak dostane dam znac ;)
Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Moj ruch jest rezultatem Twojego, moja technika efektem zastosowanej przez Ciebie..
zielo
Sport
Sport

Auto: Top Sport 1.9 TDI+

Postprzez pawel_ns » 18 grudnia 2008, 08:31

no to ja dorzuce cos od siebie... kupilem tego typu lampy do mojego poprzedniego auta /golf mk3/ i musze stwierdzic ze moja radosc trwala krotko... srodek lampy sie ruszal przez co skakala mi soczewka i swiecila ludziom po oczach, koncowki przewodow trzeba bylo montowac od nowa bo stare szybko sie kruszyly przez co lampa przestawala dzialac... ogolne wykonczenie lampy nie jest swietnej jakosci, wyglada tandetnie i w sumie do teraz sie dziwie jak moglem je wlozyc do auta
MÓJ POJAZD
Leon ==>> Signo 1.9 TDI+... H&R-40 ... TS look
pawel_ns
Sport
Sport

Auto: Leonard

Postprzez leonaerel » 18 grudnia 2008, 17:33

zielo,
daj znać, bo te co ja miałem u góry na zdjęciu to badziew jakis chyba .
leonaerel
Zbanowany

Postprzez the_rahzel » 20 grudnia 2008, 22:36

Właśnie kilka dni temu je kupiłem i mam z nimi same problemy... Po pierwsze lewa lampa mi nie chce spasować do błotnika(pasuje ale mam szpare z 5mm koło kierunku - nie mogę tego za chiny dopchnąć,bo i tak sprężynuje),lampy dalej parują(przejechałem z 1,5km na deszczu i już miałem cały kierunek zaparowany w lewej lampie,a prawa też już zaczęła parować),ruszająca soczewka to już chyba standard(chociaż po półtora dnia jakoś mi się to uspokoiła tak że trzeba było się grubo wypatrzeć żeby zauważyć że coś się minimalnie trzęsie).Niestety te wszystkie wady znalazłem już po kupnie lamp szukając czy tylko ja mam takie problemy... nie wspominając że lampy z soczewką kupiłem pod xenony,a tu czytam w temacie kolegi Klauspolo że one nie nadają się na xenon.Teraz przesiadłem się na lampy ori i zastanawiam się co zrobić z SONARAMI,ale chyba w poniedziałek postaram się je zwrócić.... Tutaj link do zdjęcia jaką mam szparę przy SONARACH

Obrazek
the_rahzel
TopSport
TopSport

Auto: Cupra R+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez pawel_ns » 21 grudnia 2008, 07:27

czyli sie potwierdzilo to co napisalem wyzej... szkoda tylko ze kolega wczesniej nie czytal opini bo byloby mniej problemow... pozdrawiam
MÓJ POJAZD
pawel_ns
Sport
Sport

Postprzez leonaerel » 27 grudnia 2008, 19:21

To ładnie :((( czyli SONAR to buła , pozostajemy przy lampach dwusoczewkowych. Np. LION , ciekawe jak one sie meldują na miejsce . http://cgi.ebay.pl/Angel-Eyes-DE-Schein ... otohosting
leonaerel
Zbanowany

Postprzez the_rahzel » 28 grudnia 2008, 00:27

Ja nie mam zamiaru więcej testować czy pasują czy nie... Poczekam aż ktoś będzie miał taką możliwość(może jakiś znajomy kolega-sprzedawca pozwoli przymierzyć)mój nie posiada lamp dwu soczewkowych,pozatym już do niego nie pójdę choćby z racji że nie chce mu robić problemów jak się okaże że znowu coś nie gra...

A wracając do SONARA to ten "znajomy" u którego kupiłem lampy(brat mojego kumpla) twierdzi że na kilkaset sprzedanych sztuk nie miał jeszcze żadnej TAKIEJ reklamacji i że ogólnie to było moja wina podczas montażu:
-że parowały to wina źle założonego kierunku(bo brak śladu na obudowie lampy która powinna być po prawidłowym mocnym,do końca dociśnięciu/dokręceniu kierunku),
-że silniczek od elektr. nie działał to wina że trzeba jakieś śruby poluzować(a ja o tym nie widziałem,a mechanik by wiedział - a jak się lampą potrząsło to cały środek latał jak chciał),
-że soczewka się trzęsła to wina że trzeba ja wyregulować,a jak mówiłem że soczewka nie nadaje się pod xenon(a piszę to nawet na obudowie-co zobaczylem dopiero po rozpakowaniu w domu),to że się nadaję tylko pod żarówki H1 firmy D2S,a nie H7 byle jakiej firmy...
Ja mu mówię że H7,H1 to jak rodzaj gwintu żarówki(ja tak to rozumiem,może się mylę) a on mi mówi,że to całkiem inne są żarówki(tak to przynajmniej zrozumiałem bo ogólnie to nie wiedziałem o czym on mówi z tymi soczewkami i żarnikami pod xenon-ja o chlebie,on o niebie...o).Coś tam że soczewka jest taka sama pod xenon i zwykłą żarówkę i żebym otworzył sobie książkę do fizyki na pierwszej stronie to o tym piszą).
(dla mnie jak kupuję taką lampę to jest gotowa do założenia,ewe.wymiany żarówek na inne i wycieczkę na stacje diag.na ich ustawienie..A na aukcjach też nigdzie się nie spotkałem żeby o tym pisali i żeby była info.że nie nadaję się pod xenon...)

I teraz nasuwają się dwa pytania:
-po co klauspolo miałby zmieniać soczewki od Audi A4,jak tamte ponoć się nadają?
-czemu na lampach SONAR piszę "No H.I.D. allowed"?
I kolejna rzecz.
Nawet jeśli nie mam doświadczenia w czymś takim jak montaż lamp,to skoro umieszczam nowe lampy na miejsce starych i uchwyty mocowania lampy mijają mi się z otworami w pasie przednim(jak dopchnę to się mijają,a jak ustawie tak że da się przykręcić to mam szparę jak na zdjęciu), to jest chyba coś nie tak?? Specjalnych umiejętności do stwierdzenia tego chyba nie potrzeba?!
the_rahzel
TopSport
TopSport

Postprzez zielo » 28 grudnia 2008, 01:04

leonaerel wydaje mi sie, ze z tego co podales link to lampy sa dokladnie tej samej firmy Sonar a Lion_tuning czy jakos tak to tylko nick spzredajacego tak jak moj "gzielo" na allegro.. Musimy niestety szukac i czekac, byc moze w najblizszym czasie wyjdzie cos nowego..

the_rahzel potwierdzam Twoje myslenie.. To przeciez nie Ty zrobiles bl;ad w montazu, ale producent w jakosci towaru. Jesli ja bym produkowal cos co nie mialoby sensu to jako firma bym sie strasznie zawstydzil, stracil w oczach klienteli a co za tym idzie spadlaby sprzedaz i sprostanie wymaganiom klientow.. Niestety tak to juz bywa, ze jesli dana fiema dorobi sie pewnej renomy to pozniej dziala juz tylko na podstawie tej renomy.. Choc nie zawsze ;)

Pozatym trzeba tez pamietac o ludziach ktorzy chca poprostu zarobic na nas ;)

Pozdrowka ;)
Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Moj ruch jest rezultatem Twojego, moja technika efektem zastosowanej przez Ciebie..
zielo
Sport
Sport

Auto: Top Sport 1.9 TDI+

Postprzez Kozak » 28 grudnia 2008, 11:46

the_rahzel napisał(a):to że się nadaję tylko pod żarówki H1 firmy D2S,a nie H7 byle jakiej firmy...

a to powinno być w dziale Humor :hahaha:

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Orzeł » 28 grudnia 2008, 23:05

Chłopaki prawda jest taka, ze założenie xenonu na soczewce tak, zeby to miało ręce i nogi to min 1500 zł. Nie wspominajac tutaj o braku samoregulacji co w PL jeszcze nie jest problemem, ale po wyjezdzie za granice moze już być. Ja temat odpusciłem załozyłem sobie żarówki Philips extreme i jest całkiem przyzwoicie.
Kto powiedział, że klekot musi być wolny?? :)

Był 1.9 TDI FWD => 224 PS @ 430 Nm
Był 3.0 TDI Quattro => 285 PS @ 546 Nm
Jest 3.0 TDI Quattro => 381PS @ 726 Nm ET -> było 12.85 :P
Orzeł
FR
FR

Auto: Klekot :)

Postprzez pawel_ns » 29 grudnia 2008, 10:12

Orzeł dokladnie... co do lamp do xenonu to na allegro sa tylko te dwie aukcje

http://allegro.pl/item514468982_seat_le ... ealny.html
http://allegro.pl/item514173259_seat_le ... a_p_l.html
MÓJ POJAZD
pawel_ns
Sport
Sport

Postprzez Żuchol » 29 grudnia 2008, 17:16

pawel_ns napisał(a):http://allegro.pl/item514...an_idealny.html
http://allegro.pl/item514..._hella_p_l.html

te pierwsze wygladaja na sensowne
te drugie bardzo undergrandowe tylko dla pasjonatow a cena :olaboga:
Ja mialem w Hondzie zdobiony xenon na Sonarach i drozszych przetwornicach i cala imreza wyniosla mniej niz 1000 tylko bez dlugich na ksenonie. Naprawde sie sprawdzalo, ale wielu mialo taki sam zestaw i lipa bo lampy nie spasowane. W Cifie 6gen przy Sonarach minus zeby wyregulowac dobrze trzeba bylo recznie krecic pokretla, montowac lampe sprawdzac, wymontowywac znow regulowac i tak 10-20 razy,bo pokretla do reg niedostepne po zamotowaniu .Dodatkowo brak silniczkow Caly wieczor i pol nocy z glowy. Ale ksenon ale dobrze ustawisz albo mozesz bardzo kogos zdenerwowac, albo nawet zrobic kuku oslepiajac W tych sztukach do Leona widze ze regulacja jest na wierzchu i do tego jeszcze mozliwosc podlaczenia silniczkow, wiec bajka. Tyle ze ringi w Leonie to rzecz gustu. Ja bralbym te robione o ile chlopaki robia to dobrze
Żuchol
Stella
Stella

Auto: 20vt

Postprzez dejw84 » 29 grudnia 2008, 18:57

pawel_ns napisał(a):http://allegro.pl/item514...an_idealny.html
a to nie przypadkiem ktoś w forum?? foty jakieś znajome...coś mi się kojarzy, że Grzybek jak dopbrze pamiętam takie miał i robił takie cuda
LUDZIK MICHELIN WRESZCIE PRZYBYŁ!!!

L ider
P okonywania
G ranic

Pozdrawiam
Dawid :)
dejw84
Sport
Sport

Auto: SKODA

Postprzez the_rahzel » 29 grudnia 2008, 20:20

Tak,Grzybek je robił dla kolegi re4lity,który teraz je sprzedaje...ciekawe... :jezor:
the_rahzel
TopSport
TopSport

Postprzez loozik » 30 grudnia 2008, 09:46

Te pierwsze są kompletnie do dupy. Fakt, że na zdjęciach widać, że odcinka jest ładna i prosta, ale nie na tym to polega. Brakuje krzywej oświetlającej pobocze. Ja bym takiego badziewia nie brał.
loozik
Sport
Sport

Auto: lełon 1.9 TDi ASV+

Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat