Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[SEAT] Radio AURA CD - problem z głośnością

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[SEAT] Radio AURA CD - problem z głośnością

Postprzez Herrero » 12 stycznia 2010, 13:53

Witam,
Mam dziwny problem z radiem Aura CD. Mam fabryczną instalację z 8 głośnikami. Po uruchomieniu radia lewy przód gra normalnie, natomiast prawy przód i tył dużo ciszej. Jak podgłośnię radio dość znacznie to głośniki, które grały ciszej zaczynają grać tak jak i lewy przód (wszystkie głośniki grają tak samo). Później już mogę ściszać i podgłaśniać i wszystko jest ok, czyli wszystkie grają tak samo. Dzieje się tak po każdorazowym włączeniu radia. Muszę za każdym razem podgłośnić dość znacznie, a potem ściszyć, żeby było ok. Czy spotkał się ktoś z czymś takim? Czy to wina radia, czy może głośniki padają? Czy da się dostać do tych głośników, bez demontażu całego poszycia drzwi?

Pozdrawiam,
Michał
Herrero
Stella +
Stella +

Auto: Leon ASV

Reklama

Re: [SEAT] Radio AURA CD - problem z głośnością

Postprzez untaztood » 20 stycznia 2010, 20:07

Bardziej to wygląda na problemy z wzmacniaczem, który jest w radiu. Podmień na dowolne inne (kostka ISO) i sprawdź.
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Re: [SEAT] Radio AURA CD - problem z głośnością

Postprzez Axee » 20 stycznia 2010, 22:37

Herrero, sprawdz czy radio pamieta ustawienia, czy masz wycentrowane na 0 lewo-prawo i przod tyl? Chociaz to moze byc rowniez jakis zimny lut na plycie radia. Do glosnikow mozesz sie dostac sciagajac tylko boczek drzwiowy, bez odkrecania blachy z podnosnikami szyb, glosniki niestety sa przynitowane i trzeba nity rozwiercic.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja