Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Problem ze składanym lusterkiem

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Problem ze składanym lusterkiem

Postprzez kamil123321 » 8 lutego 2010, 16:23

Witam

Od jakiegoś czasu jestem właścicielem Leona 1.9 TDI 130 km, 2004r. ASZ

Mam problem z prawym lusterkiem, mianowicie się nie składa. Po przełączeniu joysticka na składanie, lewe lusterko się składa normalnie, przy prawym słychać jak pracuje silnik ale lusterko ani drgnie, przeglądałem już forum w poszukiwaniu problemu na który ja natrafiłem, ale niestety nic nie znalazłem :/

Podczas rozbieranie najpierw zdejmujemy obudowę czy szło bo róźnie piszą na forum. Ostatnio z kolegą zmienialiśmy obudowę w lusterka w jego leonie (z tym że ona ma już w tej nowej budzie - 2005r) i najpierw zdjeliśmy szkło później obudowę z zatrzasków (które były wew. lusterka) i szczerze mówiąc tak samo bym to robił u siebie, ale różnie jest napisane na forum.

Podsumowując:

1. Co może być przyczyną że lusterko się nie składa (choć słychać pracę silnika) ?

2. Jak rozebrać lusterko (od czego zacząć) żeby ustalić co jest przyczyną nie składanie się lusterka ?

3. Czy są w lusterku jakieś tryby które są odpowiedzialne za to że lusterko się składa i czy jest możliwość że np. te tryby się połamały ?

Pozdrawiam

[ Dodano: Czw 11 Lut, 2010 ]
pomóżcie....:(....
kamil :]
kamil123321
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Problem ze składanym lusterkiem

Postprzez Axee » 11 lutego 2010, 23:11

kamil123321,
1. Uszkodzony mechanizm skladanie lusterka, np. na skutek uderzenia.
2. Od spodu masz 2 srubki, wykrecasz, sciagasz spodni panel, przez dziure po panelu podwazasz szklo lustra na zatrzaskach i delikatnie sciagasz szklo z mocowaniem z silniczka pozycjonujacego, jak sciagniesz szklo to zobaczysz srubki nalezy wykrecic i rozebrac reszte, jak nie ma srubek to sa zatrzaski. Po sciagnieciu obudowy, rozbierasz ramie.
Dobrze jest wykrecic cale lutro z drzwi, sruba mocujaca jest pod trojkatna zaslepka wewnatrz.
3. Tak
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Re: Problem ze składanym lusterkiem

Postprzez kamil123321 » 12 lutego 2010, 11:40

dziekie wielkie za odp. i zainteresowanie :]