Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
niedzwiedz11 napisał(a):a nadal nie wiem jakie są fabryczne- olejowe czy gazowe?
bono napisał(a):No ch.. mnie dzisiaj strzelił![]()
Po 36 tys km super hiper amor B6 na prawym tyle puścił olej
Czy da się ten amorek naprawićJeżeli tak to gdzie
Amorki kupiłem w sierpniu 2007.
bono napisał(a):Po 36 tys km super hiper amor B6 na prawym tyle puścił olej
Czy da się ten amorek naprawićJeżeli tak to gdzie
Amorki kupiłem w sierpniu 2007.
JayZ napisał(a):Gdzie? Zerkpol - Warszawa
pkonrad napisał(a): tego co tu czytam to ten super hiper amor B6 to jakiś syf przekonkretny
16czarny16 napisał(a):Teraz idzie wiosna i chciałbym zrobić z tym porządek i stąd parę pytań:
- jakie amortyzatory zakupić
- na co jeszcze zwrócić uwagę ( czy coś więcej zakupić niż tylko amortyzatory? )
- czy Leony tak mają ( że niektórzy mówią że jeździ się nimi jak taczką- że niby takie twarde? )
niedzwiedz11 napisał(a):a sprawdzacie geometrie po wymianie amorków?
Os przednia GAZOWE MONROE - typ sensa-trac reflex - e4947
Os tylna gazowe KAYABA 344301
Chyba inne auta w zakretach, przelatane mam ok 50 tkm i zero problemów.marcin_kielce napisał(a):słyszałem, ze leją
Mialem te KYB na Eibachu i bylo OK ale do B6 im daleko nawet bardzo. KYB jako tani zamiennik serii moge polecic kazdemu sam w 2 dupowozie mam takie zalozone.Taktiken daj znac co to warte, bo najchetniej kupibym wlasnie takie i do tego Eibach -30mm.
Zadne z w/w nie sa do obnizonego zawieszenia (mozna zakladac ale to nie bedzie tak jak byc powinno), chcesz -30 mm zakładaj B8 lub AGX. B6 co najwyzej na springi TS, FR, Cupra.marcin_kielce napisał(a):To sa amory do seryjnego obnizonego zawieszenia, cos ala Bilstein B4 sport??
Tonny S napisał(a):B6 co najwyzej na springi TS, FR, Cupra.
Stoi ciutek wyżej.marcin_kielce napisał(a):No dobrze ale zestaw B6+ori springi TS nie stoi wyżej niż seria TS??
Niestety nie bo nie mam takowego.Tonny mozesz wrzucic foto takiego zestawu??
A i czy to mozliwe, ze oryginalne Bilsteiny sa w tak okazyjnej cenie za 2szt z odbojami:
logimen napisał(a):No wlasnie. Dziwnie tanie one sa. Chociaz znalazlem u goscia z nickiem BEMER w podobnej cenie i niby oryginalne, gada ze ma certyfikat oryginalnosci itp. Ale to i tak cena za 4 szt. jest niewiele wyzsza niz 2szt. amorkow KYB na przod z IC (261 pln/szt.)
leemarvin napisał(a):Jakbyś był zainteresowany Kayabą to ja mam komplet przód za 330zł gazowe.
A może Sachs? 350zł komplet na przód?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości