prospect napisał(a):nie wiem jak to jest wytrzymale wiem tylko ze jezeli ktos z serwisu to zobaczy albo bedzie korozja stracisz gwarancje na lakier
Prospect, nie przesadzaj, jaka korozja plastiku
A wracając do tematu, wszystko zależy od własności plastiku oraz jakości połączenia. Po wykonaniu połączenia, zeszlifowaniu i wypełnieniu wgłębień szpachlą, śladu oczywiście nie będzie żadnego po nałożeniu lakieru.
Ja co do klejenia plastików mam wiele doświadczeń i mogę napisać tyle jeśli jest to plastik, który ma "dobre" właśności klejenia, to trwałość takiego połączenia jest napewno nie gorsza niż orygniał (przykładem jest to, że jak kupiłem ponad 3 lata temu samochód, to przy lewym przednim reflektorze miałem urwane oba górne mocowania, oczyściłem powierzchnie, odtłuściłem rozpuszczalnikiem i skleiłem Loctite'm. Jak złapało, tak trzymało do momentu, kiedy miesiąc temu miałem stłuczkę, nie puściło ani na jednym dołku. A podczas stłuczki oba uchwyty pękły, ale obok klejenia - czyli wniosek, klejenie to było mocniejsze niż sama ciągłość plastiku). Ale oczywiście są i takie tworzywe, które słabą się łączą i trwałość takiego połączenia jest zdecydowanie słabsza.
Ja w każdym bądź razie spawałbym/kleiłbym tą dziurę, bo dla małej dziurki nie ma sensu wymieniać całego zderzaka.