Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Axee napisał(a):zalutowac na twardo
Wotti napisał(a):A jeśli drży mi szyba (np. od basu suba ) od kierowcy przednia, ale tylko jak jest otwarta
kornat napisał(a):Silniczek słychać jak by lekko opuścił szybę i zaraz zamkną a szyba cały czas stoi w miejscu. Co może być nie tak
w taką pogodę trzeba uważać z elektrycznymi szybami. Ja otwierając w mróz szybę w Ibizie popsułem mechanizm tj. połamałem te plastikowe kostki wtedy jeszcze nie wiedziałem o zamiennikach i za mechanizm zapłaciłem 1050 zł pamiętam do dziś to najdroższe wietrzenie w swoim życiu. kornat, obawiam się, że bez rozbeirania może być ciężko wywnioskować co to jest. Oczywiście życze tak jak pisze Bono żeby tylko szyba przymarzła, ale nie sądzę, bo te silniczki są na tyle silne, że właśnie zrywają linki i psują mechanizmy.kornat napisał(a):A mianowicie mój problem polega na tym że dziś rano otworzyłem przednią lewą szybę i zamknąłem bez problemu a ok. 16.30 chciałem ją otworzyć a tu zonk. Silniczek słychać jak by lekko opuścił szybę i zaraz zamkną a szyba cały czas stoi w miejscu. Co może być nie tak
bono napisał(a):Może szyba przymarzła
tatian napisał(a):BTW. w razie co mam jedną nową kostkę wraz z kluczykiem do naciągania linki została mi z wymiany, bo kupiłem komplet a potrzebna była jedna. Jak coś to zapraszam na PW może to będzie akurat to co potrzebujesz.
bono napisał(a):Wjedź na jakiś parking podziemny do marketu, ewentualnie jakiś garaż,
nie ma. Zarówno w Ibizie jak i Leonie silnik ciągnie ile wlezieA czy w 1M jest jakaś blokada w szybach że przy trafieniu na przeszkodę szyba się zatrzyma bo jeżeli tak to raczej jest zamarznięta
nie ma. Zarówno w Ibizie jak i Leonie silnik ciągnie ile wlezie.
jeżeli chodzi o nr części to gdybyś chciał to kupić w ASO to musisz od razu kupić cały mechanizm, który jest bardzo drogi. A tak zarówno linki jak i plastikowe kostki kupisz na allegro. Silnik skoro słychać tzn. że chodzi, więc popsuło CI się albo to http://moto.allegro.pl/item859784793_ze ... _w_wa.html albo linka się zerwała. (jedną z kostek mechanizmu mam w razie co o czym już wspominałem). Cały mechanizm też kupisz w razie co na allegro tylko poczytaj temat, bo z tego co pamiętam było z nimi różnie tj. szyba do innej wysokości się opuszczała.kornat napisał(a):A mógłby ktoś podać nr części jakie się tam znajdują
ale nie wiesz co się popsuło poza tym w zwykłych sklepach czyt. Fota, Intercars, Arpol itp. nie mają zestawów naprawczych.kornat napisał(a):Aby raz rozebrać kupić część i poskładać.
tatian napisał(a):ale nie wiesz co się popsuło poza tym w zwykłych sklepach czyt. Fota, Intercars, Arpol itp. nie mają zestawów naprawczych.
w ASO.DołoLeon napisał(a):kupić plastik osłaniający rygiel drzwi
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości