Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
cupra 2 napisał(a):p.s. A swoją drogą co to jest dokładnie ESD ? Bo wiele już czytałem na ten temat i wiele bzdur piszą w necie na ten temat.
Do 40 km/h mialem przypadek podczas testow na lodzie ze przy 50km/h potrafila zadzialac - mozliwe ze czas reakcji byl za wolny do przybierania predkosci kol na lodzie, bo ten jest naprawde szybki i komp mogl miec spozniona reakcje.Artur20vt napisał(a):EDS jest to pseudo szpera wspolpracujaca z ABS. Do bodajze 30kmh kolo ktore obraca sie szybciej - jest przyhamowywane przez ABS. EDS dziala nawet po wylaczeniu TCSu, ktory redukuje buksowaniu kol za pomoca elektronicznej przepustnicy w dolocie...
Art
Richi_TDI napisał(a):Taka elektroniczna pseudo szpera.... Niedawno był wątek, w którym dość sporo było o tym napisane... Aaaa i Tonny nawet testował jak to działa.
Zawsze ruszanie niewazne jakie warunki w sniegu/lodzie pomaga TCSgajdar napisał(a):Richi_TDI napisał(a):Taka elektroniczna pseudo szpera.... Niedawno był wątek, w którym dość sporo było o tym napisane... Aaaa i Tonny nawet testował jak to działa.
Oj bylo ,bylo ,ogolnie rzecz biorac wiem ze to jest i ze dziala (bo slysze)ale nie potrafie sobie wyobrazic czy jest az tak niezbedny.Moze ktos wytlumaczyc co to powinno ulatwic ? ,ruszanie przy np.kopnym sniegu, lub jesli np. lod po jednej stronie?,bo tylko takie widze zastosowanie i wtedy to fakt -ulatwia duzo,ale skoro nie moge wylaczyc to nie mam porownania
Asgaard napisał(a):dobra... to teraz mi wytłumaczcie czy jeśli u mnie jest wyłącznik ESP to wyłączają się wszystkie systemy, czy tylko ESP i TCS? Bo jeśli nie wszystkie to szukam bezpiecznika i robie pstyczek (przy okazji się ABSu pozbędę)
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości