Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Łukashi napisał(a):podpowiedzcie mi... czy do Leona warto kupić opony XL na 18"wszędzie gdzie patrze na oponki 225/40/18 najczęściej są to opony XL... jakie są ich zalety i wady i czy jest sens je zakładać do takiego auta jak Leon
![]()
czarny-000 napisał(a):Kleberki dynaxer hp2
wgi napisał(a):ednym słowem fajna opona za nie dużą kasę - polecam
czarny-000 napisał(a):pozdrawiam i podpowiedzcie cos na temat zimowek do 250 pln w rozmiarze 195/65/15
czarny-000 napisał(a):byla wyrwa w asfalcie skrzywilem felgi w dwoch miejscach i rozerwalo mi obydwie opony na lewej stronie
wgi napisał(a):czarny-000 napisał/a:
byla wyrwa w asfalcie skrzywilem felgi w dwoch miejscach i rozerwalo mi obydwie opony na lewej stronie
Nie no to jest dobra opona ale nie niezniszczalna
Tu by cię uratowała opona od hummera a nie kleber.
Kleber dodaje assistance więc jest gdzie zadzwonić jakby co.
wgi napisał(a):Na necie kleber 205/55/16 kosztuje poniżej 300.
topola napisał(a):mój budżet pozwala mi na zakupienie opon do 300 zł za szt
MaGnezz napisał(a):Moje typy to Goodyear F1 http://www.moto.allegro.pl/item41704689 ... _cena.html
oraz Uniroyal Rainsport 2 http://www.123autoopony.pl/Produkty/Uni ... _6065.html Mozecie cos o nich powiedziec? Moze jakies inne propozycje w tej cenie, tylko maja byc jodelki
ksl napisał(a):bardzo szybko sie zdzera
ksl napisał(a):jest mega niestabilna na deszczu
DanTSN napisał(a):topola, znajomy ostatnio zakładał Uniroyal RainSport 2 do Passata B5 i mówi że jest bardzo z nich zadowolony.
Osobiście również wybrałbym Uniroyala bo jak dla mnie najbardziej znana marka.
topola napisał(a):Falken FK-452
Uniroyal RainSport 2
Hankook Ventus V12 Evo
Tonny S napisał(a): zainwestuj troszke $$ i kup przynajmniej 16' bo 15' nadaja sie na zime a 14' to sorry ale to jedna wielka pomylka, przeciez to auto na takich oponach w zakrecie kladzie sie jak zborze po ulewie![]()
STYRO napisał(a):zalozylem P6000
STYRO napisał(a):Na mokrym sliskie jak cholera zwlaszcza na zakretach
STYRO napisał(a):poza tym glosne jak nie wiem co, caly czas "bucza", z poczatku myslalem nawet, ze to lozysko
Phil napisał(a):Jako że kupuje juz opony letnie mam do Was pytanie.
Czy ma jakies znaczenie jesli zaloze na przod rozmiar 215/45 R17 , a na tyl 225/45 R17 + dystans 20mm ? Generalnie chodzi mi o to zeby nie zamulac tak bardzo auta (bo 140 koniow na 17ke to nie jest za duzo) a z drugiej strony chcialbym uzyskac efekt 'szerokiego tylu' ...
Czy jest sens wogole tak kombinowac?Czy przy wezszej oponie z przodu straty mocy nie beda tak odczuwalne jak na szerszej oponie? czy przez to ze z przodu teoretycznie profil bedzie nizszy ,auto nie bedzie zadarte tylem do gory?
wgi napisał(a):Phil, 205/50/17 + dystans 17mm na tył i będzie bomba
Mam taki set na zimę i czuć, że auto dużo dużo lepiej się zbiera niż latem na 225/45/17.
MaGnezz napisał(a):na zime taki zestaw 205 jest ok ale na lato przy bardziej energicznej jedzie na pewno pojawia sie problemy z trakcja
zajcu napisał(a):A ktoś może rzuci kilka słów o Pirelli P Zero Rosso?
to ja nie umiem jezdzic albo moj Leo jest dzikidave napisał(a):jak sie nie ma z 200 koni to spokojnie 215 wystarcza
dave napisał(a):Phil, 205/50/17 + dystans 17mm na tył i będzie bomba![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości