Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jakie glośniki kupić ?

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: glosniki

Postprzez Seba » 23 maja 2009, 13:30

Tylko tak jak napisałem w moim poście nie mogę sobie pozwolić na zajmowanie miejsca skrzynkami ani wzmacniaczami potrzebuje rozwiązania jakie jest stosowane np a audi A3 ma to być delikatny bass.
Seba
TopSport
TopSport

Auto: seria

Reklama

Postprzez Arci9 » 23 maja 2009, 13:40

nie wiem jakie masz preferencje muzyczne ani jaki rodzaj grania lubisz, lecz wiecej niz pewien, że przy tych urządzeniach kasa w błoto... wolałbym zmienić woofery - choć też nie pochwaliłeś się co masz..>?

przy dobrym przodzie powinieneś się obyć bez suba, sam mam Cervin Vega 30cm w zamkniętej, i bardzo często mam w ogóle go wyłączonego albo na -15db :)

btw: wzmaka możesz schować pod podłogą stosując proste środki (kilka listewek i kawałek płyty i druga podłoga gotowa).a suba można zawsze wyciągnąć stosując szybko-złączki do kabli

Chyba audi miało w swojej ofercie suba podobnego do tych od ciebie z linka, może ten głośnik będzie jakościowo lepszy?a można o ile dobrze pamiętam umieści go pod fotelem kierowcy...

Jednak cały czas będę trzymał się wersji , ze szkoda kasy ;)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Auto: SuperB Kombi

Postprzez DOC » 23 maja 2009, 13:54

Sebalenk, a probowales zmienic ustawiena w radiu? Bo u mnie przy seryjnej aurze i glosnikach (chyba) seryjnych jak ustawie basy na full to cala buda chodzi jak przy subwooferze :)
Jak chcesz to podskocz do mnie to pokombinujemy, w weekend jestem caly czas w chacie.
Ex-LeonClub
DOC
Sport
Sport

Auto: Leon TDI

Postprzez Arci9 » 24 maja 2009, 07:42

Sebalenk, napisz jaką konfigurację posiadasz, będzie wiadomo jak to ugryźć :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez Seba » 24 maja 2009, 09:05

Wygłuszone drzwi + Dego 650 Starline
Seba
TopSport
TopSport

Postprzez zielo » 24 maja 2009, 10:48

Gdyby ktoś chciał to mam na sprzedanie nówki nie otwierane Helix Dark Blue II. Trafiłem na PB ES-6C i zamontowałem dlatego Helixy idą pod młotek ;)

Z PB ES-6C jestem bardzo zadowolony i sub PB S-12 bardzo ładnie hula.. Wzmak Carpower 4/400 dobrze to zasila.. Wygłuszenie taśma dekarska i gąbka zamknietokomórkowa i jest lux :ok:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nie walczę w żadnym określonym stylu. Nigdy nie wiesz co zrobię i ja sam tego nie wiem. Moj ruch jest rezultatem Twojego, moja technika efektem zastosowanej przez Ciebie..
zielo
Sport
Sport

Auto: Top Sport 1.9 TDI+

Postprzez Kashier » 13 czerwca 2009, 11:38

Witam

Kupilem jakis czas temu leonka 1M , radio aura oczywiscie wszystko seria , niestety po 2 tygodniach optymistycznego glosnego sluchania muzyki ( bas seryjny mi calkiem odpowiadal , to dawalem glosniej) , okazalo sie ze mi sparcialy glosniki z przodu. Pewnie nikt nie sluchal tak glosno + stary sprzet - miało prawo.

Teraz mam troche wolnych funduszy , i chcialbym cos zmienic.

Interesuja mnie glosniki na przód - seryjne otwory - Do tego pomyslalem nad jakims radiem alpine'a + moze skrzynka w bagazniku ?

Muzyka jakiej slucham , to dobry rap z dobrym basem , chyba ze jade z kobieta to cos spokojnego aczklwiek pod noge. Budzet nie jest za wysoki , myslalem nad jakims alpine kolo 400 zł (dobrze by bylo zeby mial wejscie na memory card) , do tego glosniki na przod okolo 250 ? DO tego w jakich cenach oscylowal by wzmacniacz i skrzynia, dodam ze nie jestem audiofilem ,a skrzynka z wzmakiem to tylko widzimisie , jak bedzie za drogo to podziekuje.

Licze na jakies propozycje , i czy w ogole warto. Na pewno glosniki zmienie bo furczenie mnie doprowadza do kur**cy :)
Kashier
Sport
Sport

Auto: Leon 1M

Postprzez futrzak » 26 lipca 2009, 12:48

hejka,
mam pytanie czy ktoś używa tych głośników : http://www.audiosklep.pl/boschmann-mb-62cti-p-396.html ?
Może się coś o nich wypowiedzieć?

Dużo osób chwali sobie Hertza , ale wszystkie tematy są dość stare, co byście teraz polecili z tej firmy ? taki zestaw będzie ok ? http://www.audiosklep.pl/hertz-dsk-165-p-461.html

Jeszcze czy puszczacie bezpośrednio do radia głośniki czy przez wzmacniacz?
Seat Leon 1.9 TDI VP
Obrazek
futrzak
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 1.9 TDI
Silnik: ASV 1.9

Postprzez AdamekMMz » 14 września 2009, 18:55

witam może odgrzebię trochę stary temat... potrzebuje porady specjalisty ... bo mam w zamiarach zrobienia kompletnego car audio tylko ze nie stać mnie wyłożyć 6-7 tysięcy na raz (tyle mam zamiar przeznaczyć) jakie kupić dobre radyjko które jakiś czas będzie śmigać na oryginalnych głośnikach. później jakie głośniki później jaką skrzynkę (albo po zabudowę do kogo się wybrac w okolicach wawy) no i na końcu wzmacniacze kondensatory i jakie wygłuszenie... chce towar z wyższej półki .... bo chcę zeby każdy jak wsiądzie do mojego samochodu zrobił :o :kreci:
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców...
Obrazek
AdamekMMz
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi S4
Silnik: benzyna inny

Postprzez Arci9 » 15 września 2009, 13:04

ten budżet na WOW to taki nie za duży :)
radio - 1,5tyś, Kendziu KDC-W808, Clarion 788, czy jakaś wyższa Alpinka 9887,ewentualnie Pioneer 88Rs
wygłuszenie - zakładam, minimum, czworo drzwi + klapa bagażnika, matami STINGER lub DYNAMATAMI ~2tyś.+ robocizna...?
głośniki - pewnie 1,5tyś. zestaw 16,5 na przód DLS,Morel,PHD,Rainbow
okablowanie - 500-600zł (głośnikowe+sygnałowe)
Kondesator-?nie wiem, ze 200-300zł?
piec? - 2 tyś. na dobrą 4 kanałówkę to może być mało, raczej rynek wtórny- lepiej było by dwa, jeden 2kanałowy+monobloka ale budżet już inny :)
subik z obudową - ok.1 tyś..

Jakieś zabudowy? co ze wzmakiem, kondziem i subem?Będą gdzieś umieszczane czy tylko luzem?Wiadomo, suba możesz ze skrzynią trzymać w bagażniku, ale już piec z kondziem trzeba na jakąś gumę umocować :D

To takie luźne szacunki, chyba lepiej że chcesz etapami, pomyśl jedynie co najpierw.Ja bym chyba mimo wszystko zaczął od wygłuszenia + panele na głośniki.A potem radio, głośniki najlpiej z piecem i na koniec suba.
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez AdamekMMz » 15 września 2009, 14:53

no to budżet wstępny... to raczej normalne ze zawsze o pól się chociaż zwiększy :D
Obrazek
AdamekMMz
Sympatyk LeonClub

Postprzez Arci9 » 15 września 2009, 17:38

zapomniałem dodać, ze mozesz pogadac z Herdim z gae.pl,chłopak ma pojęcie i fach w rękach :)
a jak będziesz sobie chciał posłuchać się wstępnie zorientować to zapraszam do mnie :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez AdamekMMz » 16 września 2009, 18:52

chętnie... odezwę się...
Obrazek
AdamekMMz
Sympatyk LeonClub

Postprzez X tomicher X » 17 września 2009, 17:10

Trochę te ceny Arci9 przesadziłeś... Ale napisałeś że szacunkowo także hehehehe

Ogólnie rzecz biorąc jezeli chcesz przeznaczyć takie koszta w dźwięk to idź tylko i wyłącznie w SQ. Nie łykaj tych wszystkich amatorów subów wielkości kuchennej lodówki i liczby głośników większej niż w Cinema City.
Poczytaj o tym jeżeli nie jesteś jeszcze na tyle doinformowany a jeżeli jesteś to gratuluje wyboru dobrej drogi rozwoju =)

Kasa jaką chcesz wydać to bardzo ale to bardzo dobra baza do sprzętu wysokiej klasy ale nawet za takie pieniądze możesz kupić coś co nie będzie cię satysfakcjonowac na tyle na ile oczekiwałeś. Aby ustrzec sie przed takimi ewentualnościami słuchaj jak najwięcej sprzetu, jak najwięcej samochodów, porównuj, testuj analizuj. Nigdy nie kupuj tylko dlatego że ktoś powie że to jest dobre a tamto jest złe. Sprawdź samemu, podjedź do jakiegoś zakładu Car Audio, przejedź się na jeden drugi zlot CA, masa chłopaków pożyczy ci swoje klocki do twojego samochodu tylko po to żebyś sam mogl zobaczyc jak to gra w twoim aucie. Nie wydawaj kasy pochopnie i w ciemno : )

Widze że jestes z Mińska Mazowieckiego to trochę daleko, jezeli jednak pojawił byś sie kiedys na śląsku to mógłbyś posłuchać moich klocków i sprzętu znajomych.

Przygode z CA zacznij od jednostki sterującej, podepnij radio pod serie i zbieraj hajs na wygłuszenie drzwi + głośniki.

Jezeli miałbyś jakiekolwiek pytania to wal śmiało.

Pozdrawiam,
Tomek.
X tomicher X
Signo
Signo

Auto: leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez AdamekMMz » 17 września 2009, 17:52

na śląsku będe hmm.... :hmmm: w listopadzie ... dokładnie 9.10.11 listopada... musze spodek zwiedzic... to może się jakoś ustawimy to sobie trochę posłucham ...
Obrazek
AdamekMMz
Sympatyk LeonClub

Postprzez Arci9 » 17 września 2009, 19:13

Trochę te ceny Arci9 przesadziłeś... Ale napisałeś że szacunkowo także hehehehe

X tomicher X, wiadomo, że chciałem zarys na początek i jak ja bym to widział.
Według ciebie z czym przesadziłem bo jestem ciekaw?
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez Seba » 5 października 2009, 19:11

Witam, potrzebuje pomocy w doborze wzmacniacz+sub. Pod wzmacniaczem będzie działał tylko sub. Budżet ok 600zl, wystarczy czy trochę mało na coś przyzwoitego?
Seba
TopSport
TopSport

Postprzez Vercetti22 » 5 października 2009, 20:15

Witam. Za 600 zł nie kupisz nic przyzwoitego :) oczywiście możesz pooglądać jakieś "masakratory" na allegro , ale na pewno nie będziesz zadowolony :) lepiej dozbierać troszkę kaski i rozejrzeć się za jakimiś używkami :)
Vercetti22
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez wit3k » 6 października 2009, 12:42

Hmmm wg mnie za cene 600zł kupisz (sam kupowałem)
Helix Dark BLue wraz z zwrotnicami kosztuje 250zł
Kupowałem również 13stki na tył co wyniosło mnie 130zł jednakże jak podepniesz to pod wzmacniacz uzyskasz osiągany efekt tak wiec ja osobiście polecam ci taki komplecik :ok:
Fallow me on twitter: @Witkowskiwitek
Podpis niezgodny z regulaminem - usunięto Admin
wit3k
Sport
Sport

Auto: OOOO A4

Postprzez Seba » 6 października 2009, 13:08

Ja potrzebuję tylko jakiś sub i do tego wzmacniacz, jednostka centralna i zestaw przedni jest już wymieniony, kompletuje teraz tylko resztę CA. :whoeva:
Seba
TopSport
TopSport

Postprzez futrzak » 6 października 2009, 16:29

a jakie 13 wrzuciłeś na tył ?

Mówiąc na tył masz na myśli tylnie drzwi ?
I wzmacniacz podpiąłeś tylko pod te 13 czy pod przód też ?
Seat Leon 1.9 TDI VP
Obrazek
futrzak
Signo
Signo

Postprzez ddaria74 » 6 października 2009, 18:00

Sebalenk napisał(a):Witam,. Budżet ok 600zl, wystarczy czy trochę mało na coś przyzwoitego?
:ok: :ok: wystarczy na przyzwoite używki ;) np. INFINITI TUBA + WZM. TEJ MARKI :( mogłem to kupić lecz ja jestem na orginale w leosiu :( szukajcie a znajdziecie :peace: :peace:
ddaria74
Stella +
Stella +

Auto: seat leon

Postprzez Wasill » 11 października 2009, 08:51

Witam

Mam pytanko czy seryjne glosniki wytrzymaja jak sie podepnie je pod wzmacniacz??

Ogolnie mowiac od niedawna mam Leona i zostal mi sprzet z poprzedniego samochodu. Tylko ze juz mam dosyc subwoofera w bagazniku. Chce standardowe z przodu wrzucic do tylnich drzwi a do przod kupic nowy zestaw. Calosc chce napedzic wzmakiem carpower 4 kanalowym.
Wasill
Stella +
Stella +

Auto: Leon ASV

Postprzez ddaria74 » 11 października 2009, 21:19

?? jesli jest to HB-602 to całkowicie wystarczy lecz jesli ;] wiekszy model to ups ;/ ;/ spodziewaj sie :( dymka :whoeva: z Gł. :peace: :peace:
ddaria74
Stella +
Stella +

Auto: seat leon

Postprzez Arci9 » 12 października 2009, 06:39

Wasill, piec możesz "skręcić" zawsze i tak wysterować aby nic głośnikom się nie stało.

Miałem podobny pomysł aby z "tyłu" zrobić uzupełnienie niskich tonów (bardziej kickiem) wrzuciłem na tył DLS MS6, ale pod samym radiem to wogóle nie grało a jednak scena mocno cierpiała.Także odpuściłem sobie nawet próby z podłąćzeniem ich przez wzmak.
Zostałem z dobrym przodem,i jednak subem, który tak na dobrą sprawę nie jest do końca przydatny ;)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez futrzak » 15 października 2009, 17:49

hejka mam do was pytanie bo chcę zmienić nagłośnienie w samochodzie radio + wzmacniacz + głośniki,
chcę kupić radyjko Alpine
głośniki: http://www.audiosklep.pl/?zobacz=2231
wzmacniacz ???
jakiejś propozycje

i zatanawiam się także nad tym żeby do tylnich drzwi dołożyć głośniki i też podpiąć pod wzmacniacz, co sądzicie o takiej konfiguracji ?

czy lepiej do tylnich drzwi nie dawać ich ?
dodam że do bagażnika nie chcę nic dawać

a cop myślicie o tych głośnikach ??
będzie to dobrze grało ?

a i gdzie montujecie wzmacniacz ?
Seat Leon 1.9 TDI VP
Obrazek
futrzak
Signo
Signo

Postprzez Arci9 » 16 października 2009, 07:21

futrzak napisał(a):głośniki: http://www.audiosklep.pl/?zobacz=2231

DLS MS6 mogę Ci polecić (ja mam cały zestaw), sam używam je od kilku lat i mimo proby zmiany na PHD, zostałem przy DLSach.Grają bardzo szczegółowo i technicznie, szczególnie nadają się do rocka.Ale przy innych brzmieniach sobie radzą.
futrzak napisał(a):czy lepiej do tylnich drzwi nie dawać ich ?

Wrzuciłem same woofery na tył, ale gineły przy przodzie, który u mnie jest zasilany z pieca.Może gdyby tył był też puszczony przez wzmak to dało by się coś z tego zrobić -> mam namyśli jedynie uzupełnieni tonów niskich zwłaszcza kicka (oczywiście tył burzy stereo, ale w ramach próby i odłuchów można popróbować).

futrzak napisał(a):a i gdzie montujecie wzmacniacz ?

ja mam drugą podłogę w bagażniku, niestety ciężko mi jest doradzić ci jaki wzmacniacz powinieneś użyć :whoeva: Kiedyś miałem Stega 105.4, teraz mam dwa u-dimension 15.2 (jeden do przodu drugi do suba), i mimo, że Stego klasa sama w sobie to ja po zmianie jakoś nie wyczułem różnicy- u-dimension z moich odsłuchów i opinii innych to w tej klasie i niedużym budżecie to dobre piece :ok:
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez futrzak » 20 października 2009, 15:18

kurcze ja już sam nie wiem,
byłem dziś w firmie która montuje sprzęt audio i się bardzo zdziwiłem bo dostałem sprzeczne z tym forum informacje, typu:
- wygłuszanie drzwi nie jest potrzebne w Leonie, bo drzwi są tak samo jak w Pasacie tworzą zamknięta przestrzeń i nie ma co wygłuszać, nic to nie daje. :o
- chcialem zakupić system DSL R6A - sprzedawca na to że to kiepski zestaw że poleca zestaw JBL z serii GTO :x

Ja już sam nie wiem :)
co myślicie o powyższych wypowiedziach sprzedającego ?
Już nie mówiąc o tym że chciał mi sprzedać radio Alpine o 150 zł drożej niż na allegro :)
i to jeszcze powiedział że da mi rabat 100zł :D
BO mi się wydaje że jako niezbyt fachowiec z niego już sam fakt że wzmacniacz też polecał mi JBL sugeruje mi że mają dużą marże na sprzęt tej firmy :D
Seat Leon 1.9 TDI VP
Obrazek
futrzak
Signo
Signo

Postprzez X tomicher X » 20 października 2009, 16:07

pierwsze co zrób to zmień zakład car audio...

totalne bzdury, ewidentny naciągacz

p.s
jesteś ze śląska, odezwij sie do mnie kiedyś na gg to pomoge ci znaleźć konkretnych ludzi do konkretnej roboty...
X tomicher X
Signo
Signo

Auto: leon

Postprzez Seba » 27 października 2009, 22:35

Seba
TopSport
TopSport

Postprzez futrzak » 7 listopada 2009, 11:19

hejka mam taki problem zakupiłem głośniki DLS R6A i mam problem z tweeterami, czy one są rozbieralne ?
bo za nic nie chcę pasować w oryginalne miejsce, a widzę że są zalane jakimś silikonem, czy ktoś je montował do drzwi ?
Seat Leon 1.9 TDI VP
Obrazek
futrzak
Signo
Signo

Postprzez Arci9 » 7 listopada 2009, 11:29

futrzak napisał(a):mam problem z tweeterami, czy one są rozbieralne ?

tego nie wiem, natomiast ja mam zestaw MS6 i syczki wchodziły w drzwi, tylko już nie pamiętam, czy musiałem tam coś modyfikować czy nie.
Z drugiej strony polecam włożenie tweeterów w czarny trójkącik na drzwiach.Polepszy ci się scena bo będzie wyżej a same głośniki będą wyciągnięte na zew. co sprawi iż dźwięk będzie lepiej słyszalny a nie zasłonięty jak za firanką :)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez sesiaa » 22 grudnia 2009, 01:08

hej a co powiecie o takim zestawie do leona I pod sony xplod?
http://allegro.pl/item848985883_zestaw_ ... arman.html
sesiaa
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez Rado1.6 » 22 grudnia 2009, 11:26

Mam małe pytanie w tym temacie... Czy w wersji Spirit bez tylnych głośników jest okablowanie w drzwiach?? Mam zamiar przerzucić seryjne z przodu na tył a z przodu założyć Clariony.
Rado1.6
Sport
Sport

Auto: Leon 'o2 BcB--

Postprzez DołoLeon » 25 grudnia 2009, 09:23

Czy fabrycznie Leon 1 miał montowane głośniki tej firmy ? :

http://allegro.pl/item834095744_blaupun ... toled.html
DołoLeon
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon I 1.6 AKL

Postprzez sławek » 25 grudnia 2009, 11:37

Tak, oryginały w drzwiach są Blaupunkta, a syczki Philipsa.
sławek
FR
FR

Auto: Leon TS ARL+

Postprzez Andrus86 » 12 lutego 2010, 23:28

co myslicie o tych głosnika do leona I??? wysiadł mi jeden i mysle zeby obydwa zastąpic takimi:)
http://www.allegro.pl/item921545301_her ... ielce.html
co myslicie??
Andrus86
Signo
Signo

Postprzez comar » 13 lutego 2010, 20:17

bez wzmacniacza one nie zagraja, szukaj cos do 50W w rms-ie

np takie helix-y http://www.allegro.pl/item914575128_oka ... terow.html
comar
Sport
Sport

Auto: A4 na 4
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Arci9 » 13 lutego 2010, 21:08

Hertze, maja wysoką skuteczność, już na radiu zagrają przy małej głośności sobie zagrają - wiadomo, piec to piec i zawsze będzie lepiej.
Natomiast ich pasmo przenoszenia podane w parametrach (od 60hz) każe sądzić, że nie będzie mało basu, ale za ta cenę nie ma co cudów wymagać - ewentualnie jak masz gdzie posłuchaj Signatów H16 ;)
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez comar » 13 lutego 2010, 21:11

ja sie nie opierałem na danych katalogowych tylko z własnego doświadczenia hertz-e z serii ESK praktycznie wogóle nie grają pod samym radiem...
comar
Sport
Sport

Postprzez Andrus86 » 15 lutego 2010, 00:05

Powiem tak. Mam oryginalne teraz w leonie i bardzo podoba mi sie jak graja. Moje pytanie brzmi czy po zamontowaniu tych hertzów bedzie duzo lepszy efekt?? (radio fabryczne) chodzi mi o to zebym mogl sobie walnac te basy na +6 i zrobic w miare glosnio. bo obecne glosniczki tak powzyej 25 juz powoli charcza:)
1.9 ASV+ 137,4 KM 306,6 Nm By TUNE-UP
Andrus86
Signo
Signo

Postprzez Arci9 » 15 lutego 2010, 07:15

Czy dużo lepszy to nie wiem, ale kolega który je ma pewnie coś może napisać :)
Herzte mają spory zapas moc, więc samo radio na pewno im krzywdy nie zrobi i nie powinny charczeć .
były Leonowiec ;-)
powrót do korzeni
Arci9
Sport
Sport

Postprzez quli » 17 lutego 2010, 10:17

quli
Sympatyk LeonClub

Auto: kilku drzwiowe

Postprzez comar » 17 lutego 2010, 10:55

quli napisał(a):a co panowie powiecie na to??
http://www.allegro.pl/item917949961_inf ... _reki.html

bez wzmaka zapomnij
comar
Sport
Sport

Postprzez rutek-wat » 17 lutego 2010, 10:59

comar napisał(a):bez wzmaka zapomnij
- przeczytaj to sobie i przemyśl to co napisałeś.
comar, - i inni - qna tak ciężko jest napisać słowo wzmacniacz ??
rutek-wat
Sympatyk LeonClub

Auto: S-max

Postprzez leonik88 » 17 lutego 2010, 15:52

szczerze nie polecam zadnych glosnikow firmy hertz.mam z ta marka przykre wspomnienia.dwa komplety mi sie zjaraly a konkretnie model HSK 165 :(nie sa takie wydajne jak podaje producent. polecam firme Morel(niestety do nich musowo wzmacniacz).wydobywaja z siebie super dzwiek.naprawde extra jakosc.tylko cenowo "troszke" drozsze od Hertz.
:ok: http://www.audiosklep.pl/morel-dotech-o ... -2857.html
jak kraść to miliony,jak kochać to tylko leony:D
leonik88
Stella
Stella

Auto: Seat Leon II

Postprzez LeonARL » 26 marca 2010, 21:28

Witam

A ja mam takie pytanie czy te pierscienie gumowe uszczelniajace na glosnijach sa az tak potrzebne ? Bo rozbieralem tapicerki i nie bylo ich tam jesli maja takie znaczenie to gdzie kupic ASO ?

Pozdrawiam
ARL+ 190 PS 4x4 -Powered by- TUNE-UP.PL
LeonARL
Stella +
Stella +

Auto: Leon Top Sport

Postprzez DECYBEL » 27 marca 2010, 00:03

hej
nie sa potrzebne, bynajmniej u mnie powodowalyh drgania i brzeczaly podczas sluchania muzy, wywalilem i po klopocie. a na dzwieku nie stracisz
DECYBEL
Stella +
Stella +

Auto: SEAT LEON

Postprzez LeonARL » 27 marca 2010, 09:13

Ok dzieki bardzo za odpowiedz tak tez myslelem :yes: :peace:
ARL+ 190 PS 4x4 -Powered by- TUNE-UP.PL
LeonARL
Stella +
Stella +

Auto: Leon Top Sport

Postprzez Felype » 12 kwietnia 2010, 09:46

Witam,
Kupiłem na przód zestaw HELIX DB 62.1. Jednak jest problem z wciśnięciem tweeterów w oryginalne miejsca. Możecie coś doradzić jak je zamontować, wolałbym uniknąć montowania ich gdzieś na wierzchu, zresztą nie bardzo widzę gdzie można by je wcisnąć(mam manualne lustra więc trójkąciki odpadają).
Jest jeszcze opcja, że sprzedam tweetery helixa i kupię jakieś inne, które będą pasowały, możecie coś polecić?
Z góry dzięki za wszystkie porady.
Felype
Sport
Sport

Auto: Leon 1M BCB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja