Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
maciobest napisał(a):mój kluczyk z pilotem (plus ori alarm) reaguje dopiero w odległości max 1m od samochodu,
wymieniłem baterie i bez zmian
Looser111 napisał(a):Posiadam Seata Leona I 1.6 2003 rok. Jest ogromny problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi pilotem. Posiadam jeden pilot + zwykły kluczyk, oraz jeden kluczyk z wbudowaną opcją otwierania drzwi. Sęk w tym, że diody normalnie się świecą, wiec baterie są OK, ale drzwi nie zawsze sie otwierają i nie zawsze zamykają. Jaki kaprys będzie miał samochód, to tym kluczykiem otworze/zamknę. Drzwi nieraz się same zamykają zaraz po otworzeniu, ogólnie bardzo dziwna sprawa. Będąc wcześniej w serwisie dowiedziałem się, że mam akumulator na wyczerpaniu. Czy to może być przyczyną tych problemów ? A może jest coś źle z elekroniką ? Proszę o pomoc i z góry dzięki.
P.S. Przepraszam jak 'podobny' temat już był, ale nie jestem pewny czy w 100% tamte tematy pokrywają się z moim, a chciałbym dogłębnie poznać wasze zdanie o moim problemie. Po części łudzę się, że to może być wina już starego akumulatora (6 lat robi swoje).
Looser111 napisał(a):diody normalnie się świecą, wiec baterie są OK, ale drzwi nie zawsze sie otwierają i nie zawsze zamykają
Looser111 napisał(a):Drzwi nieraz się same zamykają zaraz po otworzeniu
kamil-leon napisał(a):Jeżeli po odblokowaniu zamków żadne z drzwi nie zostaną otwarte w ciągu 30sek. to wszystkie zamki zostaną automatycznie zamknięte. Rozwiązanie to chroni przed przypadkowym otwarciem pojazdu.
ralf26 napisał(a):nie dziala mi w leosiu centralny zamek z pilota bylem juz u dwuch elektrykow ale sobie nie poradzili z tym.Moze ktos juz to przerabial?
maroko2007 napisał(a):a ja mam pytanie co do bateri pwinna byc CR2016?? czy jakas inna?? i ile sztuk dwie czy jedna?? dodam ze mam zwykły pilot(nie scyzoryk)
AdVEnA napisał(a):Wyjecie baterii rozkoduje pilota?
Dragster napisał(a):EDIT: jak sprwadzic ktory zamek jest uszkodzony?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość