Nie wiem który będzie najlepszy i który najbardziej polecacie
- Castrol TAF-X 75W90
- Motul Gear 300 75W90
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kamilsloma napisał(a):Ktoś pisał na forum ze mial oba i lepiej spisywal sie Castrol
pardziak napisał(a):czy mimo wszystko lepiej castrol i dać sobie spokój z zabawą
mammoth napisał(a):jest drozszy od polsyntetyka 75W90 i dlatego wiekszosc jezdzi na polsyntetyku...
kamil-leon napisał(a):Chyba powinien być stosowany ten który jest lepszy, a nie tańszy
peter250 napisał(a):Otóż jakiś czas temu wymieniłem olej w skrzyni na motul dokładnie Motylgear i niestety nie polecam. Póki temperatura nie spadała poniżej zera biegi zmieniało się w miarę płynnie, ale jak tylko zaczęło robić się zimniej pojawiły się problemy z ciężką zmianą biegów, wyjątkowo ciężko wbijał się 2-gi bieg. Dodam, że na starym oleju biegi wchodziły lżej.
erol napisał(a):a może opiszesz co Ci się tam dzieje??
Kozak napisał(a):pewnie dostała zawału
oldfox napisał(a):Witam
Mam taki problem własnie a propo mechanizmu różnicowego, gdy mam koła skręcone maksymalnie w lewą stronę i ruszam słychać dziwne buczenie w samochodzie, myslałem że to może wspomaganie ale dzieje sie to tylko gdy puszczam sprzęgło, podejrzewam że to mechanizm różnicowy, w jaki sposób jeszcze poznać że uszkodzony jest mechanizm różnicowy ( bez odkręcania skrzyni) i czy to lekkie buczenie oznacza definitywny koniec skrzyni??gdzies czytałem że ktos wymienił olej i mu przestało buczeć, jakoś ciężko mi uwierzyć w takie leczenie skrzyni. Ile tak orientacyjnie kosztuje skrzynia do 1.9 TDI 110KM ?
Pozdrawiam
kamilsloma napisał(a):Felype, tak
belzi napisał(a):YaZoo, a nie chcesz zalac Motula do przekladni
belzi napisał(a):YaZoo, a nie chcesz zalac Motula do przekladni
erol napisał(a):Nie bądzmy już tak zaślepieni tą magią marki. Wystarczy, że 90% leje olej tej firmy
Leem przerobił chyba motula i drugim razem wlał castrola.
leem napisał(a):kupując castro głównie płacimy za marke nie za jakość
ale Castrol TAF-X jest naprawdę dobrym olejem. Jeśli chodzi o skrzynię biegów to można go lać bez obaw. Co innego Castrol do silnikaleem napisał(a):A co do magii marki... kupując castro głównie płacimy za marke nie za jakość
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość