Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
KRISTOF napisał(a):PiotrekS SUPER DZIEKI!!!
Oczkolek dzieki za adres znalazlem co trzeba:
Dzieki za pomoc wszystkim, pozdrawiam
Krzysiek
Tonny S napisał(a):PiotrekS, dokladnie tak jest ze wzgledu na to ze wzmacniacz antenowy montowany jest w radiu a nie na kablu od anteny! też przerabiałem dodatkowy zasilacz antenowy.
No to wiedza ASO jest ogromna - bo to od nich uzyskałem takie info z 2 lata temu jak miałem problemy z falami radiowymi poza większymi agromelacjami, po zamontowaniu tego wzm/separatora i tak nie było tak bajerancko jak na ori radiu dlatego dałem wiate tej opowiesci.DWitek napisał(a):Tonny S napisał(a):PiotrekS, dokladnie tak jest ze wzgledu na to ze wzmacniacz antenowy montowany jest w radiu a nie na kablu od anteny! też przerabiałem dodatkowy zasilacz antenowy.
Tu się Tonny z Tobą chyba nie zgodzę![]()
Tonny S napisał(a):No to wiedza ASO jest ogromna - bo to od nich uzyskałem takie info z 2 lata temu jak miałem problemy z falami radiowymi poza większymi agromelacjami, po zamontowaniu tego wzm/separatora i tak nie było tak bajerancko jak na ori radiu dlatego dałem wiate tej opowiesci.DWitek napisał(a):Tonny S napisał(a):PiotrekS, dokladnie tak jest ze wzgledu na to ze wzmacniacz antenowy montowany jest w radiu a nie na kablu od anteny! też przerabiałem dodatkowy zasilacz antenowy.
Tu się Tonny z Tobą chyba nie zgodzę![]()
Zamień żółty z czerwonym.
I czy masz jakiś patent jak łatwo te kabelki wysunąć z takiej kostki aby za bardzo się z tym nie szarpać..![]()
Kurcze, nie pamiętam w tej chwili, ale wiem, że nic nie lutowałem, do którejś kostki w moim przypadku, podawało się poszczególne piny osobno na zasadzie jakichś zatrzasków (osobne klocki na każdy kabel). Nawet w instrukcji do radia jest napisane: red or yellow.belzi napisał(a):I czy masz jakiś patent jak łatwo te kabelki wysunąć z takiej kostki aby za bardzo się z tym nie szarpać..![]()
ja nie mialem tyle cierpliwosciciecie kabli i lutowanie wydaje sie najprostsza metoda
W oryginalnej kostce wysuwamy w bok zolta blokade, uzywamy najlepiej igly lub szpilki, aby ja wyciagnac (na dzien dobry widac tylko, taki maly kawalek z jednego boku). Po wyciagnieciu blokady, po dwoch stonach interesujacego nas styku wbijamy od czesci czolowej (w wyciecia po bokach styku) dosc gleboko dwa spinacze biurowe (mozna wspomoc sie malymi kombinerkami), lub wbijamy odpowiednio wasko i dlugo dopilowana pesete precyzyjna. Nastepnie ciagniemy od tylu za kabel styku i styk wychodzi. Podobnie wyciagamy nastepne. Aby poskladac wtyczke spowrotem, to odginamy lekko po dwoch stronach styku zatrzaski, jesli sa pokrzywione i zatrzaskujemy w odpowiednie miejsca w oprawce wtyczki, na koncu wkladamy blokade. Zolta blokada blokuje wszystkie styki, oprocz tego kazdy styk ma dwa zabki blokujace po dwoch stronach.Fliper84 napisał(a):I czy masz jakiś patent jak łatwo te kabelki wysunąć z takiej kostki aby za bardzo się z tym nie szarpać..![]()
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość