Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
platino napisał(a):Witam!
Panowie poratujcie i napiszcie mi , jak wyjąć chłodnicę klimy?
bo nie chciałbym rozbierać polowy przodu auta , mam tolka 2 z climatronikiem .
platino napisał(a):bo nie chciałbym rozbierać polowy przodu auta
platino napisał(a):Witam!
Panowie poratujcie i napiszcie mi , jak wyjąć chłodnicę klimy?
bo nie chciałbym rozbierać polowy przodu auta , mam tolka 2 z climatronikiem .
stefdeath napisał(a):Pytanko mam gdzie w leonie 1m jest przewód odprowadzającego wilgoć z parownika
stefdeath napisał(a):jak się dostać do tego parownika
stefdeath napisał(a):gdzieś koło nóg pasażera?
stefdeath napisał(a):mam spreja do odgrzybiania i każą zapodać piankę do tego przewodu
przecież to nie jest wcale tak dużo. Ceny za taką usługę kształtują się w granicach 200-300 zł.PIotrek425 napisał(a):za napelnienie od zera czynnikiem+ odgrzybienie+ usuniecie jakiejs wilgoci (nie znam sie) powiedzieli 240 zl
to zależy jaki Ci filtr przeciwpyłkowy zamontują czy zwykły czy z węglem i stąd masz właśnie róznicę.PIotrek425 napisał(a):koszt od 40 do 80 zl.. skad taka roznica nie wiem
rutek-wat napisał(a):Elf, wg wikipedi http://pl.wikipedia.org/wiki/Próżnia
w leonie może to być troszke trudne
tatian napisał(a):przecież to nie jest wcale tak dużo. Ceny za taką usługę kształtują się w granicach 200-300 zł.
Wieksze nieszczelnosci wykrywa maszyna juz przy tworzeniu prozni, mniejsze moga wystapic od razu po nabiciu czynnika z UV, a takze pozniej np. na skutek drgan instalacji itp., zatem nalezy nabic instalacje czynnikiem +UV i jesli dziala, po tygodniu pojechac na sprawdzenie. Waznym elementem ukladu jest zawor rozprezny, czasami jego uszkodzenie lub brak oslony termicznej na nim moze powodowac nieprawidlowa prace ukladu klimatyzacji.PIotrek425 napisał(a):a po tym nabiciu klimy czynnikiem z uv po jakim czasie powinna byc ta kontrola??
lepszy filtr przeciwpylkowy np. z manna kosztuje ok. 30pln zwykly, 60pln z weglem aktywnym. Chcesz samemu zrobic filtr przeciwpylkowy? Z czego? Nie polecam ...PIotrek425 napisał(a):a za przeciwpylkowy 80 zl to rzeczywiscie za duzo i lepiej to zrobic samemu:)
Axee napisał(a):Chcesz samemu zrobic filtr przeciwpylkowy? Z czego? Nie polecam ...
colin23 napisał(a):Parę miesięcy temu w zakładzie zajmującym sie klimą zapłąciłem za napełnienie + odgrzybienie 150zł.
colin23 napisał(a):dlatego napisałem że 200zł na tę chwilę jest spoko. Chyba latem nie wzrasta cena o 100%. Nie te czasy.
joker66 napisał(a):a co mnie najbardziej zdziwiło to ,to ze nie wyleciał nawet 1 gram oleju z układu.
joker66 napisał(a):Teraz moje pytanie ile tam powinno sie wpompować tego oleju???
kalumet napisał(a):Przemko, prawdopodobnie zapchana nagrzewnica
no nie chyba, że masz gdzieś nieszczelność. Poczekaj na jeszcze cieplejsze dni dopiero wtedy sie okaże.A gaz uzupelnialem gdzies w czerwcu i chyba nie powinien tak szybko sie skonczyc.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości