Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Amortyzator -ki... mały/duży problem?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Amortyzator -ki... mały/duży problem?

Postprzez Fliper84 » 30 marca 2009, 22:17

Witam.

Szykuje mi się wymiana amorków w moim Leosiu i ostatnio zacząłem wertować ich rodzaje i ceny.... :gra: I z różnych źródeł zauważyłem że polecane są bilsteiny.... Zauważyłem też że do tanich one nie należą... stąd moje pytanie ponieważ znalazłem właśnie tą aukcje ====>

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=587643423

i jeżeli chodzi o ten komplet bilsteina a jest to jak podaje sprzedawca B4 to za komplet wydaje mi się dość niska... jak nie za niska cena.... :hmmm: Z tego co jest podane w opisie to są amorki olejowo-gazowe także pytanie 1: Czy te B4ki są też TYLKO GAZOWE... które może są jakieś droższe?? czy wszystkie bilsteiny B4ki są takie same.... i tu szczególnie do Łódzkich klubowiczów pytanie 2: Czy sklep AUTO ART PH
na ul.Więckowskiego 22 jest komuś z was znany i czy ewentualnie można zaryzkować nabycie takiego kompleciku.
Z góry dzięki za pomoc. :peace:
Fliper84
Signo
Signo

Auto: LEON 1.9 TDi

Reklama

Re: Amortyzator -ki... mały/duży problem?

Postprzez tatian » 31 marca 2009, 21:23

30.10.2008 r. kupowałem Bilsteina B4 Sport na tył. Za komplet z odbojami płaciłem 320 zł.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez Fliper84 » 31 marca 2009, 21:35

No to by może i podobnie wychodziło za komplet... biorąc pod uwagę że w komplecie zazwyczaj taniej 8)
Fliper84
Signo
Signo

Postprzez niedzwiedz11 » 1 kwietnia 2009, 06:21

ja założyłem B4 na przód plus odbojniki sachs. wszystko gra, jeździ się ok. polecam. płaciłem w poznaniu w sklepie 300zł. odbojniki 54zł
niedzwiedz11
Sport
Sport

Auto: Seat Leon 1,9TDI

Postprzez supple » 1 kwietnia 2009, 20:37

Fliper84, tez ostatnio orientowałem się w amorkach i bilsteiny są spoko..polecane.. ja tez sie zastanawiam nad kyb bo to tez spoko firma ale drozsze.. Jak dla mnie ta cena na aukcji jest podejrzanie za niska.. :o obczaj amorki u tego kolesia:

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3834759

jest z wrocka..ja u niego kupowalem pare czesci i jest ok.amorki chyba tez u niego kupie..ktos na forum z wrocka tez go polecał a ma naprawde tanio ale i tak drozej niz ta aukcja, o ktorej mowisz..dlatego ja bym sobie ja darowal..
supple
Stella
Stella

Auto: Toledo II

Postprzez Fliper84 » 1 kwietnia 2009, 22:18

supple, No wsumie jeżeli chodzi o bilsteina B4ke to ma ten twój koleś je po 135 za sztuke na przód... co dało by 270 za dwa.... także wychodząc z założenia że tył jest tańszy... a i że kupując cały zestaw jeszcze taniej... to te 550zł za komplet już tak źle nie wygląda.... Wsumie to jest sklep w Łodzi.. także żadne chałupnicze wysyłki... 2 lata gwarancji i fakture też daje... to może nie jest taka lipa... jakbym tylko wiedział jak sprawdzić czy jest to oryginał bilsteina wizualnie czy jakoś inaczej.. to podjechałbym do tego sklepu bo akurat jestem w Łodzi i obadał temat.... ale jak to jakaś podróbka z naklejkami bilstein to raczej nie rozróżnię...
Fliper84
Signo
Signo

Postprzez supple » 2 kwietnia 2009, 06:39

no ja nie wiem jak to sprawdzic inaczej niz wizualnie..obejrzec w sklepie oryginalne bilsteiny, najlepiej wziac do łapy i juz jako takie pojecie bedziesz mial.. :hmmm: ale jak tam bedziesz u tego kolesia i nie bedziesz pewny to lepiej nie kupuj..ja juz bym chyba wolał dolozyc i kupic pewne..ale skoro mowisz ze to jest sklep a nie jakas lipa to moze ktos z Łodzi cos tam kupował to ci powie czy warto..
supple
Stella
Stella

Auto: Toledo II

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne