co tam naskrobali, czy jest dokladnie wpisane za co ten mandat? jakis paragraf wpisali, punkty, itp?__radmak__ napisał(a):Dostałem mandat w kwocie 100zł
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
co tam naskrobali, czy jest dokladnie wpisane za co ten mandat? jakis paragraf wpisali, punkty, itp?__radmak__ napisał(a):Dostałem mandat w kwocie 100zł
Axee napisał(a):__radmak__ napisał/a:
Dostałem mandat w kwocie 100zł
co tam naskrobali, czy jest dokladnie wpisane za co ten mandat? jakis paragraf wpisali, punkty, itp?
paramedic71 napisał(a):ja bym im powiedzial zeby sie wyjebali na plecy z mandatem skoro usunales usterke moga CI skoczyc...a problem wydaje mi sie tkwi w barwie 6000 to za duzo 4300 i to jest wg mnie max ktory nie rzuca sie w oczy
__radmak__ napisał(a):Podobno w Warszawie są 4 patrole, które tylko i wyłącznie zajmują się sprawdzaniem xenonów. Padłem ofiarą jednej z nich
bdbartek napisał(a):__radmak__ napisał(a):Podobno w Warszawie są 4 patrole, które tylko i wyłącznie zajmują się sprawdzaniem xenonów. Padłem ofiarą jednej z nich
Zapewne jest w tym wiele racji![]()
Swoją drogą pewnie taki policjant jest specjalnie szkolony jak pies gończy , do identyfikacji , i eliminacji zagrożenia , jakie niesie za sobą używanie świateł ksenonowych. Dobrze że nie ma kary chłosty u nas za jazdę z ksenonowymi żarnikami :O
bdbartek napisał(a):eee tam nie demontuj, może w drodze do zakopanego mniej patroli anty xenonowych. Poza tym nie po to kupiłeś ksenony żeby wozić w bagażniku![]()
![]()
belzi napisał(a):Mnie dzis w moim rodzimym miescie spotkala niemila niespodzianka
Otoz bedac juz pod samym blokiem zobzczylem w lusterku koguty
Powodem zatrzymania okazal sie zly stan techniczny auta![]()
![]()
Z miejsca podeszli do auta ze sprzetem i zmiezyli przejrzystosc szyb - folia do zerwania
Pozniej kazali podniesc maske, profesjonalnie sprawdzili homologacje na lampach i na jej podstawie stwierdzili, ze lampa jest przystosowana wylacznie pod halogenowa zarowke, a poza tym te chinskie przetwornice i zarniki nie maja homologacji
Na miejscu musiaem rozkrecic pol auta (kierownice powietrza itp.) zeby zmienic zarowke na zwykla no i zerwac folie z szyb![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
KiNiO napisał(a):nawet nie powzwolil mi usunac usterki na miejscu...
KiNiO napisał(a):belzi napisał(a):Mnie dzis w moim rodzimym miescie spotkala niemila niespodzianka
Otoz bedac juz pod samym blokiem zobzczylem w lusterku koguty
Powodem zatrzymania okazal sie zly stan techniczny auta![]()
![]()
Z miejsca podeszli do auta ze sprzetem i zmiezyli przejrzystosc szyb - folia do zerwania
Pozniej kazali podniesc maske, profesjonalnie sprawdzili homologacje na lampach i na jej podstawie stwierdzili, ze lampa jest przystosowana wylacznie pod halogenowa zarowke, a poza tym te chinskie przetwornice i zarniki nie maja homologacji
Na miejscu musiaem rozkrecic pol auta (kierownice powietrza itp.) zeby zmienic zarowke na zwykla no i zerwac folie z szyb![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mnie dzis spotkala ta sama sytuacja;/ misiek przywalil sie do szyb to mu pokazalem certyfikat wystawiony na folie i nie mogl mi zabrac dowodu wiec weszyl dalej i dowalil sie do xenonow na lampie nie ma homologacji a zarowka xenon... w halogenach xenon .... pokiwal glowa i poszedl do tylu brak oswietlenia tylnej rejestracji... dowod zabrany i 100zl mandatu.. niestety odmowilem dlatego ze nawet nie powzwolil mi usunac usterki na miejscu... teraz rozkminiam co zrobic z lampami zeby przechodzily normalnie..? wladuje w nie soczewke i chyba wygraweruje homologacje na xenon
![]()
![]()
TOMMI napisał(a):Ale żeby było uczciwie powinni się zabrać też za tych co mają normalne żarowki ale ustawione w niebo. Leciałem nad morze i mijałem parę samochodów z "xen" i nawet nie było tragedii, ale co niektórzy mają zwykłe ustawione tak że
TOMMI napisał(a):wiadomo te najtańsze hidy są tragedią i świecą na jakiś trupi kolor, ale jeżeli masz założone coś pożądnego i dobrze ustawione to wydaje mi się, że nie powinni robić problemów, biorąc pod uwagę jak ludzie mają ustawione zwkłe światła
nixu napisał(a):Sammael, ilu mijałeś na ori rozregulowanych a ilu na hidzie?
nixu napisał(a):Sammael, ilu mijałeś na ori rozregulowanych a ilu na hidzie?
KiNiO napisał(a):A powiedzcie mi ile kosztuje takie zrobienie lamp soczewka xenon lub bi-xenon??? bardziej bi-xenon bym wolal ale znajac zycie leon ma za mala lampe....
TOMMI napisał(a):KiNiO napisał(a):A powiedzcie mi ile kosztuje takie zrobienie lamp soczewka xenon lub bi-xenon??? bardziej bi-xenon bym wolal ale znajac zycie leon ma za mala lampe....
Alternatywaod samego lorda xenona
![]()
http://moto.allegro.pl/item715921955_se ... a_p_l.html
TOMMI napisał(a):http://moto.allegro.pl/it..._hella_p_l.html
KiNiO napisał(a):No ale te lampy z allegro to poprostu jakas padaka w ogole one nie wygladaja.... lepiej juz angels eyes kupic;] a jak wyglada roboa tego kolegi z forum?? jakies zdjecia??
mtz napisał(a):untaztood, troszke poszuklabys w temacie to bys znalazl...
btw, ja u siebie mam w keirowniczce powietrza, a druga miedzy zbiornikiem spryskow a blotnikiem
Można w tę kierowniczkę powietrza wcisnąć przetwornicę bez żadnych skutków ubocznych?
tomzi napisał(a):Można czy nie bardzo Halogen to przecież soczewka
tomzi napisał(a):tylko nie wiem jak to ma się do przepisów
untaztood napisał(a):Mi przetwornica po stronie akumulatora idealnie pasuje w ten plastik, który jest odkręcany, ale bliżej środkaWięc to miejsce polecam
bono napisał(a):untaztood napisał(a):Mi przetwornica po stronie akumulatora idealnie pasuje w ten plastik, który jest odkręcany, ale bliżej środkaWięc to miejsce polecam
no to jest kierownica powietrza
untaztood napisał(a):że "kierownica powietrza" ma coś wspólnego z dolotem
Kozak napisał(a):untaztood napisał(a):że "kierownica powietrza" ma coś wspólnego z dolotem
no bo ma , ten zestaw plastyków kieruje powietrze do wlotu który jest w błotniku a dalej leci do filtra powietrza
No to można tam spokojnie w środek włożyć przetwornice, skoro ona zajmuje całą powierzchnie tego plastiku?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości