Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Długość i symbol żarówki rurkowej podświetlenia kabiny

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ALL] Długość i symbol żarówki rurkowej podświetlenia kabiny

Postprzez iceman73 » 16 kwietnia 2009, 22:06

Zgubiłem żarówkę rurkową podświetlenia wnętrza bo się mi przepaliła i chciałem kupić nową. W etce jest tylko symbol a np na allegro podają różne długości pod jednakowym symbolem np C5W C10W SV8.5-8 SV8.5 S8.5. i 3 długości 31 mm 36mm 42mm
Wie ktoś może ile mm ma ta rurkowa żarówka głównego podświetlenia wnętrza kabiny z przodu.
Wielkie dzięki :)
Biała błyskawica
iceman73
Stella +
Stella +

Auto: Leon Cupra
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Reklama

Re: [ALL] Długość i symbol żarówki rurkowej podświetlenia kabiny

Postprzez untaztood » 18 kwietnia 2009, 22:00

O ile dobrze pamiętam, to 42mm. Poza tym te blaszki można rozciągać i ściągać więc rozmiar można regulować:)
Osobiście polecam taki komplet do podsufitki:

Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/item595593282_led_zarowka_rurkowa_42mm_2x100ma_super_bright_s.html

i na boki 2x W5W, najlepiej wykonane tak samo jak środkowa, żeby światło było jednakowe.
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez iceman73 » 19 kwietnia 2009, 22:11

Raczej tym razem wejdę w technologię LED ;) kupiłem ostatnio W5W jako postojówki w kolorze UV. Efekt był niesamowity aż za bardzo bo myślałem że tek kolor UV to będzie bardziej biały z poświatą niebieskawą a tu taki mroczny fiolet ;)
Efekt powtarzam super ale chyba niebiescy średnio lubią tego typu akcje więc przełożyłem UVki do podświetlenia kabiny a zamówiłem białe LEDy W5W na postojówki i rurkowe do tablicy i do kabiny. Na allegro jest i badziewie i niezły towar więc trzeba uważać. Mnie te UVki powaliły więc jeżeli białe będą podobnej jakości to polecam ;)
Biała błyskawica
iceman73
Stella +
Stella +

Auto: Leon Cupra
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez kamil-leon » 20 kwietnia 2009, 10:48

iceman73 napisał(a):kupiłem ostatnio W5W jako postojówki w kolorze UV. Efekt był niesamowity aż za bardzo bo myślałem że tek kolor UV to będzie bardziej biały z poświatą niebieskawą a tu taki mroczny fiolet

Popieram :)
Też miałem w poprzednim samochodzie tylko, że niebieskie i efekt naprawdę super.
Trzeba tylko uważać, bo są 2 rodzaje tych postojówek LED - punktowe i rozpraszające światło.

Do Leona już ich nie zakładałem, bo mi się znudziły ;]
Obrazek
kamil-leon
Sport
Sport

Auto: Audi A4 [B8]

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne