A, ze w Niemczech jest wszystko lepsze, cos w tym jest. Ostatnio czytalem artykul, ze Niemieckie proszki piora lepiej od Polskich
Pozdrawiam
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Matey napisał(a):do PB98 ORLENowskiej recznie dolewalo sie dodatki VPower.
Do tego to g*** jest mega żrące i śmierdzące, nie wiem czy Ci co leją to bezustannie w postaci "szlachetnego paliwka" robiliby to ciągle po przekonaniu się czym faktycznie są te środki...bono napisał(a):przyjechał gościu i w wlał jakiegoś gówna do dystrybutora i powiedział właścicielowi, że oto ma Vervę
kamil_n napisał(a):Do tego to g*** jest mega żrące i śmierdzące, nie wiem czy Ci co leją to bezustannie w postaci "szlachetnego paliwka" robiliby to ciągle po przekonaniu się czym faktycznie są te środki...
kamil_n napisał(a):Matey napisał(a):Ostatnio czytalem artykul, ze Niemieckie proszki piora lepiej od Polskich/quote]To też najprawdziwsza prawda
Matey napisał(a):Ostatnio czytalem artykul, ze Niemieckie proszki piora lepiej od Polskich
belzi napisał(a):a co z dieslem bezsiarkowym na Statoil
belzi napisał(a):a co z dieslem bezsiarkowym na Statoil
belzi napisał(a):ale mialem na mysli, czy on tez jest z Polskiej dystrybucji czy co, bo ja staram sie tankowac wlasnie to paliwo, a z tego co wiem, to jest jakies ulepszone (w sensie bezsiarkowe)
colin23 napisał(a):czyli bezsiarkowy ON jest na każdej markowej stacji.
Orełek napisał(a):Wybaczcie moje szyderstwo ale jak czytam te wasze teorie, to jajka opadają. Nic, tylko do księdza jechać, żeby urok z paliwa odczynił.
Orełek napisał(a):Również nie sprawdziło się u mnie powszechne w u nas przekonanie, że na niemieckim paliwie dalej i szybciej się jedzie. Bzdura. 10 lat jeździłem co 1-2 miesiące do Holandii przez Niemcy czterema różnymi autami. Żadne nie paliło mniej na niemieckim paliwie, jak również nie rozpędzało się do większej prędkości.
belzi napisał(a):to nie wiem jak jezdziles, ale w tym roku w wakacje zrobilem 5 kkm po europie tankujac w austrii, wloszych, chorwacji i w Polsce i na austriackim i wloskim paliwie wyraznie bylo czuc pod pedalem, ze auto lepiej jezdzi, w chorwacji nie kopcilo (przy tem. ponad 35 st. C), spalanie spadlo do zawrotnych wartosci, a zasieg po przejechaniu ponad 200 km wynosil prawie 1100
Sammael napisał(a):a mnie na vpower 100 oktanowym mniej palijedyne nie podrabiane paliwo...
jagood napisał(a):Mi pare dni temu jak było -12 stopni zamarzła ropa z orlenu;) teraz leje albo shell albo statoil
pozdro
A powinien więcej, bo takie paliwo ma mniejsze ciepło spalania.
pampi napisał(a):Zakładam temat wzorem posiadaczy benzyniaków
pampi napisał(a):Shell sprowadza paliwa
pampi napisał(a):Efekt? - wydaje się, że po zalaniu V-Power Diesel silnik mniej się męczy, łatwiej przyspiesza...od teraz w miarę możliwości będe tankował tylko to paliwo.
the_rahzel napisał(a):Ja też tankuje tylko Verve ON,raz czy dwa tankowałem jakiegoś syfa żeby tylko dotoczyć się do Orlenu...
YaZoo napisał(a):a moze silnik ma jakas usterke
wgi napisał(a):YaZoo napisał(a):a moze silnik ma jakas usterke
wróżka elwira nie potrafiła odpowiedzieć
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość