Ok, zwężki wyciągnięte. Dzięki za instrukcje. Tą pierwszą wybiłem po prostu młotkiem, bez ścinania niczego, wyszła be problemu.
Efektów po tej operacji jeszcze nie przetestowałem bo z deka mnie zasypało:)
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Piotrekwawa napisał(a):Leon zaczął o wiele lepiej przyśpieszać z niskich obrotów, na wyższych też jest mocniejszy.
Rado1.6 napisał(a):Ciekaw jestem ile to KM i Nm daje...
Rado1.6 napisał(a):wyszły lekko czy mocowałeś się z nimi??
Felype napisał(a):Tą pierwszą wybiłem po prostu młotkiem, bez ścinania niczego, wyszła be problemu.
Piotrekwawa napisał(a):Z drugą nie powinieneś mieć kłopotów, ją się po prostu wysuwa - wyjmuje z prowadnic.
Rado1.6 napisał(a):dolocik ze stożkiem
the_driver napisał(a):wyjąłem zwężkę przed filtrem powietrza
misiek73 napisał(a):Zamknąłem wiec ją na stałe
misiek73 napisał(a):Jest tam ruchoma klapka.Po prostu odłączyłem mechanizm sterujący klapką ,wyjąłem go, zamknąłem klapkę i zakleiłem taśmą w tej pozycji. Trochę ciężko się to wyciąga,trzeba ścisnąć sprężynę na maksa.Podsumowując:nie spodziewajcie sie cudów,ale po tych dwóch manewrach tzn.brak zwężek + zimne powietrze, na pewno gorzej nie będzie l.No i wszystko jest odwracalne.
Jeżeli masz taką samą obudowę filtra powietrza to powinno być tak samocebulka napisał(a):Czu ktoś próbował tego patentu w silniku AUS ?
czoko napisał(a):a jak wygląda sprawa ze spalaniem.
supple napisał(a):Czy ktoś się orientuje czy te zwężki są też na dolocie w 1.4 16V (AHW), czy tylko 1.6 ?
Nie.paulvant napisał(a):A jak to wygląda w AKL 1.6 8V ? Są tam te zwężki?
Rado1.6 napisał(a):A w tej rurce co widać po lewej nie ma tej zwężki okrągłej?? Bo bardzo podobny wlocik jak w BCB
Rado1.6 napisał(a):Felype, ja również słyszałem o dobrej podatności na mody dlatego zakładam stożek.
Rado1.6 napisał(a):bugajek, jakiej długości masz rurke??
bugajek napisał(a):30 centów
Felype napisał(a):Ja jednak trochę obawiam się stożka, boję się, że przepływomierz dostanie po dupie
Piotrekwawa napisał(a):Felype napisał/a:
Ja jednak trochę obawiam się stożka, boję się, że przepływomierz dostanie po dupie
W BCB nie ma przepływomierza
devildrumz napisał(a):Zauważyłem jeszcze że jak jest zimny to jest dynamiczniejszy
devildrumz napisał(a):Ona chyba chodzi na jakiejś sprężynce nie? nie pamiętam bardzo, bo raz tylko to rozkręcalem.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości