Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Otwieranie/Zamykanie drzwi pilotem.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Otwieranie/Zamykanie drzwi pilotem.

Postprzez Looser111 » 19 lutego 2009, 22:12

Posiadam Seata Leona I 1.6 2003 rok. Jest ogromny problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi pilotem. Posiadam jeden pilot + zwykły kluczyk, oraz jeden kluczyk z wbudowaną opcją otwierania drzwi. Sęk w tym, że diody normalnie się świecą, wiec baterie są OK, ale drzwi nie zawsze sie otwierają i nie zawsze zamykają. Jaki kaprys będzie miał samochód, to tym kluczykiem otworze/zamknę. Drzwi nieraz się same zamykają zaraz po otworzeniu, ogólnie bardzo dziwna sprawa. Będąc wcześniej w serwisie dowiedziałem się, że mam akumulator na wyczerpaniu. Czy to może być przyczyną tych problemów ? A może jest coś źle z elekroniką ? Proszę o pomoc i z góry dzięki.

P.S. Przepraszam jak 'podobny' temat już był, ale nie jestem pewny czy w 100% tamte tematy pokrywają się z moim, a chciałbym dogłębnie poznać wasze zdanie o moim problemie. Po części łudzę się, że to może być wina już starego akumulatora (6 lat robi swoje).
Looser111
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Otwieranie/Zamykanie drzwi pilotem.

Postprzez konstant » 21 lutego 2009, 10:28

Ja mialem podobny problem z kluczykiem. Najpierw wymienilem baterie. Problem pozostal. Po jakims czasie pilot w ogole przestal dzialac (nie swiecila sie kontrolka). Pojechalem do goscia zajmujacego sie elektronika. Przelutował mi pilocik i od tego czasu dziala az milo. Nawet zasieg sie zwiekszyl.
konstant
TopSport
TopSport

Auto: Żęh

Postprzez maciobest » 22 lutego 2009, 14:09

mój kluczyk z pilotem (plus ori alarm) reaguje dopiero w odległości max 1m od samochodu,

wymieniłem baterie i bez zmian,

pojechałem do specjalistów i stwierdzili, że jest możliwość ustawienia zasięgu działania pilota,

dalej przekonali mnie, abym nic z tym nie kombinował i tak zostało.

jak miałem golfa to nie raz mi córka otworzyła go z II piętra jak dorwała gdzieś kluczyki :o :)
maciobest
Stella +
Stella +

Postprzez matadorRS » 22 lutego 2009, 14:29

W instrukcji pisze ze zasieg pilota zmniejsza sie wraz z rozladowaniem sie bateri. Wiec moze kupiles trefna baterie?
matadorRS
Signo
Signo

Auto: 20VT

Postprzez leszek*200 » 7 marca 2009, 19:57

maciobest napisał(a):mój kluczyk z pilotem (plus ori alarm) reaguje dopiero w odległości max 1m od samochodu,

wymieniłem baterie i bez zmian

u mnie jest podobnie wymieniłem baterię i nic to nie dało auto otwiera się jak podejdę do drzwi na ok 1 m co z tym począć :hmmm:
Pozdrawiam
leszek*200
Stella
Stella

Auto: Leon 1,9 TDI

Postprzez bdbartek » 31 marca 2009, 07:54

U mnie nie otwierają się wcale pilotem wbudowanym w kluczyk, ale nie tykałem baterii jeszcze, chociaz dioda miga po wcisnieciu guzika :/

wiec nie wiem, okaze sie po zmianie baterii :olaboga:
Wstąpił we mnie zwierz, szkoda że leniwiec ...

Obrazek
bdbartek
Signo
Signo

Auto: Leon ASV TDI

Postprzez 16czarny16 » 31 marca 2009, 08:01

Looser111 napisał(a):Posiadam Seata Leona I 1.6 2003 rok. Jest ogromny problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi pilotem. Posiadam jeden pilot + zwykły kluczyk, oraz jeden kluczyk z wbudowaną opcją otwierania drzwi. Sęk w tym, że diody normalnie się świecą, wiec baterie są OK, ale drzwi nie zawsze sie otwierają i nie zawsze zamykają. Jaki kaprys będzie miał samochód, to tym kluczykiem otworze/zamknę. Drzwi nieraz się same zamykają zaraz po otworzeniu, ogólnie bardzo dziwna sprawa. Będąc wcześniej w serwisie dowiedziałem się, że mam akumulator na wyczerpaniu. Czy to może być przyczyną tych problemów ? A może jest coś źle z elekroniką ? Proszę o pomoc i z góry dzięki.

P.S. Przepraszam jak 'podobny' temat już był, ale nie jestem pewny czy w 100% tamte tematy pokrywają się z moim, a chciałbym dogłębnie poznać wasze zdanie o moim problemie. Po części łudzę się, że to może być wina już starego akumulatora (6 lat robi swoje).

Kolego ja miałem podobny problem w Astrze G i powie Ci że nie jest kolorowo. Raz zamknąłem auto, otworzyłem, zamknąłem i juz nie mogłem otworzyć :(. Wtedy musiałem wprogramować pilota i było ok, ale na jakiś tylko czas. Pojechałem do goscia od alarmów itp. Wymienił baterie, sprawdził zimne luty i nic :( dalej jak sie działo tak sie dzieje.. Najgorsze jest to że szczytanie Vagiem nic nie znajduje. Myślę że centralka odpowiedzialna za odbiór sygnału będzie za to odpowiedzialna, i juz niedługo za nią się zabieram. W twoim przypadku wymiana chociażby setki kompetów baterii nic nie pomoze bo wina tkwi nie w pilocie tylko w aucie.

[ Dodano: Wto 31 Mar, 2009 ]
Dodam że mam drugiego oryginalnego pilota, w ktorym równiez mam możliwość sterowania zamkiem i też sytuacja jest podobna stąd wyeliminowałem wine pilota.
16czarny16
Sport
Sport

Auto: ASZ+
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez kamil-leon » 31 marca 2009, 09:13

Looser111 napisał(a):diody normalnie się świecą, wiec baterie są OK, ale drzwi nie zawsze sie otwierają i nie zawsze zamykają

Mam to samo. Pilot w kluczyku - dioda w kluczyku się świeci, a nie mogę czasem otworzyć/zamknąć drzwi z pilota, więc muszę wtedy to zrobić otwierając/zamykając kluczem i potem jak spróbuję jeszcze raz z pilota to już jest :ok:
A mam czasem też tak, że wogóle dioda się nie świeci w kluczyku i nie mogąc otworzyć/zamknąć drzwi z pilota dopiero po otworzeniu/zamknięciu drzwi kluczem wszystko działa poprawnie :kreci:

Looser111 napisał(a):Drzwi nieraz się same zamykają zaraz po otworzeniu

Jeżeli po odblokowaniu zamków żadne z drzwi nie zostaną otwarte w ciągu 30sek. to wszystkie zamki zostaną automatycznie zamknięte. Rozwiązanie to chroni przed przypadkowym otwarciem pojazdu.
Obrazek
kamil-leon
Sport
Sport

Auto: Audi A4 [B8]

Postprzez bdbartek » 31 marca 2009, 09:26

Dzisiaj będę się kontaktował z gościem od alarmów, dam znać jak coś wyjdzie w tej kwestii :piwo:
Wstąpił we mnie zwierz, szkoda że leniwiec ...

Obrazek
bdbartek
Signo
Signo

Auto: Leon ASV TDI

Postprzez Looser111 » 31 marca 2009, 21:29

kamil-leon napisał(a):Jeżeli po odblokowaniu zamków żadne z drzwi nie zostaną otwarte w ciągu 30sek. to wszystkie zamki zostaną automatycznie zamknięte. Rozwiązanie to chroni przed przypadkowym otwarciem pojazdu.

Nie chodziło mi o to. Normalnie drzwi otwierałem nawet nie zdążyłem zamknąć ich i już słyszałem jak całość się sama zamyka - w sensie centralny sie zamykał przy otwartych drzwiach, sam bez mojej ingerencji (a nie powinno się tak dziać).

BTW. Byłem w serwisie ASO, rozebrali co trzeba rzucili okiem i powiedzieli, że w zamku jakaś tam część zapadła się. Nie pamiętam już co ale wyrok był taki, że trzeba albo nowy zamek, albo kupić używany. Co jest najśmieszniejsze po tym jak całość złożyli z powrotem (niestety nie mam takiej kasy na zamek luzem) to teraz już wszystko normalnie chodzi. Jedyne czego się obawiam to to że tylko wszystko do czasu.... :)
Looser111
Stella
Stella

Postprzez stebi » 31 marca 2009, 22:14

Miałem podobny problem. Naprawili mi pilota w ASO (coś lutowali) i pomogło na 2m-ce. W ASO mówili, że te piloty szybko padają itp. (mieli na myśli, że są do niczego). Pomogła wymiana na nowy.
stebi
Stella
Stella

Auto: Leon 1.9TDi 110KM

centralmy zamek

Postprzez ralf26 » 28 maja 2009, 20:07

nie dziala mi w leosiu centralny zamek z pilota bylem juz u dwuch elektrykow ale sobie nie poradzili z tym.Moze ktos juz to przerabial?
ralf26
Stella
Stella

Auto: seat leon

Re: centralmy zamek

Postprzez maroko2007 » 3 czerwca 2009, 14:21

ralf26 napisał(a):nie dziala mi w leosiu centralny zamek z pilota bylem juz u dwuch elektrykow ale sobie nie poradzili z tym.Moze ktos juz to przerabial?

moze ci padl modul komfortu?podepni vag i sie dowiesz

[ Dodano: Sro 03 Cze, 2009 ]
a ja mam pytanie co do bateri pwinna byc CR2016?? czy jakas inna?? i ile sztuk dwie czy jedna?? dodam ze mam zwykły pilot(nie scyzoryk)
maroko2007
Stella
Stella

Auto: seat leon tdi asv

Postprzez ralf26 » 3 czerwca 2009, 19:49

podpinal mi vaga i cos lutowal ale nie nic to niedalo ewntualnie jak dorodie drugi kluczyk to moze uda sie to zrobic
ralf26
Stella
Stella

Auto: seat leon

Postprzez Stackburn » 6 czerwca 2009, 22:28

Jeżeli macie piloty na 433MHz to polecam pilota od passata B5 (pilot jajko bez diody w kluczu typu scyzoryk) koszt używki jakieś 150zł + 55zł nowa główka z nowym grotem i pestką immo. Sprawdzałem w moim leonie stella 00 i działa bez problemu. Jeżeli młodsze roczniki też mają 433MHz to powinno pasować jak ulał. I kluczyk faniejszy bo te fabryczne szpikulce to chyba jakiś mało elokwentny magik wykombinował - raz spadną i kaplica.
Seat Toledo III 1.6 Superwagen + Opel Mokka X 1.4TURBO

Obrazek
Stackburn
Signo
Signo

Auto: Seat Toledo III [5P]
Silnik: CJXA 2.0

Otwieranie auta pilotem

Postprzez d2d » 18 czerwca 2009, 20:35

W moim leonie z 2004 roku centralny zamek działał jak powinien, czyli jednokrotne wciśnięcie przycisku na pilocie otwierało tylko drzwi kierowcy, zaś dwukrotne wszystkie pozostałe plus bagażnik. Od pewnego czasu całe auto otwiera się przy jednym naciśnięciu przycisku na pilocie.

Jak to zmienić?
d2d
Signo
Signo

Auto: Leon 1M
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez Miro » 18 czerwca 2009, 20:41

Trzeba przeprogramować Vagiem.
Lepiej mieć brzuch od piwa niż garb od roboty.
Miro
Sport
Sport

Auto: BMW E91 LCI

Postprzez vwteamkal » 26 sierpnia 2009, 20:30

Dzisiaj zaskoczenie. Po naciśnięciu przycisku w pilocie zamki w Leonie z 2002 milczą.

Dioda na pilocie miga po naciśnięciu i to wszystko .

Po powrocie do domu sprawdziłem baterie w pilocie - jest OK ma dokładnie 3 V - chyba że pod obciążeniem nadajnika pilota spada przepływający prąd.

Co sądzicie o takim przypadku?

Bateria w pilocie jest już 3 lata.

A tak na marginesie wkładanie ponowne baterii to też nie lada precyzja i sztuka - z jednej strony zatrzask a z drugiej sztywna blaszka
vwteamkal
Stella +
Stella +

Auto: Seat

Postprzez kamil-leon » 28 sierpnia 2009, 09:53

vwteamkal, mam taki sam przypadek, który opisałem stronę wcześniej i domyślam się, że też masz pilot w kluczyku? Poprostu taki urok tych pilotów :dokitu:
Obrazek
kamil-leon
Sport
Sport

Auto: Audi A4 [B8]

Postprzez vwteamkal » 29 sierpnia 2009, 08:29

Rozebrałem na części pierwsze pilot sprawdziłem bateria ( ma już 3 lata) była OK.

Po złożeniu pilot zaczął działać jak dawniej :jupi:

Kaszpirowski
vwteamkal
Stella +
Stella +

Auto: Seat

Re: centralmy zamek

Postprzez marcinenergy » 30 sierpnia 2009, 12:57

maroko2007 napisał(a):a ja mam pytanie co do bateri pwinna byc CR2016?? czy jakas inna?? i ile sztuk dwie czy jedna?? dodam ze mam zwykły pilot(nie scyzoryk)

możesz włożyć 1 x 2032 lub 2 x 2016 (równolegle) - oba rozwiązania ok.

Axee edit: nie odpowiadamy na posty sprzed 3 miesiecy w szczegolnosci, gdy nie wiemy dokladnie co i jak, wypisujac herezje.

Ogolnie to ma byc tak: piloty (klucz z pilotem w glowce, klucz scyzoryk) do immo3 maja zasilanie 3V czyli jedna baterie CR2032, piloty do immo2 maja zasilanie 6V czyli 2 baterie polaczone szeregowo, klucz z pilotem w glowce 2x CR2016, klucz scyzoryk 2x CR1620.
marcinenergy
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1M TS

Postprzez slifik » 4 września 2009, 11:09

Witam
Czy centralny zamek powinien też otwierać tylną klapę w Leonie z początku 2001 1,9 tdi alh stella ?
U mnie nie otwiera i się zastanawiam czy tak zawsze było bo poprzedni właściciel już tak miał. Wspominam że centralny zamek działa tylko z kluczyka i mam zamiar reanimować pilota który wydaje z siebie pojedyncze mrugnięcia diody.
dzieki za info
Pozdrawiam
sliFIk
slifik
Stella
Stella

Auto: Leon 1.9 TDI ALH

Postprzez diabełek » 4 września 2009, 15:16

Witam
Drzwi w moim leonie przestały zamykać się pilotem :whoeva: Podłączyłem auto pod Vaga i wyskoczył taki błąd:
..995 Kluczyk 1
przekroczona wartość adaptacji
Po skasowaniu błędu pilot dalej nie działa!!Co jest nie tak?? Prosze o pomoc bo ciągłe pchanie kluczyka do zamka mnie dobija ;[ Dzięki za pomoc :)

Pozdrawiam Dawid
asv 188KM 405NM by CTR Tuning
diabełek
Stella +
Stella +

Auto: seat leon tdi

Postprzez adi_amus » 30 grudnia 2009, 20:08

Czesc. U mnie w Ibizie dzieje się jeszcze inaczej. Jak stoję 2, 3 m od auta pilot działa bez zarzutu, a jak podejdę bliżej to nie zawsze mogę otworzyć/zamknąć. Baterie nowe, synchronizacja też nic nie zmienia. Miał ktoś coś podobnego?
adi_amus
Stella
Stella

Auto: ibiza

Postprzez AdVEnA » 16 marca 2010, 18:33

Witam,

Dzisiaj wychodzę z pracy próbuje otworzyć drzwi z przycisku i nic nie działa.
Problem jest w tym ze zamek drzwi kierowcy mi nie działa.
Dioda w kluczyku świeci ale nic nie reaguje.
Odpalić tez próbowałem ale nie da rady.

Czy da się wyłączy alarm?
Co można z tym zrobić?
Samochód to Leon z 2002r. z alh . a kluczy typu łezka 433 mHz.
AdVEnA
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1m
Silnik: ALH 1.9

Postprzez Axee » 16 marca 2010, 18:42

AdVEnA, wejdz przez bagaznik i przekrec kluczyk w stacyjce.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez AdVEnA » 16 marca 2010, 18:45

Zrobiłem tak ale silnik mi nie odpala i wszystko gaśnie.

Mam pytanie czy Leony z fabrycznym alarmem maja odcięcie ?

Rozmawiałem z jednym specjalista i powiedział ze jak już dostałem się do samochodu to powinien normalnie odpalić a mój Leon niestety nawet nie chce zakręcić.
AdVEnA
Stella +
Stella +

Postprzez Axee » 16 marca 2010, 19:27

AdVEnA, ... zapomnialem dopisac ... nastepnie VAGiem zakoduj ponownie pilota do modulu komfortu.

P.S. jak Ci nie dziala wkladka? Bo jesli da sie przekrecic zamek w drzwiach kluczykiem tylko w pozycje 'zamknij' to wystarczy, aby pilot zlapal synchro. Piloty czasami traca synchro z autem i nalezy zamknac lub otworzyc auto z klucza w drzwiach, po tym pilot powinien zalapac.

A moze akumulator Ci sie rozladowal, jak juz bedziesz w srodku, otworz maske, nastepnie wyjdz i podepnij sie kablami z innego auta do akumulatora.

Wlasnie nie kojarze, zeby fabryczny alarm mial odciecie, napewno dalej wyje po wlozeniu kluczyka w stacyjke, ale powinien odpalic.
Pozdrawiam Axee® LCT

Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez AdVEnA » 16 marca 2010, 19:35

A do kodowania VAG-em potrzebny jest ten kody co był przy kluczykach?
Niestety go nie mam.
AdVEnA
Stella +
Stella +

Postprzez Axee » 16 marca 2010, 19:37

AdVEnA, do kodowania pilotow nie jest potrzebny zaden kod. Wchodzisz na modul komfortu (46), adaptacja, grupa 00, odczyt, zapis, potwierdz, powrot, adaptacja, grupa 01, odczyt, wpisz liczbe pilotow, testuj, zapisz, potwierdz i wcisnij unlock na kazdym z pilotow.
Pozdrawiam Axee® LCT

Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Postprzez AdVEnA » 16 marca 2010, 19:58

Wyjecie baterii rozkoduje pilota?
AdVEnA
Stella +
Stella +

Postprzez kalumet » 17 marca 2010, 06:35

AdVEnA napisał(a):Wyjecie baterii rozkoduje pilota?

jeżeli wyjmiesz starą i wsadzisz nową to nie rozkoduje
Obrazek
kalumet
Sport
Sport

Auto: na dopalaczu

Postprzez Dragster » 15 lutego 2011, 12:43

Witam, odgrzeje kotleta.

U mnie z koleji po otwarciu drzwi pilotem oraz po fizycznym ich otwarciu zamki same sie rygluja po okolo minucie i alarm zaczyna wyc. Nadmienie ze wczesniej tak nie bylo (?) przy okazji zepsul sie sygnal wlaczonych swiatel przy otwartych drzwiach.

:nauka: czytalem ze to jakis czujnik w zamku ale co z samoryglowaniem sie drzwi?

dzieki

Dragster UK
Dragster
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez madar » 15 lutego 2011, 13:25

Padl mikrostyk w zamku .
A drzwi rygluja Ci sie dlatego , ze nie jest dawany sygnal o ich otwarciu i po jakims czasie same sie zamykaja (taka funkcja , ze jezeli niby otworzysz z pilota a nie otworzysz fizycznie , to same sie po jakims czasie rygluja , zeby nikt nie wszedl )

Z tego tez powodu nie dziala Ci kontrolka otwarcia i sygnal niewylaczonych swiatel.

Leczenie , to wymiana zamka / naprawa mikrostyku
madar
Signo
Signo

Auto: Seat Leon I

Postprzez Dragster » 15 lutego 2011, 13:36

dziekuje i jeszcze dla potwierdzenia:

jesli otworze drzwi pilotem i otworze je szeroko i wkladam zakupy i same sie zakna i alarm wyc zaczyna to padl ten styk tak? :)

dzieki :)

EDIT:

dodam ze swiatelko w drzwiach po prawej stronie swieci sie normalnie, natomiast po lewej nigdy sie nie swiecilo.
Ciekawe jest tez to, ze wszystkie drzwi mozna zaryglowac od przyciskiem od srodka natomiast rygiel od przenich lewych drzwi (u was od kierowcy u mnie od pasazera) wyskakuje do gory.
Dragster
Stella
Stella

Postprzez madar » 15 lutego 2011, 15:26

Zgadza sie.
Ten mikrostyk "przelacznik" jak dziala daje znac , czy drzwi sa otwarte czy zamkniete.
Jak jest padniety to odczyt jest bledny , czyli np. auto caly czas odczytuje ze drzwi kierowcy sa zamkniete. Z tego tez powodu nie masz sygnalizatora nie wylaczonych swiatel jak wychodzisz z auta , , podczas otwierania auta, po chwili samo sie zamyka - bo niby nikt nie otworzyl drzwi , swiatelko w drzwiach nie swieci , i lampka sufitowa przy wychodzeniu tez sie nie zapala, bo drzwi teoretycznie caly czas sa zamkniete.

Albo nowy zamek ( uzywki nie polecam , bo tez juz moze nie dzialac ) , albo naprawa mikrostyku - podobno do zrobienia - ja jeszcze nei wiem , bo nie dlubalem przy tym.

Powodzenia .
Achas , spradz przy okazji roboty czy zaroweczka w drzwiach jest dobra
madar
Signo
Signo

Postprzez Dragster » 15 lutego 2011, 15:55

no wlasnie i tu jest problem!

postaram sie zebrac to do kupy:

1. drzwi przednie prawe (u mnie od kierowcy)
- nie dziala sygnalizacja swiatel
- DZIALA lampka na posufitce przy otwartych drzwiach
- DZIALA lampka w drzwiach

2. drzwi przednie lewe (u mnie od pasazera)
- nie dziala lampka w podsufitce
- nie dziala lampka w drzwiach
- zamykajac centralny od srodka te drzwi sie nie rygluja.
- zamykajac na pilota wszystko ok

3. nie zaleznie ktore drzwi otworze (fizycznie) centralny zamyka i uzbraja sie.

dodam ze:

w lewych przednich drzwiach brak oswietlenia gornego i dolnego wystepowalo zawsze ale zamek sie sam NIE ryglowal.

wyzej opisane usterki wystapily po wizycie na myjni bezdotykowej, plus woda po prawej stronie samochodu tyl i przod ( u mnie od kierowcy i za kierowca)

Sprawdzony juz filt przeciwpylkowy - wody brak
progi zewnetrzne - mokre ale dywany w srodku progu suche.
za niedlugo sprawdzenie szczelnosci przegrody silnikowej.

PS Prosze poratujcie bo chyba go sprzedam :(

EDIT: jak sprwadzic ktory zamek jest uszkodzony?

dzieki!
Dragster
Stella
Stella

Postprzez Marcin_TDI » 16 lutego 2011, 09:50

Dragster napisał(a):EDIT: jak sprwadzic ktory zamek jest uszkodzony?

podłącz vag i będziesz wiedział.
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Dragster » 17 lutego 2011, 00:27

Witam,

niestety nie znalazlem w UK zamiennika tego zamka a na ebay sa tylko uzywki i mysle zeby kupic taki jak w linku ponizej. Czy warto?

http://allegro.pl/zamek-drzwi-vw-passat ... 37348.html

Dragster
Stella
Stella

Postprzez madar » 17 lutego 2011, 08:28

Podobno daja rade , ale niech sie wypowiedza Ci co juz zmieniali
madar
Signo
Signo

Postprzez Dragster » 17 lutego 2011, 11:09

a jeszcze jedno pytanie:

czy trzeba cos programowac lub cos w tym stylu po wymianie zamka na nowy?

Dragster
Stella
Stella

Postprzez Marcin_TDI » 17 lutego 2011, 11:36

nie trzeba
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Postprzez Dragster » 17 lutego 2011, 11:39

dzieki :jupi:
Dragster
Stella
Stella

Postprzez Freeze » 12 marca 2011, 15:48

Witam. Mój problem jest podobny jak u części z Was. Posiadam kluczyk i w nim pilocik. Od jakiegoś czasu coś szwankowało i musiałem cisnąć, żeby zadziałał.. w końcu raz otwierał drzwi raz wogóle lampka w nim się nie paliła i musiałem otwierać normalnie kluczykiem z tym, że od strony pasażera, bo od kierowcy chyba przyrdzewiał zamek, bo kluczyk wchodzi tylko do połowy. Zmieniłem obie baterie w pilociku i teraz lampka się w nim pali, choć też nie zawsze jak nacisnę. I nadal nie otwiera. Jakie przyczyny mogą być tego? Możliwa jest synchronizacja w zamku od pasażera? Pozdrawiam :))
Freeze
Stella
Stella

Auto: Leon I
Silnik: AKL 1.6

Postprzez madar » 12 marca 2011, 16:32

Nie chce zakladac nowego tematu , wiec pisze tu - padl mi mikrostyk i chce kupic nowy zamek .
Czy oprocz samej wymiany , czeka mnie cos jeszcze - mam na mysli problemy z kompem ??
madar
Signo
Signo

Postprzez neostar » 12 marca 2011, 18:00

a Twój kot jak reaguje po zobaczeniu blasku Twojego auta?
neostar
Sport
Sport

Auto: Toledo II

Postprzez madar » 13 marca 2011, 20:45

Dzieki , ale wole od razu zamek caly kupic.

Sluchajcie mam pytanko,uszczelnialem drzwi "Specjalistycznym Uszczelniaczem Dekarskim " firmy Soundal , i juz 3 dzien smierdzi mi w aucie czyms octopodobnym .
Ile czasu u Was tak "pachniało" ??
madar
Signo
Signo

Postprzez Ace Ventura » 13 marca 2011, 22:05

U mnie tez prawie tydzien tak smierdziało - i przestalo, u ciebie tez napewno przestanie
---PitR---
Ace Ventura
Sport
Sport

Auto: Leon tDI

Postprzez madar » 14 marca 2011, 08:12

To dobry znak , bo czytalem ze u Kogos tutaj smierdziało znacznie dluzej po tym jak uzyl uszczelniacza firmy Tytan.
Dlatego ja zastosowałem Soundala , ale juz sie bałem ze zmienili jego skład i czeka mnie to samo.

Pzdr.
madar
Signo
Signo

Postprzez the_driver » 22 marca 2011, 08:52

podepnę się pod temat.
mam problem z bagażnikiem i po otwarciu nie ma żadnych oznak, tzn. lampka nie świeci (włącza się po otwarciu drzwi kierowcy), kontrolka na desce się nie włącza i da się zamknąć samochód z otwartym bagażnikiem. VAG nie pokazał żadnych błędów jeśli chodzi o zamki.
niby wiem już , że padł mi mikrostyk, ale jest jeszcze jedna kwestia: pilot działa tylko z bliska (jakieś 1,5m) a wcześniej działał z ok. 15m. bateria wymieniona i nadal to samo.
czy ten mikrostyk w bagażniku może mieć wpływ na odległość z jakiej działa pilot? bo stojąc centralnie za samochodem na pilota nie reaguje wcale.
the_driver
Stella +
Stella +

Auto: 1M BCB

Następna strona

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne