Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

pytanie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

pytanie

Postprzez dymek007 » 11 marca 2005, 20:47

Moze ktos juz to przerobil...chodzi mi o tylne nadkola os TSa.Koszt w ASo kolo 280 zl.Moze ktos znalazl kiedys taniej podrobki tzn takie odlewy?Na allegro mozna sie z czyms takim spotkac ale akurat modelu od TSa nie maja:( A moze leza u kogos niepotrzebne w garazau?Chetnie kupie. Pozdrawiam
dymek007

Reklama

Re: pytanie

Postprzez Tonny S » 12 marca 2005, 00:04

dymek007, na podrobki nie licz nie dostaniesz, gieldy odpadaja jedynie ASO innego wyjscia nie ma nic za FREEEEEE
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez PiotrekS » 12 marca 2005, 00:56

dymek007, jeden czort czy do TSa czy do innego (byle nie 4x4) nadkola sa te same, tylko do TSa potrzebujesz dodatkowo dokupic poszerzenia nadkoli, wiec jak masz mozliwosc kupna od zwyklej wersji to bierz a w ASO dokup poszerzenia
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Postprzez Barth » 12 marca 2005, 10:46

PiotrekS, nie do konca bo te nadkola w TSie maja specyficzny ksztalt wyciecie na wydech przeciez jest wylozone tym nadkolem , no chyba ze sie myle
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez PiotrekS » 12 marca 2005, 11:05

Bartek do wydechu jest specjalny pas (nr 8 na pierwszym zrzucie) ktory laczy nadkole ze zderzakiem

Obrazek
Obrazek
PiotrekS
Sympatyk LeonClub

Auto: BVN

Postprzez Barth » 12 marca 2005, 15:19

PiotrekS, czyli ja zakladajac tyl od TSa to musze dokupic poszerzenia i ten pas do wydechu ??? czy jak bo juz sam nie rozumiem
Powered by CPN
Barth LCT & AA Club Member
Barth
Sympatyk LeonClub

Auto: OOOO

Postprzez dymek007 » 12 marca 2005, 15:52

no tak... dzis sie pytalem...trzeba poszerzenia kupic. Mam mozliwos kupienia calych nadkoli z tymi poszerzeniami za 200zl. I chyba tak zrobie bo w aso same poszerzenia kosztowalyby mnie 280 zl A nadkola moze uda mi sie sprzedac.
dymek007

Postprzez AdamTower » 12 marca 2005, 18:41

Przerabiałem to niedawno. Niestety trzeba kupić poszerzenia, one są razem z "pasem pod wydech". Pozycja 8 i 9 na zdjęciu. Było już wałkowane kilka razy.
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez dymek007 » 12 marca 2005, 20:41

a to pod tlumik to jest osobna czesc???Bo ja moge dostac uzywane poszerzenia tylko nie wiem czy facet bedzie mial to dodatkowe pod wydech.Jezeli to jesto osobna czesc to bardziej mi sie kalkuluje isc do aso

[ Dodano: Sob 12 Mar, 2005 ]
a wlasnie [b]adamtower[/b tyl montowales na starych trzymaniach prawda??? I jak sie trzyma? Pozatym robiles to sam?Duzo roboty z dopasowaniem starych lizgow?? Pozdro
dymek007

Postprzez AdamTower » 13 marca 2005, 16:06

dymek007 napisał(a):a to pod tlumik to jest osobna czesc???Bo ja moge dostac uzywane poszerzenia tylko nie wiem czy facet bedzie mial to dodatkowe pod wydech.Jezeli to jesto osobna czesc to bardziej mi sie kalkuluje isc do aso

[ Dodano: Sob 12 Mar, 2005 ]
a wlasnie [b]adamtower[/b tyl montowales na starych trzymaniach prawda??? I jak sie trzyma? Pozatym robiles to sam?Duzo roboty z dopasowaniem starych lizgow?? Pozdro

Pod wydech jest razem z poszerzeniem, widać to na rysunku. Polecam ASO. Też szukałem, kombinowałem, ale nie da rady, muszą być oryginały. Przednie poszerzenia da się zrobić nawet samemu, ale tył niestety.

Montowałem na stare ślizgi i jest wszystko super, trzyma się idealnie. Co do montażu zostawiłem auto u mechanika i nie wiem dokładnie, ale mówili, że nie mięli żadnych problemów i wszystko pasowało.
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne