z gory dzieki
ps czarny leon 1P tdi JE Desing

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Andre napisał(a):wszystko zalezy od umieszczenia w dobrym miejscu , gdzie skiedys widzialem na jakims neimeickim forum takie elastyczne ze mozna wyprofilowac i twedy mozna juz jakos ladnie gdzies to wkomponowac
crash86 napisał(a):no właśnie o to pytam!! czy można wsadzić ""xenony"" do ZWYKŁEJ lampy bo tak mi powiedzieli ludzie z seata, że się da!! mi sie wydawało, ze musi być soczewka...
Kimsi_3 napisał(a):ale takie 6000K świecą przyzwoicie na biało i nie oślepiają.
Kimsi_3 napisał(a):czy nie kupić seryjnej lampy xenonowej.
Kimsi_3 napisał(a):ale takie 6000K świecą przyzwoicie na biało i nie oślepiają.
zwirek75 napisał(a):Rozumiem, że czekamy na pierwszego chętnego, który zainstaluje Dayline w swoim 1P ?
zwirek75 napisał(a):Rozumiem, że czekamy na pierwszego chętnego, który zainstaluje Dayline w swoim 1P ?
fido70 napisał(a):zlikwidują chory przepis o jeżdżeniu na światłach cały rok
Kozak napisał(a):fido70 napisał(a):zlikwidują chory przepis o jeżdżeniu na światłach cały rok
a ja mam nadzieję że nigdy się tak nie stanie
Kozak napisał(a):a ja mam nadzieję że nigdy się tak nie stanie
Sammael napisał(a):Uważam, że to dobry przepis.
DOC napisał(a):Kozak, przy inteligencji naszego spoleczenstwa ten przepis to naprawdepomysl! Kazdy na pewno widzial delikwentow ktorzy np w lipcu/sierpniu jechali bez swiatel w porzadnej ulewie bo przeciez swiatla sa obowiazkowe od 1 pazdziernika a oni doskonale wszystkich widza!
kamil_n napisał(a):jechałem autostradą przez Austrię
Kozak napisał(a):w Austrii w tym roku znieśli obowiązek całorocznej jazdy na światłach ( pierwszy taki przypadek w Europie )
kamil_n napisał(a):Innym argumentem było zwiększenie poboru prądu z alternatora, a w dalszej kolejności większe zużycie paliwa i emisji szkodliwych spalin do środowiska naturalnegosic!
Kozak napisał(a):kamil_n napisał(a):jechałem autostradą przez Austrię
w Austrii w tym roku znieśli obowiązek całorocznej jazdy na światłach ( pierwszy taki przypadek w Europie )
mm.max napisał(a):(...) jeżeli ktoś przeczy to znaczy ze jego kultura motoryzacyjna oraz doswiadczenie w różnych sytuacjach na drodze jest zbyt płytkie (...)
mm.max napisał(a):W leonie 1P z tego co pamietam można VAGiem włączyć światła tak aby paliły sie przez cały czas i pełniły funkcję daylightów (a nie dayline jak ktoś cześniej napisał), być może jest jeszcze opcja ustawienia % ściemnienia tych świateł.
mm.max napisał(a):W tym wypadku opcją są
a) dodatkowe światła do jazdy dziennej
b) zamontowanie modułu zapalającego światła dodatkowe (te z żarowkami H1 chyba) wraz ze organiczeniem napięcia tej żarówki do 30-40% napięcia znamionowego przez co światła nie oślepiają i pełnią funkcję swiateł do jazdy dziennej. (rozwiązanie podobne stosowane jest w audi gdzie żarowki P21W pełnią tą funkcję oszczędzając przy tym żarniki).
Tom-Tdi napisał(a):znalazłem przypadkiem światła do jazdy dziennej w ten sposób zamontowane http://www.autoscout24.de/AllImages.asp ... scl2jcucyp co prawda w Altei -ale musze przyznać że wygląda to ciekawie-choć nie obyło się bez cięcia kratki
fido70 napisał(a):Nie dajmy się zwariować! Zabija prędkość a nie to, że ktoś jest lepiej lub gorzej oświetlony (rzecz jasna - w dzień, żeby nie było nieporozumień)
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość