Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
lec napisał(a):mmo to wersja ukladu odpowiedzialna za immobilizer. Jesli masz auto np produkcji do 2001 roku to na 90% masz immo1, od 2002 do 2006 i obecne o1 tour to Immo2.
lec napisał(a):Jezeli wlozysz licznik z wersja immo inna nic obsluguje Twoj sterownik to po prostu auto Ci nie odpali.
lec napisał(a):czy to tylko wersje robocze byly ze na tych fotkach takie dziury po bokach licznika powstaly![]()
Xylometazolin napisał(a):Warto inwestować w pełny fis? jaka jest różnica warta uwagi bo trochę sie nie orientuje. 1/2 fis jest znacznie tańsza.
nixu napisał(a):MenIB - jak bedziesz na forum i bedziesz mial chwilke...
Czy do Leona 1.9 TDI ASV 2000 rok da rade zaprogramowac licznik z 2004 z ARL-a (biale tarcze).
lec napisał(a):Dlaczego potrzbny jest wklad z Golfa ? Ja siebie podpinalem liczniki z Bory, Paska, Golfa... wszystko banjgla - tylko dopasowa IMMO i zakodowac licznik i mozna jechac.
AdamTower napisał(a):p.s. ale zmień tą kierownicę na skórzaną
pewnie, że taksielu napisał(a):rewelacja mam pytanko czy do toledo tez mozna cos takiego zrobic???
TOMMI napisał(a):Sorry ze tutaj ale pasuje do tematu, tylko strasznie drogo:
no musiałem pokazać, że FIS działasleeper napisał(a):bono, nieładnie tak Leosia oparami ropki karmić![]()
lec napisał(a):dokladnie, ponadto male sprostrowanie. ja u siebie mam dokladnie takie zegary jak w poscie X tomicher X,a - czyli Golf/Bora Sport tylko że TDI. ZTCP to mam immo2 i jakos mam grafike auta pionowo i duża na FIS.
Bede wdzieczny za info na temat skalowania predkosciomierza, bo u mnie ten temat jest caly czas "in progress" - musze przekodowac wskazania licznika wyskalowanego na 240 na tarcze ktróre są wyskalowane na 260 km/h maks
Axee napisał(a):Pragne poinformowac, iz udalo mi sie ze 100% efektem przeciagnac skale licznika z liniowej do 240, na nieliniowa do 260.
belzi napisał(a):No gratuluje i juz przygotowuje sie do nowej modyfikacji
A co w przypadku immo2
Axee napisał(a):Dokladnie tak zrobilem, tylko nie korzystalem z google, porownywalem zczytane eepromy.
....
kicoro napisał(a):Należy wtedy zmienić ostatnia cyfrę w kodowaniu na inna a następnie z powrotem na taka jaka miała być - licznik wtedy sam skoryguje sumę kontrolna
lec napisał(a):a mozecie dac gotowca to licznika wyskalowanego wlasnie tak do 260 km/h jak ma w podpisie kicoro ?
lec napisał(a):kodowaniu czego ? predkosci, wychylenia ?
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 0 gości