Hmm, kolejny wykres potwierdzający, że BZB dostaje na starcie prawie 20 kucyków giftu (o ile dobrze go odczytuję) Fajny jest przebieg momentu w porównaniu z moim, jest bardziej równo/płasko, nie ma tego prawie dieslowskiego uderzenia , przez co pewnie będą mniejsze problemy z trakcją teraz i sprzęgłem w przyszłości - a moc to moc Ciekawe, że nikt z tunerów nie przesuwa "czerwonej kreski" powyżej 6500 obr/min ...
ladnie wyszlo nalezy pamietac ze dzisiaj troche goraco i w zimie bedzie jeszcze odrobinke wiecej ale przyrost rzedu 60kuca od mocy fabrycznych to juz naprawde konkret. czyzby kolejny wdzieczny silniczek ze stajny vw?
p.s. u mnie w bzb na serii wyszlo 176 kuca i 249Nm
wlasnie moglbys napisac ile na serii wyszlo bo wykres nie nalezy do najwiekszych
zwirek75 napisał(a):Ciekawe, że nikt z tunerów nie przesuwa "czerwonej kreski" powyżej 6500 obr/min ...
Turbiny montowane seryjnie w TSI nie wyrabiają przy tak dużych obrotach. Dobrze to widać na przykładzie wykresu z hamowni mojego Leona FR 2.0 TFSI:
Wyraźnie widać, że powyżej 6000 rpm moc i moment lecą ostro w dół i niestety nie bardzo da się to skorygować. Te pomiary były robiony przy bardzo rozgrzanym silniku. Na chłodniejszym jest trochę lepiej, ale i tak widać wyraźny spadek.
Seat Leon 1P FR 2.0 TFSI 200KM --> 280KM 280NM --> 385NM Powered by
Gumiś, subiektywne odczucie jest takie jakbyś jechał zupełnie innym samochodem. W moim przypadku rewelacja. Po sofcie auto ciągnie zdecydowanie lepiej. Nie ma żadnego porównania do serii.
Seat Leon 1P FR 2.0 TFSI 200KM --> 280KM 280NM --> 385NM Powered by
Siemanko,panowie zamierzam zakupić sobie na gwiazdke ,kompletny(od turbiny) wydech dedykowany firmy supersprint(wersja bez kata na jednym tłumniku koncowym)...i tu pojawiają się moje wątpliwości !
-czy będzie dużo głośniej,skoro posiada TUV,ISO itp.(żona jeżdzi dużo z małym dzieckiem)
-no i oczywicha czy taki wynalazek po korekcie sotu doda smocy
Wszelkie opinie mile widziane,aha i interesuje mnie tylko p&p,a takie narazie posiada tylko firma supersprint.Pozdro Hubert