mbk23 napisał(a):I co mam zalać w takim przypadku? MOTUL 8100 X-CESS 5W-40?

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mbk23 napisał(a):I co mam zalać w takim przypadku? MOTUL 8100 X-CESS 5W-40?
Zapalek napisał(a):W takim razie jaki wlać: syntetyk czy półsyntetyk.
Zapalek napisał(a):MOTUL SPECIFIC VW505.01
Na dodatek nie spełniajacy normy 505.01, generalnie oleje z tej normy sa półsyntetykami od ok 1,5 roku Motul robi syntetyka.Zapalek napisał(a):jak sprawdziłem jaki jest olej wlany to okazał sie półsyntetyk (Mobil super S).
Wszystko zalezy od przebiegu a ten nie jest duzy jak widac.czyli mozna przechodzić na oleje wstecz, czyli z półsyntetyka na syntetyka??
czoko napisał(a):Czas na wymianę oleju i zamierzam przejść na Motul 8100 X-cess 5W40.
lapa27 napisał(a):Możecie mi podpowiedzieć na jaki olej Mobila wymienić obecny Shell Ultra 5w40 w swoim Toledo II, 1.9 TDI ASV 110KM z 2002r., przebieg wg. wskazania licznika to 110000km
kamil-leon napisał(a):Ja również niedługo zmieniam olej z Castrol'a EDGE 5W-40 na Motul'a 8100 X-CESS 5W-40 i zobaczymy jaka będzie różnica![]()
Mam nadzieję, że będę zadowolonyi że będzie to bardzo dobry wybór
Junikers napisał(a):Castrolem Magnateciem i Castrolem Edge. Który polecacie?:)
Junikers napisał(a):Tak? Bo mi się wydaję, że ten jest do benzyny
joker66 napisał(a):Ma ktoś z Panow zaufanego sprzedawce na Allegro który sprzedaje oleje Motul???
kamil-leon napisał(a):Ma ktoś z Panow zaufanego sprzedawce na Allegro który sprzedaje oleje Motul???
Marcin_TDI napisał(a):NIE
Marcin_TDI napisał(a):tak na prawdę do 1.6 nie lał bym motula a mobila1 (w zależności od przebiegu syntetyka albo półsyntetycznego)
Felype napisał(a):Mobila 5W40, więc przy tym pozostanę
Felype napisał(a):ok, ok
jak już napisałem:Felype napisał(a):Mobila 5W40, więc przy tym pozostanę
dzięki za radę
pozdrawiam
oczkolek napisał(a):Mobil 1 5W50
peter174 napisał(a):przy zachowaniu parametrów oliwy
Felype napisał(a):bez żadnych obaw o to że silnik zacznie brać olej itp.?
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości