Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Do halogenów "idą" żarówki H3 tak jak napisał Roosman te z kabelkiem.
prede napisał(a):Zakupiłem dzisiaj żarówki "xenon super 100W" i zobaczymy jak będą świecić....
oczkolek napisał(a):Nie kupowałbym żadnych wynalazków zwłaszcza chinskich
prede napisał(a):Witam . Mam pytanko, czy jak założę na postojówki diody , to czy bedzię się świecić ta kontrolka od przepalonych żarówek? (Leon II 2006)
TOMMI napisał(a):Panowie chce w dlugie wlozyc cos takiego:
http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=76167
czy z instalacja albo reflektorami moze sie cos stac, biorac pod uwage ze nie za czesto korzysta sie z długich?
bono napisał(a):TOMMI napisał(a):Panowie chce w dlugie wlozyc cos takiego:
http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=76167
czy z instalacja albo reflektorami moze sie cos stac, biorac pod uwage ze nie za czesto korzysta sie z długich?
Z tego co widzę są to żarówki H1 12V 100 W. Odradzam.
- niezgodne z homologacją - problem z Policją (Są niezgodne z regulaminem ECE R37 i dlatego nie mogą być stosowane na drogach publicznych w Europie. - cyt. ze strony, którą podałeś)
- reflektor nieprzystosowany , uszkodzeniu ulegną odbłyśniki
- Instalacja będzie przeciążona, może stopić się kostka, kable ......
Omawialiśmy temat już parę razy na forum. Lepiej wrzucić Osram Night Breaker lub coś podobnego. IMO gra nie warta świeczki .
Sebalenk napisał/a:
mam założone Osram Nightbreaker (H7)...
założyłem w zeszłym tygodniu - fajnie świecą ładnie się światło odcina, a jak podjezdzam pod jakiś sklep, jak światła odbijaja sie w wystawach to ładne białe światło, fajne.
Matryx napisał(a):Jaki symbol mają żarówki od świateł długich, bo drogowe to H7?
Matryx napisał(a):Witam.
Czy wie ktoś może jak wyregulowac zasięg świateł długich? Czy jest to regulowane razam ze światłami drogowymi?
Matryx napisał(a):Na Allegro są różne, 55W, 130W itp...
Matryx napisał(a):Wracając do świateł drogowych, jak poprawnie powinny być włożone żarówki,
roosman napisał(a):OT - oczkol załozyłem wczoraj te małe oczka blue od Ciebie i siwetnie wygladają w połączeniu z night breaker (cała operacja zajeła mi około 10 minut - wymiana 2 małych i jednej H7 + rozkrecanie i skręcanie wszystkiego - czyli juz też mam sposób na wymiane tych małych)
niema takiej mozliwości. Lampa jest całościowa - dwa pokrętła - jedno słuzy do regulacji w pionie a drugie w poziomie nie drogowe i mijania.Matryx napisał(a):Chciałbym obniżyc trochę kąt dla świateł długich, bo chyba ze wysoko biją, nie ruszając krótkich, bo któtkie są dobrze wyregulowane.
tatian napisał(a):A ja polecam H7 NightGuide Double Lifetime Philips. Zamontowane 3 czerwca 2008 r. do dzisiaj bez problemu.
tatian napisał(a):A ja polecam H7 NightGuide Double Lifetime Philips. Zamontowane 3 czerwca 2008 r. do dzisiaj bez problemu.
Felype napisał(a):I rozumiem że 12V/21W to znaczy standardowe P21W bez udziwnień?
oczkolek napisał(a):Z tego co pamiętam to PY21W ma tylko symetryczne
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości